ERGOTHERAPEUT OUDERENZORG
Saxenburgh

Revalidatie/Herstelzorg zoekt ERGOTHERAPEUTEN die gaan werken op meerdere psychogeriatrische en somatische afdelingen binnen onze ouderenzorg.  

Binnen Saxenburgh doen we er alles aan om onze bewoners de zorg te bieden die bij hen past. Het uitgangspunt van Saxenburgh is persoonsgerichte zorg. Het welbevinden van de bewoner staat centraal en samen zoeken we naar mogelijkheden om aan de wensen van bewoners te kunnen voldoen. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dan zoeken we jou!

Wat doet een ergotherapeut?
We zijn op zoek naar ergotherapeuten die na een korte inwerkperiode zelfstandig gaan werken. Als ergotherapeut binnen Saxenburgh heb je een afwisselende functie. Bij een nieuwe opname is het jouw taak om mee te denken en te adviseren welke hulpmiddelen het best passend zijn voor de bewoner. Vervolgens ben je als ergotherapeut verantwoordelijk voor een optimale zit- en lighouding voor deze bewoner. Advies ten aanzien van de mogelijkheden in (rol)stoelen, een scootmobiel, zit-, ligkussens en ortheses wordt vanuit de afdeling verwacht. Hierin kun je samen optrekken met de adviseurs van verschillende leveranciers. De ergotherapeutische behandeling kan zich vervolgens richten op het bevorderen van kwaliteit van leven, mobiliseren en inzet van hulpmiddelen. Ook advies geven aan de zorg is een belangrijk onderdeel van je werk.

Saxenburgh wil de inzet van de paramedici binnen de ouderenzorg optimaliseren, waardoor er ook ruimte ontstaat om preventief te werken. De ontwikkelingen hieromtrent staan nog in de kinderschoenen, dus je kunt een kartrekker worden in dit proces. Hoe mooi zou het zijn wanneer je samen met je paramedische collega’s en het zorgteam kunt zorgen voor een decubitus- en contractuurvrije afdeling.

De ergotherapie collega's in de ouderenzorg hebben een actieve rol in werkgroepen /scholingen omtrent fysieke belasting, decubitus en de wet Zorg en Dwang. Innoveren en kwaliteit van zorg verbeteren staat voorop.

Wie zoeken wij?
Je bent een gediplomeerd ergotherapeut met registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je vindt het prettig om zowel zelfstandig als om in een (multidisciplinair) team te werken en het werken met ouderen is écht jouw ding. Je werkt graag in een informele organisatie waar een gemoedelijke sfeer hangt en er veel ruimte is voor eigen inbreng.

Je hebt (basis)kennis van adviezen t.a.v. lig- en zithouding en het aanvragen van rolstoelen bij het zorgkantoor. Je houdt van afwisseling en ziet snel prioriteiten. Van nature ben je, net als wij, gewend om te denken vanuit mogelijkheden en kansen en ben je creatief in het vinden van oplossingen. Mocht je jezelf hierin herkennen, maar nog niet beschikken over werkervaring of ga je binnenkort afstuderen, geen probleem! Ook dan nodigen we je graag uit om te reageren. Wel is het van belang om in bezit te zijn van een auto i.v.m. reizen tussen de locaties.

Revalidatie/ herstelzorg: 
De afdeling Revalidatie en Sportgeneeskunde van Saxenburgh bestaat uit Revalidatie-unit Vechtdal (Revalidatie en herstelzorg), 2 revalidatieartsen, een sportarts en een team paramedici werkende in de ouderen- en ziekenhuiszorg en op de Revalidatieunit. De afdeling bestaat uit de volgende disciplines: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, (medisch) maatschappelijk werk en diëtetiek.

Saxenburgh biedt een volwaardig zorgpakket van basisvoorzieningen in ziekenhuiszorg, ouderenzorg, thuiszorg en revalidatie. Samen met onze netwerkpartners zoals huisartsen en welzijnsinstellingen werkt Saxenburgh aan een Vitaal Vechtdal en een Gezond Coevorden. De kern daarvan is het bevorderen van een gezonde levensstijl, preventie van ziekte en het leveren van zorg waarin een waardig leven van de cliënt en patiënt de belangrijkste drijfveer is. Saxenburgh kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. Het Saxenburgh Medisch Centrum is een gloednieuw ziekenhuis dat in september 2020 in gebruik is genomen. In de ouderenzorg is voor de komende jaren ook nieuw- en herbouw op verschillende locaties gepland. Ons motto is ‘Samen werken voor goede zorg!  

Wat kunnen wij jou bieden?
Je kunt kennis en ervaring opdoen met het brede pakket van werkzaamheden als ergotherapeut in de ouderenzorg. Je komt werken in een fijne omgeving, in een team dat gericht is op kwaliteit en waarbij intervisie heel gewoon is.

  • De beschikbare vacatureruimte is per 1 september en in totaal 56 uur verdeeld over 2 personen, de verdeling is in overleg. Daarnaast is er nog een mogelijkheid voor tijdelijke uren voor zwangerschapsvervanging.
  • Het contract wordt aangeboden voor onbepaalde tijd
  • Salaris is maximaal € 4.286,78 bruto o.b.v. 36 uur per week (cao VVT, FWG 55)
    • Er komt nog vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering bij (8,33%)
  • Je neemt automatisch deel aan het pensioenfonds PFZW
  • Saxenburgh biedt daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van fiscale uitruil voor bijvoorbeeld reiskosten, een fietsplan en nog een aantal opties.
  • Je kunt gebruik maken van diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen zoals de Vitaal Vechtdal polis.

Word jij blij van de vacature?
Dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren! Twijfel je en wil je eerst nog wat vragen stellen? Of wil je eerst een keer informeel kennismaken? Dat kan!

Neem dan contact op met Annelieke Zwolsman, ergotherapeut, via (0523) 27 65 82. Je kunt ook mailen naar a.zwolsman@sxb.nl. Of bel met Elsina ten Cate, teammanager, via (06) 31 66 45 71. 

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Zodra we de geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Staat de vacature nog open? Dan hebben we de geschikte kandidaat nog niet gevonden.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) & referenties
Kom je bij Saxenburgh in dienst, dan vragen we je een recente VOG in te leveren. Daarnaast is het bij Saxenburgh gebruikelijk om referenties op te vragen bij voorgaande werkgevers.

Tot snel!

Let op:
Zodra je hebt gesolliciteerd, ontvang je een standaard ontvangstbevestiging via de mail. Het kan zijn dat jouw mailprogramma dit ziet als spam. Wij adviseren je ons mailadres pa@sxb.nl op te nemen in je contacten.

Type Vacature
Intern nummer V.21.050
Organisatie Saxenburgh
Locatie Saxenburgh, Divisie ouderenzorg, diverse locaties
Postcode 7771TD
Stad Hardenberg
Werkveld Revalidatie
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst in overleg
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Annelieke Zwolsman, ergotherapeut, via (0523) 27 65 82. Je kunt ook mailen naar a.zwolsman@sxb.nl. Of bel met Elsina ten Cate, teammanager, via (06) 31 66 45 71.
Functie(s) Ergotherapeut
Publicatiedatum 08-06-2021
Ingangsdatum 01-09-2021
Reageer voor 01-10-2021
Nummer 68860
Doorsturen Bekijk PDF

Saxenburgh

Saxenburgh biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. We zorgen, werken en bouwen samen met de cliënt en professionals, zodat mensen zich zo goed en gezond mogelijk voelen. Onder het motto ‘Zorg dichterbij beter’ brengt Saxenburgh deze zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners in de buurt. Hiervoor werken wij samen met andere zorgaanbieders, gemeenten en inwoners samen in Vitaal Vechtdal. Bijna 2.000 medewerkers en 1.000 vrijwilligers zetten zich in voor de best mogelijke zorg vanuit behoeften van patiënten en cliënten.

Meer over Saxenburgh