ERGOTHERAPEUT OUDERENZORG
Saxenburgh

Wij zijn op zoek naar een ERGOTHERAPEUT die gaat werken op meerdere psychogeriatrische en somatische afdeling en/of de GRZ binnen onze ouderenzorg. Binnen Saxenburgh doen we er alles aan om onze bewoners de zorg te bieden die bij hen past. Het uitgangspunt van Saxenburgh is persoonsgerichte zorg. Het welbevinden van de bewoner staat centraal en samen zoeken we naar mogelijkheden om aan de wensen van bewoners te kunnen voldoen. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dan zijn we op zoek naar jou! 

"Het mooiste aan mijn werk is dat het veelzijdig is en dat ik ècht wat voor de bewoner kan betekenen".

Wat zijn de werkzaamheden van een ergotherapeut
De werkdag van een ergotherapeut is erg afwisselend. We zijn op zoek naar ergotherapeuten die na een korte inwerkperiode zelfstandig gaan werken. Bij een nieuwe opname is het jouw taak om mee te denken en te adviseren welke hulpmiddelen het best passend zijn voor de bewoner. Vervolgens ben je als ergotherapeut verantwoordelijk voor een optimale zit- en lighouding voor deze bewoner. Advies ten aanzien van de mogelijkheden in (rol)stoelen, een scootmobiel, zit-, ligkussens en ortheses wordt vanuit de afdeling verwacht. Hierin kun je samen optrekken met de adviseurs van verschillende leveranciers. De ergotherapeutische behandeling kan zich vervolgens richten op het bevorderen van kwaliteit van leven, mobiliseren en inzet van hulpmiddelen. Ook advies geven aan de zorg is een belangrijk onderdeel van je werk. Saxenburgh wil de inzet van de paramedici binnen de ouderenzorg optimaliseren, waardoor er ook ruimte ontstaat om preventief te werken. De ontwikkelingen hieromtrent staan nog in de kinderschoenen, dus je kunt een kartrekker worden in dit proces. Hoe mooi zou het zijn wanneer je samen met je paramedische collega’s en het zorgteam kunt zorgen voor een decubitus- en contractuurvrije afdeling. De ergotherapie collega's in de ouderenzorg hebben een actieve rol in werkgroepen /scholingen omtrent fysieke belasting, decubitus en de wet Zorg en Dwang. Innoveren en kwaliteit van zorg verbeteren staat voorop.

Wat hebben onze cliënten en bewoners nodig?
Als ergotherapeut kun je veel invloed hebben op de kwaliteit van leven van onze bewoners/ cliënten. Het is hiervoor belangrijk dat je de hulpvraag goed in kaart kan brengen en samen kan werken in een (multidisciplinair) team. Het is belangrijk dat je snel prioriteiten kan stellen en kan denken vanuit mogelijkheden en kansen. Je bent creatief in het vinden van de meest passende oplossing voor de bewoner / cliënt. We verwachten hiervoor dat je een gediplomeerd ergotherapeut bent met registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici. Als ergotherapeut in de ouderenzorg moet je over (basis)kennis beschikken t.a.v. lig- en zithouding en het aanvragen van rolstoelen bij het Zorgkantoor.

Ben jij de ergotherapeut die het leven voor onze bewoners/ cliënten een beetje beter kan maken? Mocht je jezelf hierin herkennen, maar nog niet beschikken over werkervaring of ga je binnenkort afstuderen, geen probleem! Ook dan nodigen we je graag uit om te reageren. Wel is het van belang om in bezit te zijn van een auto i.v.m. reizen tussen de locaties.

De revalidatie/ herstelzorg
De afdeling Revalidatie en Sportgeneeskunde van Saxenburgh bestaat uit Revalidatie-unit Vechtdal (Revalidatie en herstelzorg), 2 revalidatieartsen, een sportarts en een team paramedici werkende in de ouderen- en ziekenhuiszorg en op de Revalidatieunit. De afdeling bestaat uit de volgende disciplines: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, (medisch) maatschappelijk werk en diëtetiek.

Saxenburgh biedt een volwaardig zorgpakket van basisvoorzieningen in ziekenhuiszorg, ouderenzorg, thuiszorg en revalidatie. Lees hier meer over Saxenburgh.

Wat kunnen wij jou bieden?
Je kunt kennis en ervaring opdoen met het brede pakket van werkzaamheden als ergotherapeut in de ouderenzorg. Je komt werken in een fijne omgeving, in een team dat gericht is op kwaliteit en waarbij intervisie heel gewoon is.

  • Een arbeidsovereenkomst in overleg tussen 16 en 24 uur
  • Salaris is minimaal € 2.700,46 en maximaal € 4.286,78 bruto o.b.v. 36 uur per week (cao VVT, FWG 55)
    • Er komt nog vakantiegeld en eindejaarsuitkering bij
  • Er wordt een arbeidsovereenkomst aangegaan voor de duur van 1 jaar, met de intentie tot onbepaalde tijd
  • Je neemt automatisch deel aan het pensioenfonds PFZW
  • Saxenburgh biedt daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van fiscale uitruil voor bijvoorbeeld reiskosten, een fietsplan, een computer en nog een aantal opties.
  • Je kunt gebruik maken van diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen zoals de Vitaal Vechtdal polis.

Word jij blij van de vacature?
Dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren! Twijfel je en wil je eerst nog wat vragen stellen? Óf een keer informeel kennis maken? Dat kan! Neem dan contact op met Annelieke Zwolsman, ergotherapeut, via [email protected] of bel naar (0523) 27 65 82 of bel met Elsina ten Cate (teammanager) via (06) 31 66 45 71.

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum. Zodra we de geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. Staat de vacature nog open? Dan hebben we de geschikte kandidaat nog niet gevonden.

Tot snel!

Voor deze functie werft de afdeling P&O van Saxenburgh zelf. We hebben hierbij geen hulp nodig van werving- en selectiebureaus of andere partijen.

Let op:
Zodra je hebt gesolliciteerd, ontvang je een standaard ontvangstbevestiging via de mail. Het kan zijn dat jouw mailprogramma dit ziet als spam. Wij adviseren je ons mailadres [email protected] op te nemen in je contacten.

Type Vacature
Intern nummer V.22.057
Organisatie Saxenburgh
Locatie Saxenburgh, Divisie ouderenzorg, diverse locaties
Postcode 7771TD
Stad Hardenberg
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 16
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Annelieke Zwolsman, ergotherapeut, via [email protected] of bel naar (0523) 27 65 82 of bel met Elsina ten Cate via (06) 31 66 45 71.
Functie(s) Ergotherapeut
Publicatiedatum 06-04-2022
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 01-06-2022
Nummer 109767
Doorsturen Bekijk PDF

Saxenburgh

Saxenburgh biedt op verschillende locaties medische en ouderenzorg voor alle mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. We zorgen, werken en bouwen samen met de cliënt en professionals, zodat mensen zich zo goed en gezond mogelijk voelen. Onder het motto ‘Zorg dichterbij beter’ brengt Saxenburgh deze zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners in de buurt. Hiervoor werken wij samen met andere zorgaanbieders, gemeenten en inwoners samen in Vitaal Vechtdal. Bijna 2.000 medewerkers en 1.000 vrijwilligers zetten zich in voor de best mogelijke zorg vanuit behoeften van patiënten en cliënten.

Meer over Saxenburgh