Ervaren Persoonijk Begeleider met organisatietalent
De Lichtenvoorde

Wij geloven in de kracht van mensen.
We dagen de ander uit om te denken in mogelijkheden.

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen.

De Lichtenvoorde ondersteunt mensen met een beperking. We zijn als organisatie volop in beweging. De kwaliteit van leven, gezien door de ogen van de cliënt, staat daarbij centraal. Cliënten bij De Lichtenvoorde maken deel uit van de samenleving. Onze zorg en dienstverlening is er op gericht dat ze zoveel mogelijk de regie over hun eigen leven hebben. En dat ze, waar dat mogelijk is, eigen verantwoordelijkheid nemen.

Voor ons team Kalverweidendijk in Dinxperlo zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde

      Ervaren Persoonlijk begeleider met                                         organisatietalent!
                   (28 uur - 30 per week)

Locatie Kalverweidendijk
Aan de rand van Dinxperlo bevindt zich de locatie Kalverweidendijk. Deze locatie is een vrijstaand pand met een ruime tuin. De locatie is onderverdeeld in een voor-, achter- en bovenhuis. Het voor- en achterhuis betreft groepswonen met beide een eigen keuken en leefruimte. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Het bovenhuis betreft appartement wonen met een gezamenlijke zit/leefruimte. Iedere bewoner heeft een eigen appartement voorzien van eigen woonkamer/keuken, slaapkamer en badkamer. De appartementen zijn te bereiken via een gezamenlijke ingang. Zowel op het voor- als achterhuis wonen ieder zes bewoners. Op het bovenhuis wonen vier bewoners.

De Kalverweidendijk is gericht op verblijf van volwassenen met een verstandelijke beperking en tekorten op het gebied van sociaal aanpassingsvermogen en (sociale) redzaamheid. Daarnaast kan er sprake zijn van bijkomende psychiatrische problematiek. Veel bewoners op de Kalverweidendijk hebben daarnaast een lichamelijke beperking of problematiek binnen het autistisch spectrum. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, ’s nachts is er begeleiding aanwezig in de vorm van een slaapdienst. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met een specialist ouderengeneeskunde en zijn er ook verpleegkundigen werkzaam binnen het team.

Wat ga je doen?

 • Je inventariseert de ondersteuningsvragen van de cliënt en legt deze, in overleg met de cliënt, vast in het zorgplan. Je biedt cliënten zorg en begeleiding volgens het zorgplan, zowel individueel als in groepsverband.
 • Je coördineert de zorg en ondersteuning en stemt deze af in het multidisciplinaire team.
 • Je neemt de regie tijdens (multidisciplinaire) cliëntbesprekingen, brengt relevante cliëntinformatie bij elkaar, zorgt voor documentatie en zet de nodige acties uit.
 • Je adviseert en ondersteunt de bij de zorg en begeleiding betrokken collega’s.
 • Je evalueert periodiek de gemaakte afspraken over te behalen resultaten in het zorgplan en stelt deze bij indien nodig.
 • Je ondersteunt de cliënt bij het onderhouden van het sociaal netwerk, informeert en onderhoudt contacten met dit netwerk en betrekt het netwerk daar waar nodig bij de uitvoering van het zorgplan.
 • Je ziet toe op de veiligheid van de cliënt, signaleert afwijkende en/of acute situaties en treedt de-escalerend op bij calamiteiten en escalaties. Hierbij handel je volgens het protocol.
 • Je bespreekt klachten met je leidinggevende en/of betrokken disciplines en handelt deze af.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, afwisselende baan bij een innovatieve organisatie die volop in beweging is.
 • Veel ruimte voor zelfsturing, eigen ontwikkeling en scholing.
 • Je komt te werken bij een organisatie met het ‘World-class Workplace label 2020’: Nederlands grootste onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap.
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functieschaal 40; Naast onregelmatigheidstoeslag, ontvang je jaarlijks vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%).
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Wat we verder nog van jou verwachten

 • Je hebt een diploma in de richting van begeleiding en verzorging op minimaal mbo-4 niveau.
 • Je houdt jouw vakkennis op peil en je volgt ontwikkelingen binnen je vakgebied.
 • Je hebt een basishouding die uitgaat van aandacht, respect, interesse en gelijkwaardigheid.
 • Je werkt zelfstandig en lost knelpunten in de coördinatie van de begeleiding en de uitvoering van het zorgplan zelfstandig op.
 • Je levert een actieve bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg, neemt initiatief en doet voorstellen voor nieuwe werkwijzen en methoden.
 • Je hebt sociale vaardigheden zoals tact, luisteren, motiveren en stimuleren.
 • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk helder en eenduidig uitdrukken, bij het beantwoorden van vragen van de cliënt of zijn netwerk en bij het rapporteren.
 • Je bent integer, betrouwbaar en oplettend.
 • Je werkt systematisch en hygiënisch en hebt doorzettingsvermogen.
 • Je hebt affiniteit met zorg.
 • Je kunt feedback ontvangen en geven.
 • Je neemt verantwoordelijkheid binnen de kaders van je functie, toont vakmanschap en professionaliteit.
 • Je draait mee in alle voorkomende diensten, waaronder ook slaapdiensten.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Els Schipper, zorgteammanager.  Zij is telefonisch bereikbaar via nummer 0544-371130.

Solliciteren?
Ben jij enthousiast? Solliciteer dan nu!  Ben jij de juiste kandidaat die ons team komt versterken?

Dan nemen wij direct contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Laat ons niet wachten en reageer snel!

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 71404 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

 

Type Vacature
Organisatie De Lichtenvoorde
Locatie De Lichtenvoorde, Team Kalverweidendijk in Dinxperlo
Postcode 7091RN
Stad Dinxperlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 27-09-2021
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 01-11-2021
Nummer 71404
Doorsturen Bekijk PDF

De Lichtenvoorde

De Lichtenvoorde biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij De Lichtenvoorde is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij De Lichtenvoorde.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over De Lichtenvoorde