Ervaren Persoonlijk Begeleider, team Schaepmanplein, 24-28 uur per week
Sius

Leven is ontdekken                                                                                       

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen.

Bij Sius is iedereen welkom die ondersteuning nodig heeft. Waar ze vandaan komen, hun leeftijd, wat ze wel of niet kunnen, waar ze in geloven, hun seksuele voorkeur, alles is goed. Want het gaat om hen, om wie zij zijn. We willen graag weten wat zij belangrijk vinden. Wat hun kracht is en wat hun gelukkig maakt. En hoe zij het leven kunnen leiden dat zij graag willen. Wij ondersteunen hun daarbij.

Voor het team “Schaepmanplein” zijn wij op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde:

              Ervaren Persoonlijk Begeleider
                       (24-28 uur per week) 

Jouw werkplek
Aan het Schaepmanplein in Neede wonen in een omgebouwde kerk momenteel 14 unieke, gezellige, interessante, lieve jongeren en jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Er is plek voor 16 personen.

De locatie bestaat uit 3 groepswoningen, waarvan 2 op de begane grond en 1 op de eerste etage. In iedere groep kunnen 4 cliënten wonen met ieder een eigen slaapkamer en gedeelde woonkamer, keuken, badkamer, en toilet. Daarnaast zijn er 4 trainingsappartementen met vide en eigen keuken en sanitaire voorzieningen. Deze bevinden zich op de eerste etage.

Op groep A varieert de leeftijd van 20-24 jaar, groep B 14-21 jaar, groep C 19-22 jaar en de appartementen 20-24 jaar. De begeleidingsstructuur op de beneden groepen (A + B) verschilt van de begeleidingsstructuur op de boven groep (C) en de trainingsappartementen. Waar beneden de begeleiding continue in nabijheid is en meer ondersteunt bij de ADL, neemt de aanwezigheid waar mogelijk af op de boven groep en op de appartementen. Dit maakt interne doorstroom en ontwikkeling van cliënten in hun zelfstandigheid mogelijk.

Wat ga je doen?

 • Je inventariseert, documenteert en coördineert de ondersteuningsvragen en relevante informatie van jouw cliënt(en) en legt deze vast in het zorgplan. Je bent verantwoordelijk voor de hieruit voorvloeiende acties. Dit gaat in overleg met jouw cliënt(en) en/of stemt dit af met collega’s en het multidisciplinaire team.
 • Je biedt cliënten zorg en begeleiding volgens het zorgplan, zowel individueel als in groepsverband.
 • Je ondersteunt de cliënt bij het onderhouden van het (complexe) sociaal netwerk, informeert en onderhoudt contacten met dit netwerk en betrekt het netwerk daar waar nodig bij de uitvoering van het zorgplan.
 • Je stimuleert de cliënt om zo veel mogelijk de eigen regie te nemen en bevordert daarmee de zelfredzaamheid.
 • Je biedt activiteiten aan die passend zijn bij de ondersteuningsvraag van de cliënt en bewaakt dat deze daadwerkelijk aansluiten bij de behoeften, wensen en mogelijkheden van de cliënt.
 • Je ziet toe op de veiligheid van de cliënt, signaleert afwijkende en/of acute situaties en treedt de-escalerend op bij calamiteiten en escalaties. Hierbij handel je volgens het protocol.

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, afwisselende baan bij een innovatieve organisatie die volop in beweging is.
 • Veel ruimte voor zelfsturing, eigen ontwikkeling en scholing.
 • Je komt te werken bij een organisatie met het ‘World-class Workplace label 2020’: Nederlands grootste onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap.
 • Een salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functieschaal 40; Naast onregelmatigheidstoeslag, ontvang je jaarlijks vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%).
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Wat we verder nog van jou verwachten

 • Je hebt een diploma in de richting van begeleiding en verzorging op minimaal mbo-4.
 • Ervaring met licht, matig, ernstige verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en of psychiatrische problematiek, complexe gezin systemen. 
 • Kunnen doorgronden, evenwichtig zijn, sterk in schoenen, anticiperen, verbindend, bedachtzaam. Je hebt sociale vaardigheden zoals tact, luisteren, motiveren, stimuleren, empathisch vermogen zijn van belang bij de vaak fragiele contacten met de cliënt. Het overbruggen van tegenstellingen, omgaan met weerstanden en het stimuleren van gedragsverandering is van belang bij de begeleiding van de cliënt.
 • Je hebt kennis van methodisch werken en interventietechnieken.
 • Je werkt via zelfreflectie, intervisie en scholing aan je persoonlijke ontwikkeling en levert een zichtbare bijdrage aan de teamontwikkeling.
 • Je beschikt over een grote mate van flexibiliteit; je past je gedragsstijl snel aan om doelgericht en effectief te kunnen handelen als de situatie daarom vraagt; maar ook binnen het dienstenpatroon ben je bereid om je flexibel op te stellen.
 • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk helder en eenduidig uitdrukken, bij het beantwoorden van vragen van de cliënt of zijn netwerk en bij het rapporteren.
 • Je kunt feedback ontvangen en geven.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy Drevers, teammanager, telefonisch bereikbaar via nummer 0544-371130.

Solliciteren?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Je kunt solliciteren tot en met 30 januari 2022.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 73496 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.


Type Vacature
Organisatie Sius
Locatie Sius, Team Schaepmanplein in Neede
Postcode 7161GE
Stad Neede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 07-01-2022
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 31-01-2022
Nummer 73496
Doorsturen Bekijk PDF

Sius

Sius biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij Sius is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij Sius.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over Sius