Ervaren Specialistisch begeleider - Raalte
Zozijn

Hou je van afwisseling? Dan heb je geluk!
Vind je het lastig om te kiezen tussen 1-op-1 begeleiding, voornamelijk meebewegen met cliënten of structuur bieden aan cliënten? Dan heb je geluk! Bij Kemphaan 15 hoef je geen keuze te maken, je doet het namelijk allemaal. Meer afwisseling op de woning is bijna niet te vinden. Daarom kies jij voor de functie (specialistisch) ondersteuner bij Zozijn!

Wat ga je doen?
Op de Kemphaan wonen diverse cliënten. Er wordt gekeken wie welke vorm van begeleiding nodig heeft. Het kan zijn dat je de ene dag een 1-op-1 begeleiding vorm geeft en dat je de dag er na werkt op de groep waarbij cliënten voornamelijk structuur nodig hebben. Hierdoor is jouw werkdag nooit hetzelfde en heb je optimale afwisseling.
Je zorgt er, samen met je collega’s, voor dat iedere cliënt een fijne dag heeft. Zo help je in de ochtend bijvoorbeeld met het opstarten van de dag en zorg je dat cliënten naar dagbesteding kunnen. Niet iedere cliënt kan naar dagbesteding. Je onderneemt daarom ook andere activiteiten. Misschien verken jij binnenkort wel de mooie omgeving van Raalte op een duo-fiets?

Naast begeleiding bied je af en toe ook zorg aan. Sommige cliënten hebben incontinentiemateriaal en jij zorgt er voor dat ze lekker fris zijn. Dit zorgmoment komt niet heel vaak voor, maar als het voor komt dan is dat jullie contactmoment! Het kan voorkomen dat de spanning bij een cliënt oploopt en dat dit zich uit in een fysiek conflict. Op zo’n moment handel jij, samen met je collega’s, om de cliënt veiligheid te laten ervaren.

Dit zijn wij
De Kemphaan bevindt zich in Raalte-Noord midden in een ruime en groene omgeving. De woning is in 2016 nieuw opgeleverd en ligt tussen andere woningen en het dagcentrum. De woning straalt een huiselijke, veilige en gezellige leefomgeving uit. Er wonen cliënten verdeeld over meerdere huiskamers. De leeftijd varieert tussen 20 – 82 jaar, heel divers! Alle cliënten hebben een verstandelijke beperking, maar daarnaast komen er diverse problematieken voor. Denk hierbij aan hechtings- psychiatrische en/of NAH problematiek.

Gezelligheid, betrouwbaarheid, gelijkwaardigheid en de passie voor ons werk zijn de verbindende factoren in ons team. Wij zijn eerlijk en open naar elkaar, en super trots op ons werk en op de structuur die wij hebben neergezet.  Belangrijk vinden wij dat een ieder vanuit zijn eigen kracht kan werken en de taken zo te verdelen die past bij ieders talent.

Bekijk onze website voor meer informatie over de Kemphaan

Zozijn draagt in Gelderland en Overijssel bij aan de ontwikkeling van mensen met een beperking met als doel dat ze tot bloei kunnen komen. Cliënten maken deel uit van de samenleving. We helpen ze gebruik te maken van wat de samenleving al biedt en stimuleren hen in wat zij de samenleving te bieden hebben. Alles draait om cliënten met hun netwerk. Om hun eigenheid, gezondheid, leven en hun regie daarover. Vanuit een gelijkwaardige dialoog sluiten we aan bij wat er voor cliënten toe doet. Onze kernwaarden zijn liefdevol, vakkundig en vindingrijk.

Herken jij je in het volgende?
Je hebt een afgeronde diploma in de zorg op minimaal niveau 4. Heb je een opleiding op niveau 3? Dan stellen we jou in de gelegenheid om op niveau 4 jouw diploma te behalen.
Het is belangrijk om stevig in je schoenen te staan, jezelf goed te kennen en bewust te zijn van je eigen handelen. We letten dus ook vooral op de juiste competenties. Er is voldoende ruimte in het team om je te ontwikkelen. Je werkt de-escalerend, maar als het tot een fysiek conflict komt dan zet jij juist een stap vooruit in plaats van achteruit. De cliënt ervaart jouw begeleiding als veilig.

Dit bieden wij
Een nieuwe functie waarbij je de ruimte krijgt om dit verder te ontwikkelen en om jouw expertise verder uit te breiden. Jij bent van onschatbare waarde!

  • Je ontvangt als specialistisch ondersteuner een salaris conform 40 van de cao gehandicaptenzorg. De inschaling is afhankelijk van jouw werkervaring en achtergrond.
  • Dit wordt aangevuld met ORT, 8% vakantiegeld in mei en 8,33% eindejaarsuitkering in december.
  • Contracturen stellen we in overleg vast. Laat ons weten wat jouw voorkeur is!
  • Vanuit ons eigen opleidingscentrum bieden we een groot aanbod aan opleidingen en trainingen aan. Daarnaast kun je bijvoorbeeld fitnessen met korting of een workshop volgen via ons vitaliteitsprogramma Zozijn Vitaal.

Word je blij van de vacature?
Dan worden wij ook blij! Je kan jouw gegevens onderaan deze vacature achterlaten en we nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.
Heb je vragen die je eerst nog wilt stellen? Neem dan contact op met Astrid Beumer, manager, via 06-10012662 of [email protected]  Je mag ook een Whatsapp bericht sturen, zodat je snel antwoord hebt.

Type Werkplein
Organisatie Zozijn
Locatie S/G - Wonen Raalte Kemphaan 15
Postcode 8103GG
Stad Raalte
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Astrid Beumer, manager, 06-10012662 (een Whatsapp bericht sturen mag ook) of [email protected]
Functie(s) Begeleider niveau 4
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 25-05-2022
Ingangsdatum Zo snel mogelijk
Reageer voor 07-07-2022
Nummer 111163
Doorsturen Bekijk PDF

Zozijn

Stichting Zozijn is een professionele dienstverlener, die ca. 3.000 kinderen en volwassenen met beperkingen ondersteunt om te komen tot maximale zelfontplooiing en regie over hun eigen leven. Het werkgebied van Zozijn ligt in Gelderland en Overijssel en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilp. Zozijn heeft zo’n 2.600 medewerkers verdeeld over 150 locaties met in totaal zo’n 1.300 werkplekken.

Meer over Zozijn