Ervaringsdeskundige / Herstelcoach Jeugd
GGNet

Functieomschrijving

Dagbehandeling Jeugd & Jongeren en de KID (Kortdurende Individuele Deeltijd) Jeugd & Jongeren zoeken samen één Ervaringsdeskundige.

Dit ga je doen
Waarschijnlijk weet je als geen ander wat het werken als ervaringsdeskundige inhoudt. Het uitdragen van de herstelvisie, het ondersteunen van patiënten o.a. door coaching en training en het voortdurend voor het voetlicht brengen van een hoopvol perspectief. Met je ervaring ben je een unieke bron van kennis en bij uitstek het voorbeeld voor hoop en herstel. Het Herstelcentrum van GGNet, bied je ondersteuning in de beroepsuitoefening onder andere door intervisie, moreel beraad, scholing en training. Als ervaringsdeskundige heb je de mogelijkheid om vanuit datzelfde Herstelcentrum te participeren in het Consultteam voor het bieden van herstel- of diagnose specifieke consultatie aan overige behandelteams en patiënten binnen GGNet. Je denkt mee over de programma ontwikkeling en voert individuele gesprekken. Binnen de dagbehandeling kan de ervaringsdeskundige deelnemen aan behandelplanbesprekingen, evaluatiegesprekken met patiënt en ouders en kernteamgesprekken. Binnen de KID kan de ervaringsdeskundige deelnemen aan ZAG gesprekken, het huiskamergesprek of bijvoorbeeld de dagopening. Voor Dagbehandeling Jeugd & Jongeren en de KID (Kortdurende Individuele Deeltijd) Jeugd & Jongeren zoeken wij een ervaringsdeskundige die een hersteltraining kan geven.

Hier ga je werken
GGNet is de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in midden- en oost-Gelderland. We hebben een groot en divers behandelaanbod waarmee we onze verschillende doelgroepen bedienen, op meerdere locaties in de regio. De dagbehandeling Jongvolwassenen is een behandelsetting voor jongeren van 17 tot 23 jaar. Wanneer een regelmatig ambulant gesprekscontact met een hulpverlener onvoldoende mogelijkheden biedt om tot verandering te komen, bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de behandelgroepen van de Dagbehandeling in RGC Doetinchem.

Doel van de dagbehandeling is meer grip te krijgen op eigen functioneren. Het opnieuw ontwikkelen en vasthouden van structuur in het leven is daarbij van groot belang. De jongere krijgt meer duidelijkheid over klachten en problemen en krijgt vaardigheden aangereikt om er op een andere manier mee om te gaan. De behandelgroepen zijn de 4 daagse autonomie groep, de 1-daagse schematherapie groep , de 2 daagse A.S.S. groep en de 3 daagse structuurgroep. Voor de structuurgroep zoeken wij een ervaringsdeskundige die een hersteltraining kan geven.

Het team kent verschillende disciplines, zoals verpleegkundigen, GGZ agoog, psychomotorisch therapeut, muziektherapeut, systeem therapeut, GZ en Klinisch psycholoog, SPV-er en een bewegingsagoog.

KID Kortdurende Individuele Deeltijd: Is een 7 daagse deeltijd voor jongeren van 14 tot en met 24 jaar met een psychiatrische problematiek. Deze is bedoeld voor: crisis interventie, stabilisatie en het voorkomen van opname. Het is een laagdrempelige deeltijd. We werken herstelgericht en het programma aanbod is maatwerk. Men kan dagdelen volgen zoveel er nodig zijn, rekening houdend met andere bezigheden die de jongeren hebben. We bieden een basis programma waarop andere behandelingen verder kunnen  bouwen. De ambulante behandelaar blijft de regiebehandelaar. Er vindt elke 4 weken een evaluatie plaats. De groepsgrote is minimaal 4 tot maximaal 12 personen. Er is geen wachtlijst

Het team bestaat uit een aantal verpleegkundige, activiteitenbegeleider en een bewegingsagoog.

Dit ben jij

• Je hebt een afgeronde relevante opleiding op het gebied van ervaringsdeskundigheid op hbo niveau.
• Je hebt bij voorkeur ervaring met psychiatrie in jeugdjaren
• Je hebt een ontwrichtende psychische aandoening gehad waar je voldoende afstand van hebt genomen en hebt geleerd deze ervaring professioneel in te zetten
• Bij voorkeur heb je een aantal jaren werkervaring als ervaringsdeskundige en heb je ervaring en/of affiniteit met de doelgroep
• Je bent een pionier, jouw werk is verfrissend; dit houdt in dat je normaliseert ‘wat mensen overkomen is’ en hierdoor stigma tegen gaat
• Je weet zowel patiënten als teamleden te motiveren
• Je bent een ‘out of the box’ denker en stelt maatwerk voorop
• Je kunt goed samenwerken met andere teamleden en kunt weerstand verdragen
• Je kunt solistisch werken, bent proactief en beschikt over goede sociale, mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
• Je kunt knelpunten in de uitvoering van jouw werkzaamheden zelfstandig oplossen
• Bovenal ben je een bevlogen ervaringsdeskundige en heb je overtuigingskracht; jouw levensverhaal staat centraal.

Naast de bovenstaande genoemde punten beschik je over een zorg gerelateerde opleiding, zoals;  SPH, MWD, Social Work of HBO-V

Dit bieden we je

Je kunt rekenen op een goed salaris conform GGZ-cao FWG 50 (max € 3.571) met daarnaast een winstuitkering van 8,33%. Ook kun je als werknemer bij GGNet deels zelf je eigen secundaire arbeidsvoorwaarden bepalen. We bieden je in eerste instantie een min-max contract van 20-24 uur op basis van een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband. Maar boven alles bieden we je een baan waarbij je écht voldoening haalt uit jouw werk. Dit werk draait om mensen. Om mensen zich weer goed te laten voelen, zodat zij hun leven ten volste kunnen leven. En daar kun jij aan bij dragen, door deze mensen meer dan ooit te voren voorop te gaan stellen, bij alles wat we doen.

Solliciteren

Solliciteren
Ben je enthousiast over deze functie? Solliciteer dan direct via onderstaand formulier, we zien je motivatie en CV graag tegemoet.

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Marnix Alblas, coördinator Herstelcentrum, 088-933-1448.

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn binnen GGNet, neem dan contact op met recruitment@ggnet.nl.

Type Vacature
Intern nummer 201973
Organisatie GGNet
Locatie GGNet Jeugd in Doetinchem
Postcode 7001CB
Stad Doetinchem
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Begeleider niveau 6
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Verpleegkundige
Verpleegkundige niveau 6
Verpleegkundige Psychiatrie
Publicatiedatum 20-03-2020
Ingangsdatum 20-03-2020
Reageer voor 30-06-2020
Nummer 52230

GGNet

GGNet helpt en ondersteunt mensen met psychische, psychosociale of psychiatrische problemen in de regio Oost-Gelderland, Zutphen en Apeldoorn. Bovendien besteden wij zeer veel aandacht aan preventie. Wij bieden met ongeveer 2400 professionals onze cliënten een groot aantal specialistische vormen van hulpverlening. Veel van onze behandelvoorzieningen worden gehuisvest in nieuwe behandel- en therapiegebouwen in de belangrijkste steden in onze regio. Zo staan wij met onze geestelijke gezondheidszorg midden in de samenleving en komt de zorg voor iedere burger binnen handbereik. Aan onze geheel vernieuwde organisatie hebben cliënten en medewerkers enthousiast meegebouwd. Ons werk draait immers om hen. Wij geloven in de talenten en mogelijkheden van vakmensen die hun belangrijkste drijfveer vinden in de kwaliteit van hun eigen werk.

Meer over GGNet