Ervaringsdeskundige als Bestuurslid Stichting tot Steun voor Trajectum
Trajectum

Functieomschrijving

Kom jij in ons bestuur? Wij zoeken een:

Ervaringsdeskundige voor het bestuur Stichting tot Steun van Trajectum   

De stichting vindt het belangrijk om mensen met een licht verstandelijke beperking mee te laten doen. We zoeken daarom iemand met een licht verstandelijke beperking met ervaring in de behandeling van deze beperking. Een ervaringsdeskundige LVB dus. Jouw levensverhaal en jouw ervaringen maken ons bestuur compleet.  

Over Trajectum en de Stichting tot SteunWij (de Stichting tot Steun) geven Trajectum subsidies (geld). Daarmee maakt Trajectum de zorg voor cliënten beter.  

Bij Trajectum helpen we mensen met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag. Vaak zijn ze op één van de locaties van Trajectum.  

De projecten en ideeën die we steunen, verbeteren de zorg voor cliënten. We vinden het belangrijk dat cliënten een goed en betekenisvol leven hebben. En dat ze gezond en gelukkig zijn. Als het even moeilijk gaat, kunnen ze rekenen op hulp en steun.  

De stichting heeft een vermogen (geld). Ook zet de stichting zich in voor fondsenwerving om dit vermogen te laten groeien. Ons doel is niet om winst te maken.   

Wat doet het bestuur? Onze 3 bestuursleden zijn: Karin Stiksma (voorzitter), Mike Muller (penningmeester) en Flory Bruggeman. Zij hebben een breed netwerk en specifieke expertise. Zij hebben dus allemaal hun eigen kennis en ervaring. Met hun werk bij de stichting verdienen ze geen geld. De reiskosten krijgen ze wel terug.  

Het bestuur heeft een lijst gemaakt van welke projecten en activiteiten geld krijgen. Samen kijken we dus hoeveel geld welk project krijgt. Om dit goed te doen houden we ons aan de regels die de wet voorschrijft.  

Functie eisen

Ervaring als cliënt met een licht verstandelijke beperking Om goed te bekijken welke projecten en ideeën steun krijgen, zoeken we een cliënt met een licht verstandelijke beperking.   

Je hebt ervaring opgedaan tijdens je behandeling en herstel. Je weet dus hoe het is om te leven met een lichtverstandelijke beperking. En welke zorg en ondersteuning daarbij kan helpen.  

Hier herken jij jezelf in  

 • Je voelt je betrokken bij het welzijn van mensen met een licht verstandelijke beperking en dus bij het doel van onze stichting.  
 • Je kunt meepraten en meedenken met de bestuursleden, zodat we samen beslissingen kunnen nemen.  
 • Je vindt het leuk om stukken te lezen over de projecten en over de stichting. Je stelt hier ook vragen over als dat nodig is.   
 • Je werkt goed samen in een klein team met verschillende mensen.  
 • Je kunt minstens 2 keer per jaar komen vergaderen. Soms is het vaker als er een nieuw project bij komt. 
 • Je vertelt graag aan mensen wat onze stichting doet. 
 • Na 1 jaar volgt een gesprek; ook wel een evaluatie. In dit gesprek vragen we aan jou hoe je ervaring is als bestuurder. Is het leuk en wil je blijven? En we vragen wat je van de andere bestuurders vindt. Werken ze goed samen met jou? 

Inschaling

Wij zien jou 

 • We zorgen ervoor dat je je veilig en welkom voelt in ons team van drie mensen. 
 • We nemen de tijd om elkaar te leren kennen. We helpen elkaar als dat nodig is.
 • We kijken samen naar een manier van overleggen en werken. We vinden het fijn dat dit ook bij jou past. 
 • We maken gebruik van jouw talenten. We nemen jouw mening en ideeën serieus. 
 • Er is een coach die je helpt.  

Bijzonderheden

Lijkt het je leuk? Stuur dan voor 15 juli 2022 een brief naar [email protected] In deze brief vertel je meer over jezelf, wat je aan ervaring hebt en waarom je graag bij de Stichting tot Steun wilt komen. Als we denken dat je bij ons past, dan bellen we jou. Je komt dan langs voor een kennismakingsgesprek met Karin Stiksma en Flory Bruggeman.   

Gaat dat goed? Dan volgt nog een gesprek met Dick de Wit, voorzitter raad van bestuur van Trajectum. Als hij ook positief is, kun je in ons bestuur aan de slag.  

Meer informatie Heb je vragen? Neem dan contact op met Karin Stiksma, voorzitter Stichting tot Steun via e-mail: [email protected]  

Meer informatie staat op onze website van Trajectum: www.trajectum.nl: Over Stichting tot Steun | Trajectum 

Type Vacature
Organisatie Trajectum
Locatie in overleg / nader te bepalen
Postcode 80017KZ
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niet van toepassing
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Karin Stiksma, voorzitter Stichting tot Steun via e-mail: [email protected]
Functie(s) Ervaringsdeskundige
Publicatiedatum 22-06-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 15-07-2022
Nummer 111930

Trajectum

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

Meer over Trajectum