Financieel adviseur
Stichting De Passerel

Functieomschrijving

VACATURE FINANCIEEL ADVISEUR
36 uur

Vind jij het leuk om (financiële) administraties en rapportages te optimaliseren en daarmee de kwaliteit van de dienstverlening aan onze cliënten te vergroten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Aandacht voor elkaar
De Passerel ondersteunt mensen met een beperking, van jong tot oud, om hun eigen leven te leiden en zelf keuzes te maken. Dat doen we samen met onze cliënten, hun familie en iedereen die voor hen belangrijk is. Onze ondersteuning wordt ingezet op dat wat echt nodig is. Wij doen dat op eigen wijze en daar zijn we trots op. Wij werken regionaal, onze locaties staan midden in de wijk in een voor cliënten vertrouwde omgeving.  

Waar kom je te werken?
Onze afdeling Economische Administratieve Dienst (EAD) bestaat uit de financiële administratie, de salarisadministratie, de cliëntenadministratie, de medewerker business control en de adviseur capaciteitsmanagement en ondernemerschap. In totaal zijn dat zo’n 13 collega’s. Je rapporteert aan het hoofd financiën. We werken met Afas, ONS Nedap, VISMA en natuurlijk Excel. De afdeling is volop in ontwikkeling en beweging. De ambitie is om de zelfregulerende zorgteams zo goed mogelijk te faciliteren door optimaal ondersteunende processen te bieden.

Wat ga je doen?
Je levert een bijdrage aan een adequate financiële en administratieve bedrijfsvoering. Je optimaliseert onze financiële administratie en rapportages. Zo zorg jij ervoor dat we rapportages kunnen aanleveren die een goed beeld geven van de financiële positie en resultaten van De Passerel. Jij stelt de jaarrekening op en bent het aanspreekpunt voor de accountants. Je vertaalt de wet- en regelgeving naar onze praktijk en geeft adviezen om de werkprocessen binnen de EAD aan te passen. Je draagt bij aan het opstellen van de begroting en faciliteert het zorginkoopproces. Je werkt veel samen met collega’s en hebt veel ruimte om zelf initiatief te nemen.

Functie eisen

Wie ben jij?
Je hebt een relevante hbo- opleiding en ruime werkervaring op het financiële vlak. Als dat in de accountancy is, is dat mooi meegenomen. Als vanzelfsprekend ben je proactief en accuraat en zie jij de samenhang tussen werkprocessen. Jouw adviezen helpen ons AO/IC op een hoger niveau te brengen. Jij ziet niet alleen cijfers maar hebt ook oog voor het belang van contact met anderen. Je kunt goed omgaan met verschillende belangen en deelt je kennis graag.    

Inschaling

Aandacht voor jou

  • Een salaris tussen de €3032 en € 4.442 (FWG schaal 55 van de cao Gehandicaptenzorg).
  • Veel ontwikkelingsmogelijkheden, van scholing tot het leiden van projecten.
  • Een dertiende maand.
  • 5,5 week aan verlof op jaarbasis en vakantietoeslag.
  • De mogelijkheid om gebruik te maken van het MeerKeuzeSysteem. Denk aan een fietsregeling of een lidmaatschap voor jouw sportschool.

Bijzonderheden

Goed om te weten
Voor vragen kun je contact opnemen met Hennie Schuttert (hoofd financiën) op telefoonnummer 06–81909864.   

Als jij snel reageert doen wij dat ook! Als jouw profiel past gaan we graag met jou in gesprek.

De vacature sluit zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden.

We vinden het belangrijk om onze cliënten en collega’s een veilige en professionele omgeving te bieden. Daarom is het opvragen van referenties bij eerdere werkgevers en het aanleveren van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van onze procedure.

Solliciteren?
Solliciteer door jouw cv en motivatiebrief te versturen naar [email protected] De vacature blijft open staan totdat we de vacature hebben ingevuld. Het vacaturenummer is 023-33.

Type Vacature
Intern nummer 023-33
Organisatie Stichting De Passerel
Locatie De Passerel Gemeente Apeldoorn
Postcode 7336 BC
Stad Apeldoorn
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst Onbepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Zie vacaturetekst
Functie(s) Administratief medewerker financieel
Publicatiedatum 26-05-2023
Reageer voor 29-06-2023
Ingangsdatum 26-05-2023
Nummer 120385
Doorsturen Bekijk PDF

Stichting De Passerel

Iedereen hoort erbij!

De samenleving, dat zijn wij. we leven, wonen, werken, leren van en met elkaar. Een volwaardig lid zijn van onze samenleving, niet iedereen kan dit alleen. Er zijn kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die hier ondersteuning bij nodig hebben. Dit doen wij, als professionals van De Passerel, iedere dag met veel passie, plezier en energie.

Wij bieden diverse vormen van ondersteuning:

  • Vroeghulp voor jonge kinderen
  • Gespecialiseerde opvang voor kinderen
  • Wonen en ambulante begeleiding
  • (Arbeidsmatige) dagbesteding
  • Leren en vrije tijd

De huidige vorm van onze organisatie heeft zich in 1999 vanuit een fusie gevormd. Onze rechtsvoorgangers zijn destijds ontstaan op initiatief van oudergroeperingen. En nog steeds is de samenwerking met ouders, individueel of in groepsverband, essentieel voor ons bestaan. Ouders en verzorgers kunnen de zorgvraag van onze cliënten immers duidelijk maken.

Verspreid over de regio

Door nauw aan te sluiten bij de uiteenlopende vragen die we in de afgelopen jaren hebben gekregen, hebben wij een breed assortiment aan (arbeidsmatige) dagbesteding, woon- en werklocaties ontwikkeld. Wij bieden onze ondersteuning verspreid over de regio aan. Zowel in onze voorzieningen als op ambulante basis thuis, op de werkplek, in het onderwijs of in reguliere kindercentra. Op deze wijze bieden onze medewerkers ondersteuning aan ruim 900 cliënten binnen de gemeenten Apeldoorn, Epe en Voorst. Mede door de keuze voor diversiteit in ons aanbod en kleinschalige locaties lukt het ons om overzichtelijk en toegankelijk te blijven.

 

Meer over Stichting De Passerel