Flexmedewerker jeugd locatie Almelo
Pluryn

Op de locatie Almelo behandelen we jongeren binnen het open kader van de Jeugdzorg. Deze locatie is er bij uitstek voor jeugd met meervoudig complexe, weinig voorkomende ondersteuningsvragen, die beschikbaarheid van 7x24 uur specialistische ondersteuning nodig hebben. Voor hen creëren we een optimaal orthopedagogisch klimaat met zinnige en efficiënte ondersteuning op de juiste plek (zo thuis mogelijk) met aandacht voor de doorgaande lijn en gericht op normalisatie.

We passen de ondersteuning continu aan o.b.v. voortgang en voorkeur van cliënt (en zijn netwerk), waarin de nadruk ligt op maatwerk, kleinschaligheid, flexibiliteit en inzet van de juiste expertise.

Pluryn, locatie Almelo beschikt over zes behandelgroepen op een drie milieus terreinvoorziening en een fase huis aan de Ootmarsumsestraat 88 . Het zijn gemengde behandelgroepen met jongens en meisjes in de leeftijd tussen 6-18 jaar.

Dit is jouw werkdag

Gisteren werkte je nog op een groep met kinderen tussen de 6 en de 10 jaar, vandaag ga je naar een groep waar jongeren tussen de 16 en de 18 jaar wonen. Iedere dag is anders, je leert veel over opvoeding, behandeling en de ontwikkeling van kinderen en jongeren, maar nog het meeste over jezelf. Je ontwikkelt een eigen begeleidingsstijl die bij je past, je krijgt feedback over je handelen en je kan zo doorgroeien naar een echte professional binnen de jeugdzorg. Daarnaast hebben jij en de teammanagers de tijd om goed te kijken op welke groep je het beste tot je recht komt, zodat je straks pedagogisch medewerker kan worden op een vast team.

Je bent samen met de andere pedagogisch medewerkers/ hulpverleners, verantwoordelijk voor de opvoeding, (intensieve) begeleiding en de behandeling van ongeveer 9 kinderen/ jongeren uit een groep. Aan de ene kant help je mee om te zorgen voor een optimaal woon- en leefklimaat voor de jongeren en lever je een bijdrage aan het opstellen en uitvoeren van de verblijf- en behandelprogramma’s, waarbij het systeem van de cliënt nauw wordt betrokken. Aan de andere kant begeleidt en observeer je de jongeren en rapporteer je hierover aan je leidinggevende en gedragswetenschapper. Wij streven ernaar met het team zo zelfstandig mogelijk te werken met daarbij ieder zijn/haar eigen taakverantwoordelijkheid.

Dit heb jij

 • Het liefst heb je al ervaring met de doelgroep en heb je kennis en ervaring met jongeren met gedrags- en psychiatrische problemen;
 • Je hebt een flexibele instelling, bent communicatief vaardig en je hebt minimaal een opleiding afgerond in een pedagogische richting (bijv. SPW/ SPH, Social Work);
 • Gedrags- en psychiatrische problemen zie jij als een uitdaging. Je beschikt over een stevige mentale en fysieke weerbaarheid en je bent stressbestendig;
 • Je kunt zelfstandig werken binnen de gezette kaders in goede samenwerking met je collega’s;
 • We vinden het belangrijk dat je over een gezonde dosis humor beschikt want werken en leven moet vooral leuk zijn!

Wij zijn Pluryn

Wij zien een wereld vol mogelijkheden, voor iedereen. We werken samen om kansen te benutten en onze kwaliteit voortdurend te verbeteren. Met onze persoonsgerichte zorg halen we het beste uit onszelf en de cliënt. Ons doel? Het bieden van de juiste behandeling en ondersteuning aan iedereen met een complexe zorgvraag. Voor een zo goed mogelijk leven. Want daar heeft ieder mens recht op. Ook als dat (even) niet op eigen kracht lukt.

Wij weten dat we hierin het verschil kunnen maken. Want we zijn specialisten in jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Bij ons werken mensen de er elke dag voor gaan, flexibel zijn, verantwoordelijkheid durven nemen en cliënten en zichzelf graag zien groeien. Hun expertise en betrokkenheid zijn voor Pluryn van onschatbare waarde. Bij ons krijgt je alle mogelijkheden om beter te worden in je vak, je te verdiepen of verbreden en eventueel een nieuwe stap te zetten in je loopbaan binnen Pluryn. Spreekt jou dit aan? Dan ben jij de professional die wij graag in huis willen hebben. We zijn benieuwd naar jouw drijfveer.

Dit biedt Pluryn

 • Wij bieden je een leuke functie, waarbij je nauw samenwerkt met gedreven professionals en de uitdaging zit in het verder ontwikkelen van een team binnen een zelforganiserende setting;
 • De functie wordt op basis van ervaring en opleiding ingeschaald in functiegroep 7 CAO Jeugdzorg;
 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een flexibel meerkeuzesysteem, een goede pensioenregeling, toeslagen bij onregelmatige diensten en een eindejaarsuitkering 8,33% conform genoemde cao;
 • Aantrekkelijke regelingen, zoals “Op je (elektrische) fiets naar je werk?” “Fit for the Job door te sporten?”

Meer weten? 

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Frank Goossens via 06-34423388, teammanager locatie Almelo;
 • Voor andere vragen mag je een WhatsApp sturen naar Marscha Lamers, recruiter, via 0610757042.
 • Wij kijken uit naar je reactie!

https://www.pluryn.nl/werken-bij/vacature/flexmedewerker-jeugd-locatie-almelo

Zie jij jezelf dit al doen? Sluit je aan bij Pluryn.

Type Vacature
Organisatie Pluryn
Locatie Almelo
Postcode 7602 PT
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Mbo/Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
Functie(s) Pedagogisch medewerker
Sociaal psychiatrisch hulpverlener (SPH)
Publicatiedatum 04-08-2022
Reageer voor 30-12-2022
Ingangsdatum 04-08-2022
Nummer 113121
Doorsturen Bekijk PDF

Pluryn

Pluryn ondersteunt mensen met een handicap en jongeren met gedragsproblemen. Dat doen we vanuit meer dan 140 locaties in Gelderland, Noord- en Midden-Limburg en Noordoost-Brabant, met diensten op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding en vrije tijd.Voor iedereen apart kijkt Pluryn welke vorm van ondersteuning het best past bij de problematiek en vraag. De eigen kracht van mensen en hun toekomstwensen zijn het uitgangspunt. Dat is onze visie.

Meer over Pluryn