Flexplein: begeleiders wonen
De Twentse Zorgcentra

Flexibele inzet met de zekerheid van vaste uren en ruimte voor jouw ontwikkeling!

Wil jij ook werken binnen ons flexplein en je (recente) ervaring binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg verder doorontwikkelen? Wij zijn op zoek naar professionele collega’s!

Inzet vindt plaats binnen diverse doelgroepen waarbij wij altijd een match proberen te maken passende bij jouw opleiding; kennis; ervaring en persoonlijkheid. Onze doelgroepen variëren van ernstig meervoudig beperkten met de nadruk op belevingsgerichte en intensieve warme zorg tot aan de hoog alertheidsgroepen waarbij de focus ligt op intensieve en complexe begeleiding.

Waarom werken als begeleider binnen ons flexplein?
Jij wil je nog niet binden aan één vaste groep, maar laat je graag prikkelen door de verscheidenheid aan teams en cliënten binnen onze organisatie. Dit geeft je energie en zet je in dié modus waarin je scherp en kritisch blijft. Want jouw objectiviteit en kritische blik zien wij graag terug, dat is je kracht als begeleider flex. Jij houdt van flexibele inzet en tegelijkertijd wil jij je verder ontwikkelen. Je speelt een hoofdrol in het waarborgen van de kwaliteit en continuïteit van zorg én werkt tegelijkertijd aan een brede basis als zorgprofessional. Jouw ontwikkeling faciliteren wij door een persoonlijk ontwikkelbudget. Daarnaast bieden wij ook mogelijkheden voor doorstroom naar een vaste plek binnen de organisatie.

Waar ben jij van betekenis?
Je basis is afwisselend werk binnen meerdere woonteams in de regio Enschede, Losser of Almelo en omstreken. De focus hierin ligt op inzet binnen dié groepen waarbij de zorg en het nabije contact op de voorgrond staat of dié groepen met probleemgedrag waarbij een stevige begeleiding van belang is. Binnen al deze groepen is jouw geduld en empathische houding de basis. Je bent nieuwsgierig, proactief en vindt een reflecterende houding vanzelfsprekend. Binnen de zorggroepen breng jij daarnaast ook warmte en een huiselijke sfeer waarin jij je weg weet in de non-verbale communicatie. Binnen de hoog alertheidsgroepen met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag is juist jouw stevigheid en transparante begeleiding van belang. Je weet flexibel te zijn in je begeleiding maar hierin wel te begrenzen.

Daar waar een collega korte of langere tijd niet beschikbaar is, stap jij in. Het kan zijn dat je binnen verschillende teams wordt ingezet, maar je kunt ook voor een langere periode, waarvan maximaal  6 maanden, aan 1 team toegevoegd worden. In tijden van corona beperken we de inzet op meerdere groepen tot maximaal 2. Dit om het risico op verspreiding zoveel mogelijk te voorkomen.

Wat we daarom van jou verwachten

 • Je hebt een afgeronde zorggerichte of agogische opleiding op minimaal kwalificatieniveau 3.
  • Heb jij verzorgende IG-3 dan sluit ons aanbod goed aan. Je hebt de mogelijkheid de nodige trainingen te volgen zodat jij naast je bevoegdheid ook bekwaam bent voor het uitvoeren van de nodige medische handelingen.
  • Heb jij een agogische opleiding op niveau 3 dan zetten we jou graag in binnen groepen waarbij de nadruk ligt op gedrag en bijbehorende intensieve begeleiding. Je hebt een stabiele persoonlijkheid en deinst niet terug voor agressie. Hierbij heb jij een onderzoekende houding zodat je elke keer weer zo goed mogelijk bij de cliënt kan aansluiten.
 • Ervaring is mooi meegenomen, maar geen must.
 • Je bent in staat kritisch naar jezelf te kijken. Feedback geven en ontvangen is vanzelfsprekend voor jou.

Wat je van ons kunt verwachten

 • Flexibele inzet met de zekerheid van vaste uren. Je krijgt een contract voor het aantal uur dat we in overleg met jou afstemmen met een marge van minimaal 6 en maximaal 32 uur.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een salaris, afhankelijk van je ervaring, van max. € 2.766,- bij een fulltime dienstverband.
 • Jij krijgt de mogelijkheid om als één van de eerste op interne vacatures te reageren.
 • Je krijgt een individueel ontwikkelbudget en de mogelijkheid om trainingen te volgen.
 • De kans om je te specialiseren binnen de gehandicaptenzorg.
 • Heel veel bijzondere cliënten en even zoveel leuke collega’s.

Procedure
Heb je gesolliciteerd en voldoe je aan de eisen, dan vindt er binnen 1 week een videogesprek plaats met het flexplein. Deze gesprekken worden ingepland op de dinsdagochtend.

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 20.200
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Uren van 6
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Flexplein 088-4304333
Functie(s) Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Verzorgende IG
Verzorgende niveau 3
Publicatiedatum 04-11-2020
Reageer voor 01-12-2020
Nummer 55811
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. We werken vanuit onze zorgvisie: “Net als ieder ander mens heb ik het recht om te bepalen hoe ik mijn leven wil inrichten. Ik wil graag dat mensen echt naar me luisteren en mij respecteren om wie ik ben. Ik zou zoveel mogelijk dingen willen doen waar ik blij van word.” Om dat te bereiken werken wij vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Altijd vanuit onze kernwaarden: dichtbij, eenvoud en deskundig. Deze kernwaarden vormen de spil van onze manier van werken. We blijven dichtbij de mensen die onze zorg nodig hebben, in alle eenvoud en met deskundigheid. Zonder dat we daarbij de regie overnemen. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams. STERK noemen we dat: Samen Toewerken Naar Eigen Regie en Kracht.

Meer over De Twentse Zorgcentra