Verpleegkundige
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

In Deventer heeft Tactus 3 locaties voor cliëntenzorg. De locatie aan de Emdenstraat wordt gebruikt voor werk- en dagbesteding. De locaties Polstraat en de Brink in Deventer zijn mooie, karakteristieke locaties van Tactus Verslavingszorg in hartje Deventer. De collega’s die zijn verbonden aan de locaties houden zich bezig met bemoeizorg, casemanagement, behandeling, dagactivering, medische zorg en opiaatonderhoudsbehandeling. Op de Polstraat zijn gebruiksruimten en er is inloop voor cliënten.

De cliënten die het team behandeld en begeleid zijn cliënten met veelal complexe problematiek en co morbiditeit. Behandeling geschiedt in een multidisciplinair team met een psychiater, een verslavingsarts, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, psychologen en ambulante woonbegeleiders. En dit alles wordt ondersteund door de Zorgadministratie.

Tactus zoekt met ingang van 1 december a.s. een:

Verpleegkundige| Deventer

(24-32 uur per week)

 • De functie is tweeledig. De werkzaamheden bestaan uit het verstrekken van medicatie, heroïne en methadon. Dat betekent dat je samen met een andere BIG geregistreerde verpleegkundige de benodigde attributen verstrekt voor een schoon en veilig gebruik.
 • Het toezien op de juiste toediening van de voorgeschreven heroïne, observeren, registreren en adequaat handelen bij mogelijke complicaties is een van je belangrijkste taken. Het gestructureerd verstrekken van medische heroïne heeft als doel het stabiliseren en, of verbeteren van de gezondheid.
 • Daarnaast verricht je werkzaamheden die gericht zijn op het uitvoeren van een integraal zorgaanbod voor verslaafden met langdurige verslavingsproblematiek. Het zorgaanbod wordt afgestemd op de situatie van de cliënt en is gericht op stabilisatie, rehabilitatie en herstel. Je stelt hierbij samen met de casemanager en de cliënt een zorgplan op en draagt zorg voor een regelmatige evaluatie en bijstelling van het zorgtraject. Je werkt hierbij nauw samen met andere disciplines, afdelingen en organisaties en fungeert als ‘spin in het web’. Daarnaast begeleidt je de ambulante detoxen thuis en doet de verpleegkundige controles in nauwe samenwerking met de verslavingsarts.
 • We bieden je een dynamische en veelzijdige functie binnen een open verpleegkundig team, waarbinnen je veel kennis en ervaring kunt opdoen t.a.v. middelengebruik en alles wat daarmee samenhangt.

Meer informatie over de locatie Polstraat in Deventer vind je hier.

Dit neem je mee

Van een verpleegkundige vragen wij het volgende:

 • Een afgeronde opleiding MBO/MBO+. 
 • Een BIG-registratie.
 • Enkele jaren ervaring met het werken in de psychiatrie, verslavings- en/of jeugdzorg.
 • Affiniteit met mensen met een langdurige verslaving.
 • Kennis van de sociale kaart, FACTgericht werken en relevante wet- en regelgeving is een pre.
 • Kennis van en affiniteit met de cultuur, zeden en gewoontes van de doelgroep.

Daarnaast:

 • Is je attitude gastvrij, laagdrempelig, flexibel, actief en outreachend.
 • Ben je in staat je eigen grenzen aan te geven en ben je transparant in eigen handelen.
 • Ben je stressbestendig.
 • Kun je goed zelfstandig, maar kun je ook in teamverband werken.
 • Ben je in staat tot zelfreflectie.
 • Beschik je over goede verbale en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • Heb je volharding, geduld en doorzettings­vermogen t.b.v. contacten met cliënten.
 • Heb je ervaring met het voorkomen van en adequaat reageren op conflicten.
 • Ben je bereid om dagdiensten (7 dagen per week verschillende dagdiensten tussen 07.30 tot 18.00 uur) te werken.

Dit bieden wij

Je krijgt een mooi salaris, zoals dat is afgesproken in de cao GGZ De functie is ingedeeld in FWG functiegroep 45. Het maximale, bruto salaris bedraagt € 3.229,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Naast een goed salaris, kun je rekenen op:

 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).
 • Korting op bijvoorbeeld sporten bij je sportschool, een nieuwe fiets, telefoon of bon van bol.com.
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Nog veel meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier

Ben jij onze nieuwe collega?

Dat zouden we leuk vinden! Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet.

Even goed om te weten:

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uit maken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

We proberen de vacature zelf in te vullen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-231
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Deventer, locatie Polstraat
Postcode 7411KB
Stad Deventer
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Evelien Punt (manager) 06-57310810
Functie(s) Verpleegkundige
Publicatiedatum 05-11-2019
Ingangsdatum 1 december 2019
Reageer voor 19-11-2019
Nummer 49327
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg