Senior sociotherapeut
Tactus Verslavingszorg

Over de functie

De Piet Roordakliniek is een forensische verslavingskliniek en biedt behandeling aan mannen die veelvuldig met justitie in aanraking zijn gekomen, langdurig verslaafd zijn en niet in staat zijn om dit patroon te doorbreken. De cliëntgroep in deze kliniek kenmerkt zich door problematiek op verschillende gebieden, namelijk persoonlijkheidsproblematiek (met name antisociale persoonlijkheidsstoornis), verslaving, criminaliteit en psychiatrische problematiek. De Piet Roordakliniek biedt gestructureerde behandeling aan deze groep cliënten door middel van een geïntegreerde benadering, waarbij gelijktijdig aandacht is voor de verschillende problemen.

De kliniek bestaat uit twee locaties. Locatie Zutphen biedt een gesloten en besloten setting. Locatie Apeldoorn biedt een open setting. In Zutphen wordt diagnostiek verricht, er wordt gewerkt aan motivatie en de behandeling wordt opgestart. In Apeldoorn vindt vervolgbehandeling plaats en wordt er verder gewerkt aan resocialisatie. De totale behandelduur is gemiddeld 1 jaar.   Vanwege uitbreiding zijn wij op zoek naar een senior sociotherapeut.

Tactus zoekt met ingang van 1 december a.s. een:

Senior sociotherapeut | Piet Roordakliniek Zutphen

(36 uur per week)

 Als senior sociotherapeut:

 • Ben je vanuit een coördinerende rol medeverantwoordelijk voor het realiseren van een veilig leefklimaat van de afdeling. Je overziet en coördineert de teamdynamiek en weet kwaliteiten aan elkaar te verbinden. Je draagt bij aan de ontwikkeling van je collega’s door hun te begeleiden in hun werkzaamheden;
 • Op het juiste moment beslissingen nemen en standpunten innemen en je hieraan te committeren door ze uit te spreken en/of ernaar te handelen;
 • Je bent in staat om groepsgericht leiding te geven, door richting en sturing geven aan een team; samenwerkingsverbanden tussen teamleden stimuleren om doelstellingen te bereiken;
 • Inzicht hebben en verkrijgen in situaties, problemen en processen. Het uiteenrafelen van problemen en de onderdelen op systematische wijze onderzoeken. Het hebben van een volledig beeld van de context en overzicht op het geheel;
 • Heb je een faciliterende c.q. ondersteunende taak naar het hoofd behandeling en de manager bedrijfsvoering;
 • Ben je een aanspreekpunt op sociotherapeutisch vlak voor zowel je collega (senior) sociotherapeuten, verpleegkundigen, sociotherapeutisch medewerkers en de andere disciplines en zie je toe op afstemming met het multidisciplinaire team.

Dit breng je mee

 • Een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld HBO-V, MWD of SPH, eventueel aangevuld met een verpleegkunde- of sociotherapeutische differentiatie op post-HBO-niveau en/of overige relevante cursussen;
 • Heb je ervaring binnen de forensische verslavingszorg, of wil je deze ervaring graag opdoen in onze groeiende kliniek?
 • Affiniteit met het begeleiden van cliënten in crisissituaties;
 • Goede conflicthantering en in staat met weerstanden om te gaan;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
 • Je bent bereid om onregelmatige diensten te werken.

Ook vinden we het belangrijk dat je

 • Enthousiast en positief bent en in staat te relativeren;
 • Flexibel en stressbestendig bent en goed het overzicht bewaakt;
 • Goed in staat bent de structuur uit te zetten en vasthoudend bent: afspraak is afspraak;
 • Succes kunt halen uit kleine verbeteringen;
 • In staat bent goed zelfstandig, maar ook in teamverband kunt werken;
 • Kunt motiveren en stimuleren;
 • Beschikt voer doorzettingsvermogen, overtuigingskracht, tact en geduld.

Dit bieden wij

Je krijgt een mooi salaris, zoals dat is afgesproken in de cao GGZ De functie is ingedeeld in FWG functiegroep 50. Het maximale, bruto salaris bedraagt € 3.571,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Het aantal jaren relevante werkervaring bepaalt je salaris.

Naast een goed salaris, kun je rekenen op:

 • Een fijne eindejaarsuitkering (8,33%. Dat is een volledige 13e maand!).
 • Korting op bijvoorbeeld sporten bij je sportschool, een nieuwe fiets, telefoon of bon van bol.com.
 • Een digitale omgeving waar je onbeperkt, gratis e-learningmodules kunt volgen. Ook bieden we interne scholingen aan en staan we stil bij jouw ontwikkeling.
 • Nog veel meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier

Ben jij onze nieuwe collega?

Dat zouden we leuk vinden! Heb je interesse in deze boeiende functie bij Tactus en voldoe je aan het profiel? Dan zien we je reactie graag tegemoet.

Even goed om te weten:

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uit maken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Het kunnen overleggen van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal onderdeel zijn van een uiteindelijke aanstelling. Tactus vergoedt de kosten die de VOG-aanvraag met zich meebrengt.

We proberen de vacature zelf in te vullen. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt daarom niet op prijs gesteld.

 

Type Vacature
Intern nummer 2019-232
Organisatie Tactus Verslavingszorg
Locatie Zutphen, locatie Verlengde Ooyerhoekseweg - Piet Roordakliniek
Postcode 7207BJ
Stad Zutphen
Werkveld Geestelijke gezondheidszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Geestelijke Gezondheidszorg
Informatie verkrijgen bij Moniek van Koot, manager, telefoonnumer 0653615323
Functie(s) Sociotherapeut
Publicatiedatum 08-11-2019
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 22-11-2019
Nummer 49328
Doorsturen Bekijk PDF

Tactus Verslavingszorg

De 1.100 professionals van Tactus bieden hulp en advies aan jongeren en volwassenen voor elke vorm van verslaving. Van alcohol en drugs, tot eten, gokken, gamen, internet en seks. We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp. Ook bieden we reclassering en forensische verslavingszorg. Werken bij Tactus betekent werken binnen een dynamische, veelzijdige verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de variatie aan cliënten en hulp- en dienstverlening is Tactus een veelzijdige werkgever. Wil je weten waarom medewerkers het bijzonder vinden om te werken bij Tactus? Lees dan eens de blogs op www.wijzijntactus.nl. Hier vind je ook verhalen van cliënten van Tactus. Meer weten over Tactus Verslavingszorg? Kijk op www.tactus.nl en op onze Facebookpagina.

Meer over Tactus Verslavingszorg