Functionaris Werkomstandigheden en Veiligheid
Zorgspectrum Het Zand

Goed voor elkaar

Wij willen een ‘goed leven’ voor de cliënten en ‘mooi werk’ voor de medewerkers. En dat binnen financieel gezonde kaders. Als organisatie blijven wij onszelf  ontwikkelen en willen wij verder uitbouwen waar wij goed in zijn. 

Wil jij dat ook?

Lees dan hieronder de uitgebreide vacaturetekst en wat dit betekent voor jou.

Het team

In verband met de pensionering van een collega en de nieuwe invulling van ons Arbo, Veiligheid en BHV beleid, zijn wij op zoek naar een Functionaris Werkomstandigheden en Veiligheid. Binnen deze functie zal je werkzaam zijn in het team HRM.

Ons team bestaat uit een Manager HR/organisatieontwikkeling, Adviseurs HRM, Praktijkopleiders, een Opleidingsadviseur en Recruiters. Als team zijn wij daadkrachtig en vooruitstrevend, waarbij professionaliteit met een gezonde dosis humor centraal staat.

Jij bent een stevige en kritische gesprekspartner, die waardevolle adviezen kan geven aan leidinggevenden en management op het gebied van werkomstandigheden en veiligheid.  

Wat wij je graag willen bieden

Je komt te werken binnen een zorgorganisatie in de regio Zwolle met een belangrijke maatschappelijke functie.

 • Een functie voor 16 uur per week.
 • Een contract voor de duur van een jaar met de intentie tot omzetting naar onbepaalde tijd.
 • Een salaris van maximaal €3.818,87.
 • Dit is bruto per maand op fulltime basis (FWG 50). De invulling van deze functie op deze manier is nieuw en zal daarom nog definitief beschreven en gewogen moeten worden.
 • De mogelijkheid om zowel vanuit huis als op locatie te werken.
 • Een mooie eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je krijgt je reiskosten vergoed conform cao VVT.
 • Mooi werk waar je trots op kunt zijn.

Wat ga je doen?

Als Functionaris Werkomstandigheden en Veiligheid ben je verantwoordelijk voor ons Arbobeleid. Jij levert een bijdrage aan de totstandkoming en actualisatie van het arbobeleidsplan; hiervoor volg jij de ontwikkelingen in de wet- en regelgeving en signaleer je ontwikkelingen en knelpunten binnen de organisatie. Van nature vertaal jij dit naar beleids- of verbetervoorstellen, die jij voorlegt aan de Arbo-commissie en het management. Daarnaast zorg jij ervoor dat dit beleid wordt uitgewerkt in regelingen, procedures en voorschriften, afgestemd op onze CAO.

Tevens ben je verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie rondom de Bedrijfshulpverlening (BHV) en de Risico inventarisatie en – evaluatie (RIE). Jij kan hierover organisatie breed en locatie overstijgend meedenken en bent proactief op zoek naar de juiste invulling hiervan binnen onze organisatie. Jij geeft de juiste adviezen aan het management en de leidinggevenden, maar kan ook schakelen op operationeel niveau.

Binnen onze organisatie fungeer jij dus als aanspreekpunt op het gebied van Arbo en BHV en voor externe contacten ben jij het aanspreekpunt voor bijvoorbeeld brandweer, arbeidsinspectie en Preventcare. Ook kan je vanuit je rol ongevraagd advies geven aan de bestuurder en ben je onderdeel van het crisisteam. Kortom, jij bent onze vraagbaak voor alle vragen met betrekking tot de werkomstandigheden en veiligheid binnen onze organisatie.

Daarnaast neem je mee:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding aangevuld met scholing als Hoofd BHV en Ploegleider BHV.
 • Een duidelijke visie op Arbo, BHV en RIE.
 • Het plezier om beleidsplannen en -voorstellen op te stellen.
 • Een verbindende werkstijl, gericht op samenwerken en met het vermogen te adviseren binnen jouw vakgebied.
 • Een sterke overtuigingskracht en de kracht om bruggen te slaan tussen verschillende niveaus.
 • Een proactieve en praktische instelling en het vermogen om zelf contact te leggen en te onderhouden met zowel interne als externe stakeholders.
 • Een ‘teamplayer’ mentaliteit vol positieve energie.
Type Vacature
Organisatie Zorgspectrum Het Zand
Locatie Zorgspectrum Het Zand, diverse locaties rond Zwolle
Postcode 8014BE
Stad Zwolle
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 02-05-2022
Reageer voor 18-06-2022
Ingangsdatum 02-05-2022
Nummer 110515
Doorsturen Bekijk PDF

Zorgspectrum Het Zand

Zorgspectrum Het Zand is een stichting die bestaat uit de verzorgingshuizen De Berghorst te Staphorst, De Hulstkampen te Nieuwleusen, Het Weijtendaal te Wijhe, Het Wooldhuis te Heino en verpleeg- en reactiveringscentrum Zandhove te Zwolle. Aan ruim 750 cliënten wordt zorg geboden door ongeveer 1200 medewerkers. Onze medewerkers dragen zoveel mogelijk zelf verantwoordelijkheid voor het werk. Als werkgever zijn wij bereid te investeren in de persoonlijke en professionele ontwikkeling van elke medewerker. Centraal in onze organisatie staan de kernwaarden aandacht, respect en betrouwbaar.

Meer over Zorgspectrum Het Zand