Functioneel Applicatiebeheerder 32-36 uur
Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg

Functieomschrijving

Ben jij in voor een nieuwe uitdaging als Functioneel applicatiebeheerder? En wil jij werken in een mensgerichte organisatie waar je gezien, gehoord wordt en ruimte krijgt om je te ontwikkelen? Dan is werken bij Driezorg iets voor jou. Per direct zijn we op zoek naar een:

Functioneel applicatiebeheerder (32-36 uur per week)

Zo’n 1500 cliënten en bewoners maken gebruik van de zorg- en dienstverlening op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Wij willen dat zij bij Driezorg een vertrouwd en veilig (t)huis vinden. Daar zorgen we voor samen met onze collega’s (750) en vrijwilligers (650). Als grootste ouderenzorgorganisatie in Zwolle doen we ertoe. Met onze 10 locaties in Zwolle en 1 locatie in Hattem zijn we altijd dichtbij. 

Naast intramurale zorg (verpleging/verzorging), bieden we ook verhuur & services, extramurale zorg/ondersteuning zoals wijkzorg en huishoudelijke hulp en extra services zoals alarmering, wasverzorging en catering. Werken bij Driezorg betekent werken vanuit de waarden 'aanspreekbaar', 'daadkracht' en 'verbinding'. Samen bouwen we aan een toekomstbestendige en eigentijdse organisatie met een gezonde werk, leer en aanspreekcultuur en een gezonde bedrijfsvoering als basis. Dit vraagt van de medewerkers dat zij verantwoordelijkheid nemen en krijgen over eigen functioneren, persoonlijke ontwikkeling en deskundigheid. Driezorg heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het verbeteren van haar ICT infrastructuur en (online) applicatie landschap om de ondersteuning van de werkprocessen voor al onze medewerkers te optimaliseren. Aan de basis hiervan ligt onze duidelijke Cloud strategie. De focus op de mogelijkheid om altijd, overal en apparaatonafhankelijk te werken. De komende jaren zullen we dit verder doorzetten en om dit mogelijk te maken zoeken we naar een ambitieuze op de zorg gerichte functioneel applicatiebeheerder.

Functie eisen

Wat ga je doen?

Als functioneel applicatiebeheerder ben je primair verantwoordelijk voor de eHRM-systemen van Raet (Youforce, HRSS en HR Core). Daarnaast beheer je, samen met jouw collega’s, Proactive (Spend Cloud, Kas & Pas). Jouw belangrijkste opdracht is om onze applicaties feilloos te laten draaien zodat onze gebruikers hier ongestoord in kunnen werken. Dit willen we voor onze gebruikers tegelijkertijd zo gemakkelijk mogelijk maken, wat een continu verbeterproces betekent. Een belangrijk speerpunt voor de komende jaren is de verdere uitrol van Self Service. Dat betekent dat je HR processen moet kunnen begrijpen om de vertaalslag naar de systemen te kunnen maken, bijvoorbeeld in de vorm van workflows. Omdat wij gebruik maken van online applicaties, is het technisch applicatiebeheer ondergebracht bij de verschillende leveranciers van de systemen zoals Visma | Raet. 

 • Je fungeert als schakel tussen de afdelingen HR, Salarisadministratie en andere organisatieonderdelen.  Het is daarbij vooral belangrijk dat je in staat bent de samenhang tussen de afdelingen te overzien, zonder daarbij direct de detailkennis te hebben van andermans vakgebied.
 • Je bent voor je collega’s (op alle niveaus) het eerste aanspreekpunt voor de applicaties die jij in portefeuille hebt;
 • Je volgt actief de ontwikkelingen in jouw vak en adviseert/vertaalt deze naar aanpassingen binnen de applicaties;
 • Je signaleert wensen van gebruikers en vertaalt deze naar toepassing in de applicaties (bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe formulieren);
 • Je adviseert proactief over verbeteringen in bestaande systemen of nieuwe producten;
 • Je vertaalt HR beleid naar toepassingen binnen de applicaties;
 • Je neemt deel aan projecten en kunt daarbij ook optreden als (deel-)projectleider.
 • Je registreert incidenten, analyseert de oorzaak en lost deze zo snel mogelijk op;
 • Je beheert de documentatie, handleidingen en testscenario’s.

Als functioneel applicatiebeheer HRM & FA maak je, samen met jouw collega functioneel applicatiebeheerder Zorg en servicedesk medewerker, onderdeel uit van de afdeling ICT, Technologie en Innovatie. Zij bevindt zich op locatie in Zwolle en is bereikbaar via telefoon en ons selfservice portaal SIEP (Topdesk). Onze servicedesk handelt de meeste eerstelijns tickets af. Meer complexe verstoringen en aanvragen worden doorgezet naar de 2e of 3e lijn. De 2e lijn bestaat uit jouw directe collega’s van Functioneel Applicatiebeheer. De 3e lijn bestaat uit externe leveranciers zoals RAM Infotechnology, Google, Nedap en Visma|Raet. 

Heb jij de benodigde deskundigheid in huis om ons te versterken? Neem dan contact met ons op!

Wat wij vragen van jou
Naast een fijne, flexibele collega zijn wij op zoek naar een kandidaat die beschikt over:

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau op het gebied van functioneel beheer; 
 • Je hebt tenminste 3 jaar relevante en actuele werkervaring op het vlak van functioneel beheer van HR informatiesystemen;
 • Kennis van en ervaring met Raet applicaties HRSS, Youforce en HR Core (Beaufort online) is een vereiste; 
 • Daarnaast heb je (basis-)kennis van Raet Flex Benefits (SA eigenaar), ROM, Rapportages, Verzuimmanager, Gemal
 • Ervaring met Proactive applicaties Spend Cloud en Kas & Pas is een pré;
 • Kennis van standaarden en protocollen op het gebied van applicatiebeheer is een pré;
 • Je beschikt over een service-, resultaat-  en oplossingsgerichte mentaliteit;
 • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je vindt het belangrijk om georganiseerd te werken en denkt graag mee met het verbeteren van processen en werkwijzen;
 • Je leert snel, graag en gemakkelijk en vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen;
 • Je bent je bewust van je werkomgeving en gaat integer om met vertrouwelijke informatie.

 

Inschaling

Wat wij je bieden

Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan in een dynamische omgeving binnen een branche die er toe doet. De ouderenzorg zal de komende jaren nog sterk in ontwikkeling zijn. Ontwikkelingen waar je als functioneel beheerder een belangrijke rol in speelt en je met jouw inzichten en kwaliteiten een verschil kunt maken. Wij geloven erin dat ICT oplossingen de komende jaren het verschil kunnen en zullen maken in een wereld waarin arbeid schaars wordt en de vraag naar zorg steeds groter. 

Wat kun je verder van ons verwachten 

 • Een dienstverband voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • De functie is ingedeeld in FWG 50 conform cao Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT);
 • Mogelijkheden tot ontwikkeling en ontplooiing;
 • Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Bijzonderheden

Bijzonderheden

Het nemen van referenties en aanvragen van een VOG zijn standaard onderdelen van onze selectieprocedure (een reeds aangevraagde VOG die niet ouder is dan 3 maanden is ook geldig). 

Meer informatie
Ben jij geïnteresseerd in deze leuke en uitdagende baan? Voor meer informatie voor de vacature kun je contact opnemen met Rogier van Noordenburg (Manager ICT, technologie en innovatie), via het algemene telefoonnummer van Driezorg  038-2001100. 

Ook kun je informatie over Driezorg vinden via www.driezorg.nl 

Interesse?

Herken jij jezelf in het gevraagde profiel? Stuur dan je motivatiebrief voorzien van CV via het digitale sollicitatieformulier voor 30 juni a.s. naar ons toe. Wij vragen je wel echt alleen te reageren als je voldoet aan het profiel. 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Type Vacature
Organisatie Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg
Locatie Driezorg, Wonen Welzijn & Zorg te Zwolle
Postcode 8032HX
Stad Zwolle
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Rogier van Noordenburg (Manager ICT, technologie en innovatie), via het algemene telefoonnummer van Driezorg 038-2001100.
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 08-06-2021
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 30-06-2021
Nummer 68836
Doorsturen Bekijk PDF