Fysiotherapeut
De Twentse Zorgcentra

Heb jij een duidelijke visie op en affiniteit met onze cliënten? En ben je graag breed inzetbaar binnen je vak? Dan is deze baan zeker iets voor jou!

 

Functie-informatie:

Bij De Twentse Zorgcentra wonen, leren en werken onze cliënten met een verstandelijke beperking, waarbij volop mogelijkheden worden geboden om een zinvol leven te leiden.
Onze cliënten worden binnen de mogelijkheden in staat gesteld, om op hun eigen manier hun leven vorm te geven. Als professionals ondersteunen wij de cliënten hierbij, in optimale samenwerking met de cliënt en zijn ouders/wettelijk vertegenwoordigers.

Als fysiotherapeut werk je samen met familie, begeleiders, andere behandelaren en extern betrokkenen om de ondersteuningsvraag optimaal te beantwoorden.
Observeren, bijdragen aan de beeldvorming, behandelen en adviseren op het gebied van bewegend functioneren zijn kerntaken. De mate van complexiteit van de hulpvraag doet een beroep op stevigheid, heldere communicatie, doorzettingsvermogen en creativiteit. Samen met de omgeving van de cliënt, draag je bij aan vitaliteit en veerkracht. Regelmatig ondersteun je in een proces van ouder worden en verlies aan vaardigheden. Steeds sluit je aan bij de ondersteuningsvraag van de cliënt en zijn omgeving. Het geven van informatie aan (kleine) groepen en een bijdrage leveren aan zorg- en behandelprocessen is een onderdeel van de functie.

Je werkt zelfstandig binnen een team van 10 fysiotherapeuten, met korte lijnen naar andere disciplines. Je begeleidt daarnaast ook stagiaires fysiotherapie.
In jou als persoon zien we graag iemand die gedreven en cliëntgericht te werk gaat. Met jouw stevige persoonlijkheid weet je om te gaan met gedragsproblematiek en kan hierin vanuit rust handelen. Je hebt een onderzoekende en lerende houding met uitstekende communicatieve en verbindende vaardigheden. Je krijgt bij ons volop ruimte om je vak vorm en inhoud te geven.

Wat wij vragen:

 • Je bent in het bezit van het diploma fysiotherapie en bent geregistreerd in het BIG-register en in het kwaliteitsregister van het KNGF.
 • Aantekening Sensorische Informatieverwerking is een pré (of bereid om de cursus te volgen).
 • Je hebt affiniteit en ervaring met:
  • ouder wordende cliënten
  • preventie
  • leefstijl
  • pijnobservatie
  • slaap onderzoek
  • hulpmiddelen in brede zin
 • Je bent cliëntgericht en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je bent gedreven, flexibel en wil optimale zorg verlenen aan onze cliënten.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de vakgroep fysiotherapie en de functie van fysiotherapeut.
 • Je kunt omgaan en hebt ervaring met gedragsproblematiek.
 • Je hebt een onderzoekende en lerende houding met uitstekende communicatieve en verbindende vaardigheden.

Wat wij bieden:

 • een afwisselende baan van 24 uur per week in de regio Almelo.
 • een afwisselende baan van 26 uur per week in de regio Enschede.
 • De werkdagen en werktijden zijn in overleg
 • Een salaris van maximaal € 4.211,- bruto per maand (FWG 55) conform salarisschalen functiegroepen per 1 juni 2021. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO-gehandicaptenzorg
 • Een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 • Suzan Kalter (Regio Almelo en Losser)                  0641251578
 • Eelco Steenbeeke (Regio Losser)                            0686836445
 • Tom Boekhold (Regio Enschede)                             0641250087

Procedure
Je kan solliciteren tot en met 9 mei 2021. De gesprekken zullen plaats vinden op dinsdag 25 mei a.s. via Teams.  

VOG
De Twentse Zorgcentra is verplicht om van nieuwe medewerkers die van extern komen, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, alvorens een arbeidsovereenkomst wordt aangegaan. De aanvraag voor de VOG en de vraag om toestemming voor het nagaan van referenties ontvang je tijdens de sollicitatieprocedure van P&O.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Intern nummer 21.108
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 26
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Fysiotherapeut
Publicatiedatum 29-04-2021
Reageer voor 10-05-2021
Nummer 67863
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra