Fysiotherapeut
De Twentse Zorgcentra

Heb jij affiniteit met verstandelijk gehandicapten? En ben je graag breed inzetbaar binnen je vak? Dan is deze baan zeker iets voor jou!

Bij De Twentse Zorgcentra wonen, leren en werken onze cliënten met een verstandelijke beperking, waarbij volop mogelijkheden worden geboden om een zinvol leven te leiden. Onze cliënten worden binnen de mogelijkheden in staat gesteld, om op hun eigen manier hun leven vorm te geven.

Functie-informatie:
Als fysiotherapeut werk je samen met familie, begeleiders, andere behandelaren en extern betrokkenen om de ondersteuningsvraag optimaal te beantwoorden.
Observeren, bijdragen aan de beeldvorming, behandelen en adviseren op het gebied van bewegend functioneren zijn kerntaken. De mate van complexiteit van de hulpvraag doet een beroep op stevigheid, heldere communicatie, doorzettingsvermogen en creativiteit. Samen met de omgeving van de cliënt, draag je bij aan vitaliteit en veerkracht. Regelmatig ondersteun je in een proces van ouder worden en verlies aan vaardigheden. Steeds sluit je aan bij de ondersteuningsvraag van de cliënt en zijn omgeving. Het geven van informatie aan (kleine) groepen en een bijdrage leveren aan zorg- en behandelprocessen is een onderdeel van de functie.
Je werkt zelfstandig binnen een team van 11 fysiotherapeuten, met korte lijnen naar andere disciplines. Je begeleidt daarnaast ook stagiaires fysiotherapie.

In jou als persoon zien we graag iemand die gedreven en cliëntgericht te werk gaat. Je hebt een onderzoekende en lerende houding met uitstekende communicatieve en verbindende vaardigheden. Je krijgt bij ons volop ruimte om je vak vorm en inhoud te geven.

Wat wij vragen:

 • Je bent in het bezit van het diploma fysiotherapie en bent geregistreerd in het BIG-register en in het kwaliteitsregister van het KNGF
 • Aantekening Sensorische Informatieverwerking is een pré (of bereid om de cursus te volgen).
 • Je bent cliëntgericht en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep verstandelijk gehandicapten
 • Je bent gedreven, flexibel en wil optimale zorg verlenen aan onze cliënten.
 • Je levert een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de vakgroep fysiotherapie en de functie van fysiotherapeut.
 • Je hebt een onderzoekende en lerende houding met uitstekende communicatieve en verbindende vaardigheden.

Wat wij bieden:

 • een leuke afwisselende baan in de regio Almelo en de regio Losser voor 24 uur per week, waarbij je 16 uur in de regio Almelo en 8 uur in de regio Losser werkzaam zult zijn.
 • Een salaris van maximaal € 4.304,- (FWG 55) bij een fulltime dienstverband
 • Een pakket aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan,
  pc/laptop/tablet/smartphone-regeling, bedrijfsfitness, studiefaciliteiten en korting op de zorgverzekering.
 • Een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

 • Suzan Kalter (regio Almelo en Losser)                   0641251578
 • Eelco Steenbeeke (regio Losser)                             0686836445
 • Tom Boekhold (regio Enschede)                              0641250087

Procedure
De gesprekken zullen in Almelo plaats vinden.

Type Vacature
Intern nummer 22.120
Organisatie De Twentse Zorgcentra
Locatie De Twentse Zorgcentra
Postcode 7524 AK
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Fysiotherapeut
Publicatiedatum 04-05-2022
Reageer voor 07-06-2022
Nummer 110642
Doorsturen Bekijk PDF

De Twentse Zorgcentra

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Met in de eerste plaats aandacht voor persoonlijke wensen van onze cliënten.

Wij werken vraaggericht en bieden begeleiding, ondersteuning en behandeling aan jong en oud, van moeilijk verstaanbaar gedrag tot meervoudig gehandicapt, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig verstandelijk beperkt. Bij ons werken cliënten, cliëntvertegenwoordigers én medewerkers samen in zelforganiserende teams.

Onze cliënten wonen onder andere op de beschermde (deels besloten) en mooie terreinen van de LosserHof en ‘t Bouwhuis. Zij leven, wonen, werken en recreëren hier in een omgeving die nadrukkelijk rekening houdt met hun mogelijkheden en beperkingen. Daarnaast bieden we ook meer kleinschaligere woon- en werkvoorzieningen in onder andere Almelo, Tubbergen en Nijverdal.

Meer over De Twentse Zorgcentra