Fysiotherapeut
Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Informatie

Ben jij een (in meer of mindere mate) ervaren fysiotherapeut en heb je een voorliefde voor de geriatrische zorg? Zie jij het als jouw uitdaging om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven, op basis van individuele wensen en behoeften van cliënten? Wij zijn (per direct) tijdelijk op zoek naar uitbreiding van onze vakgroep Fysiotherapie. Ontmoeten wij elkaar binnenkort? Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Wie zoeken wij?
Als fysiotherapeut bij ZONL heb je een bijzondere baan. Niet alleen onderzoek, behandel en begeleidt je cliënten met complexe fysiotherapeutische hulpvragen op verschillende woonzorglocaties in de gemeente Steenwijkerland, maar ook ben je actief in de 1ste lijns zorg in woonzorgcentrum Hof van Smeden in Emmeloord. Als fysiotherapeut heb je dus een afwisselende cliëntenpopulatie en pas je je behandeling en begeleiding continue aan, aan de situatie en wensen van de cliënt binnen de professionele kaders.

Bij ZONL zal je als fysiotherapeut met veel verschillende cliënten werken. Sommige van hen hebben (beginnend) dementie, bij anderen is 100% herstel geen doel meer van jouw behandeling. Jouw doelstellingen variëren van chronische zorg tot reactivering. Binnen de wensen en mogelijkheden van elke individuele cliënt, onderzoek je hoe jouw behandeling kan bijdragen aan de kwaliteit van leven. Daarvoor voer je regelmatig multidisciplinair overleg, o.a. met de zorgteams, maar ook met andere (para)medici. Als fysiotherapeut zie je sommige cliënten wel tot twee keer per week. Soms draag je een deel van de behandeling echter over aan de zorgteams, zodat zij de continuïteit van de oefeningen waarborgen. Als fysiotherapeut ben je dus niet alleen zélf aan het behandelen, je adviseert de zorgteams ook hoe zij jouw behandeling, dagelijks het beste kunnen vormgeven.

Fysiotherapeuten bij ZONL dragen bij aan de kwaliteit van leven van de bewoners. Iemands 'laatste stukje mobiliteit behouden' kan soms het doel al zijn. Deze vorm van maatwerkbehandeling maakt het werken voor deze doelgroep bijzonder en complex.

De werkomgeving
De vakgroep Fysiotherapie is volop actief op Revalidatie de Schakel in Emmeloord, maar ook gewoon in het gehele werkgebied van ZONL. Jij zal echter, samen met één andere collega, voornamelijk werkzaam zijn in de woonzorgcentra in de regio Steenwijkerland. Dat betekent dat je een zelfstandige rol hebt, waarbij je weinig contact hebt met de collega's uit de vakgroep. Het betekent echter niet dat je een solistische rol hebt, want je hebt veelvuldig contact met de zorgteams en andere (para)medici van ZONL.

Het is dus belangrijk dat je vertrouwd op je eigen professionaliteit. Jij bent de kennisexpert op het gebied van fysiotherapie, waarmee je andere collega's ondersteund. Dat maakt deze werkomgeving enorm afwisselend, want de collega's waarmee je samenwerkt zijn dagelijks anders. De zorgteams hebben echter een grote mate van vertrouwen in de fysiotherapeuten, dus zij weten 'hun paramedicus' goed te vinden bij vragen.

Wat vragen wij?
Allereerst zijn wij op zoek naar een fijne collega, die durft te vertrouwen op zijn eigen kennis en professionaliteit, een goed gesprek niet schuwt en in staat is om als verbinder op te treden tussen cliënten en diens netwerk, de zorgteams en andere (para)medici van ZONL. Je bent gericht op samenwerken, communicatief zeer vaardig en je kunt goed aangeven wat nodig is om de behandeldoelen van de cliënt te bereiken. Daarbij:
  • Beschik je over het Hbo diploma Fysiotherapie, sta je geregistreerd in het BIG-register en heb je bij voorkeur enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare omgeving;
  • Kun je goed werken binnen organisatorische kaders, en kun je het fysiotherapeutisch behandelplan zelfstandig opstellen en uitvoeren;
  • Ben je in staat je eigen kennis up-to-date te houden, ben je volhardend, geduldig en beschik je over een gezonde dosis doorzettingsvermogen. Je ziet ook kleine stapjes vooruit als successen en weet cliënten en de zorgteams betrokken te houden bij langdurige behandeltrajecten.
  • Ben je in het bezit van auto en rijbewijs, omdat je dagelijks op meerdere locaties binnen de regio werkzaam bent.
Wat bieden wij?
Wij bieden je een zeer afwisselende en zelfstandige functie, waarin geen dag hetzelfde is. Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.
  • Het salaris ligt tussen € 2.700,46 en € 4.286,78 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 55 cao VVT);
  • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
  • Wij bieden in eerste instantie een contract tot 1 april 2022, in verband met zwangerschapsvervanging. Verlenging is afhankelijk van de situatie in april 2022;
  • Naast uitstekende bereikbaarheid van onze kantoren en locaties met het OV, zijn er voor medewerkers voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen, dan kun je gebruik maken van de fietsregeling;
Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke ondersteuning. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Sander van Lanen (fysiotherapeut) via s.vanlanen@zorggroep-onl.nl of 06 2327 2117.

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast en kun je niet wachten om te reageren? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop 'solliciteren' op deze pagina.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Locatie Steenwijk (e.o.)
Postcode 8331 KG
Stad Steenwijk
Werkveld Revalidatie
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Fysiotherapeut
Publicatiedatum 16-11-2021
Reageer voor 16-12-2021
Nummer 72890

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van intramurale en extramurale zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Vanuit onze visie op Betrokken zorg werken wij in de wijken en dorpen met kleine zelfverantwoordelijke teams van wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Zo organiseren we samen met de cliënten en hun sociale netwerk de verpleging en verzorging thuis. Doel is dat de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie houdt over zijn of haar leven. Kwaliteit van zorg staat voorop! Wij kunnen alle vormen van verpleging en verzorging thuis bieden, overdag en ’s nachts. Zorggroep Oude en Nieuwe Land heeft verschillende vacatures voor verzorgenden IG, zowel op onze woonzorglocaties als in de wijkteams in de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder. Bekijk het onderstaande filmpje van Natascha, zij is verzorgende IG en werkt al jaren met plezier bij de Zorggroep. Ze vertelt over haar ervaringen en haar passie voor het werk. Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op www.zorggroep-onl.nl/werken-leren/

Meer over Zorggroep Oude en Nieuwe Land