Ga jij als begeleider van betekenis zijn op locatie Roombeek in Enschede?
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij een enthousiaste begeleider en toe aan een nieuwe uitdaging?
Én wil je graag werken op een dynamische woonlocatie?
Dan is dit de kans voor jou!

Voor het team op locatie het Roombeek in Enschede zijn wij op zoek naar 

persoonlijk begeleiders
én een ondersteunend begeleider
(uren in overleg) 

die betekenis geven aan het leven van de cliënten.

Waar ga je werken?
Roombeek is een woonlocatie waar cliënten 24 uur per dag een beroep op ondersteuning kunnen doen. Cliënten wonen in een eigen appartement of in aangepaste eengezinswoning. De doelgroep is zeer divers, zowel in leeftijd (18+) als in achtergronden. De begeleidingsaspecten variëren van o.a. ondersteuning in de huishouding, bij financiën, gezondheid en psychosociale aspecten en vaak is het een combinatie van deze aspecten. Begeleiding wordt geboden bij de cliënten thuis en vanuit het inloophuis waar elke dag gezamenlijk gegeten wordt.

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt? Gericht op wat haalbaar is en met oog voor de kwetsbaarheid van de cliënt. Samen met collega begeleider, de cliënt en verwanten geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal. Als persoonlijk begeleider leg je dit vast in het Ondersteuningsplan.

Jij en het team
Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding (agogisch/zorggericht) op min. niveau 4 voor de functie van persoonlijk begeleider.
 • Een relevante beroepsopleiding (agogisch/zorggericht) op min. niveau 3 voor de functie van ondersteunend begeleider.
 • Kennis van en ervaring in de zorg voor (licht) verstandelijk gehandicapten
 • Inzicht in je eigen handelen en bent in staat te relativeren
 • Kennis van de sociale kaart en de Wet Langdurige Zorg (WLZ)

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus

Inschaling

Wat bieden wij jou? 
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie persoonlijk begeleider is ingedeeld in functiegroep 40 (maximaal € 2.993,- bij een 36-urige werkweek). De functie ondersteunend begeleider is ingedeeld in functiegroep 30 (maximaal € 2.716,- bij een 36-urige werkweek).De salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing. 
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie. 

Bijzonderheden

Ben je enthousiast en wil je reageren?
Stuur ons dan jouw CV en motivatie via Zorgselect en wij nemen snel contact met je op.

We zien je reactie graag tegemoet!

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rob Boer, via r.boer@aveleijn.nl

De vacature wordt intern en extern uitgezet.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Roombeek in Enschede
Postcode 7523 ZM
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Rob Boer via r.boer@aveleijn.nl
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 19-11-2021
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 01-12-2021
Nummer 73024
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn