Ga jij jouw talent inzetten als begeleider bij Aveleijn?
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij (bijna) in het bezit van een zorgdiploma
en aan het oriënteren naar een volgende stap in je loopbaan?
Als begeleider bij Aveleijn geef je écht betekenis aan het persoonlijk levensverhaal van cliënten. 
Onze kernwaarden: ontmoeten, ontwikkelen en ondersteunen
zijn verweven in alle aspecten binnen onze organisatie.
Kom je kennis maken? 


Het vak van begeleider
Doordat jij achterhaalt wat de behoefte van de cliënt is en je dit in overleg blijft onderzoeken, lukt het om samen ontwikkelingsstappen te zetten en doelen na te streven.
Jouw ondersteuning en begeleiding kan bijvoorbeeld zorgen voor dat extra beetje zelfvertrouwen en daarmee levert dit werk bijdrage aan een leven vol betekenis.
Onze missie is ons uitgangspunt en dit doen wij samen.

De cliënt staat bij ons centraal. Jij werkt op een professionele en authentieke wijze, waarbij je rekening houdt met de emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Je bent gericht op talenten en hebt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid.

Wij kennen diverse begeleidende functies. Je kunt je inzetten als ondersteunend begeleider, persoonlijk begeleider of senior begeleider. Ook kun je werken als geregistreerd (gezins) begeleider.

Aveleijn
Onze zorgprofessionals bieden ondersteuning, begeleiding en behandeling aan bijna 3000 cliënten 
op de meer dan 80 locaties in Twente én de Achterhoek. De diverse woonlocaties, dagbestedingslocaties en ambulante begeleidingsteams zijn lokaal vertegenwoordigd.

Wij begeleiden cliënten met een licht verstandelijke beperking en/of lage sociale redzaamheid in alle levensfasen. Onze doelgroep is zeer breed. Wij begeleiden zowel individuele cliënten als gezinnen.  Er kan tevens sprake zijn van bijkomende problematiek.

Op ons Behandel en Adviescentrum zijn vaktherapeuten en behandelaren werkzaam. Onze stafafdelingen zijn gevestigd op het bestuurscentrum in Borne. Zij ondersteunen het primaire proces op het gebied van o.a. ICT, HR, administratie, innovatie en communicatie.

Op dit moment zijn er ruim 2000 medewerkers werkzaam bij Aveleijn, 800 vrijwilligers die zich inzetten en 300 stagiaires die kennis maken met ons mooie vak!

Oriënterend gesprek
Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen onze organisatie en wat jij kunt betekenen?
Wij gaan graag met je in gesprek om nader kennis te maken en je in te lichten over de diverse locaties, doelgroepen en werkzaamheden.

Wil je werken op een woonlocatie, ambulant of flexibel inzetbaar zijn door op diverse locaties werkzaam te zijn en onze doelgroepen beter te leren kennen? Bij ons is het mogelijk om op een vaste locatie te gaan werken of onderdeel te worden van onze ondersteuningspool met nu al een team van 50 begeleiders!

Het mooiste zou natuurlijk zijn als we jou, naar aanleiding van ons gesprek, direct kunnen voorstellen bij een manager voor een openstaande vacature.

Is er op dat moment geen passende functie/plek beschikbaar binnen Aveleijn, dan is het mogelijk om in portefeuille te blijven.
Dit betekent dat de recruiter de komende periode samen met jou gaat kijken naar de opties binnen Aveleijn die passen bij jouw wensen. 

- Leuk om te weten is dat afgelopen jaar 80 nieuwe collega's zijn gestart vanuit de portefeuille - 

Functie eisen

Wat zoeken wij in een collega?

 • Je hebt een relevante beroepsopleiding afgerond, zoals Maatschappelijke Zorg niveau 3 of 4, Verpleegkunde, Verzorgende IG, SAW, SPW, MWD, Social Work of vergelijkbaar agogisch.
 • Je komt ook in aanmerking voor de functie van ondersteunend begeleider als je Social Work volgt en een overgangsbewijs kunt aantonen van het 2e naar het 3e leerjaar. 
 • Je hebt affiniteit met één van onze doelgroepen; volwassenen, kind, jeugd en gezin, ouderen, mensen met een ernstig meervoudige beperking of intensieve begeleiding en behandeling
 • Je hebt inzicht in je eigen handelen en je bent in staat te relativeren
 • Je voelt je echt ambassadeur van onze organisatie
 • Je kunt methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Je kunt uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/). Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Ontwikkelingsmogelijkheden in scholing, coaching en taken. Voor elk van de afzonderlijke doelgroepen zijn specifieke verdiepende scholingen te volgen
 • Een dynamische baan in een uitdagende werkomgeving met doorgroeimogelijkheden
 • Een zeer betrokken werkgever en collega's
 • De arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg worden gehanteerd
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing. 
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie. 

Procedure

Ben jij geïnteresseerd in een oriënterend gesprek?
Laat het ons weten door je interesse toonbaar te maken. Wij nemen graag contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. 

Heb je vragen over de begeleidende functies (of andere functies) binnen Aveleijn?
Hiervoor kun je contact opnemen met Kim Rouwendal, recruiter, via [email protected] of 06-10034032.

Voor onze huidige vacatures kun je kijken op onze website: https://www.aveleijn.nl/werken-bij/.

Iedereen heeft dromen, wensen en talenten.
Deze laten uitkomen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ helpen we mensen met een verstandelijke beperking en/of een lage sociale redzaamheid de volle rijkdom van het leven te ervaren. We zien eigen kracht en denken in oplossingen. We werken dagelijks vanuit onze kernwaarden Ontmoeten, Ontwikkelen en Ondersteunen.

Type Werkplein
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn
Postcode 7622 GW
Stad Borne
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd In overleg
Uren van 8
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Kim Rouwendal, recruiter, via [email protected] of 06-10034032
Functie(s) Begeleider assistent
Begeleider niveau 3
Begeleider niveau 4
Publicatiedatum 11-01-2022
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 08-02-2022
Nummer 107032
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn