Gedragsdeskundige met loopbaantraject - 28/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

Starten als pedagogisch medewerker en doorgroeien naar de rol van Gedragswetenschapper. Klinkt dat als muziek in jouw oren? Dan is dit de rol voor jou!

Je bent recent afgestudeerd als Gedragswetenschapper / psycholoog / orthopedagoog, maar je hebt nog niet de werkervaring om in deze rol van start te kunnen gaan. Binnen Horizon Jeugdzorg in Harreveld bieden we je de mogelijkheid - middels een loopbaantraject - om te starten als pedagogisch medewerker om zo door te groeien naar de rol van Gedragswetenschapper!

Wat ga je doen
Je gaat starten als pedagogisch medewerker op de groep en gaat alle taken in deze rol ten uitvoer brengen in de praktijk. Je bent als pedagogisch medewerker verantwoordelijk voor een klimaat dat stimulerend is voor de opvoeding, begeleiding en behandeling van de jongeren. Dit klimaat is toegespitst op de hulpvraag en de daarbij gehanteerde methodiek. Je hoofdactiviteiten hierbinnen zijn de dagelijkse verzorging en begeleiding van de groep en elke individuele jongere. Ook het zorgen voor de opvang van nieuwe jongeren, rapporteren aan en informeren van collega's behoort tot je takenpakket.
Wanneer je hierop voldoende bent ingewerkt, ga je onder begeleiding en supervisie van de aan de groep verbonden gedragswetenschapper, aan de slag met het maken van een voorlopig perspectiefplan, dit ga je daarna omzetten naar een definitief perspectiefplan op basis van specifieke observatieopdrachten, het doen van diagnostisch onderzoek en evaluatie van lopende perspectiefplannen en de perspectiefplanbespreking met het team. Uiteindelijk ga je ook deelnemen aan diverse projectgroepen.

Het loopbaantraject waaraan je gaat deelnemen is geen standaard programma, want we volgen jouw talenten en ontwikkeling om als gedragswetenschapper aan de slag te kunnen gaan!

Harreveld

In Harreveld (Gelderland) hebben we de gesloten locatie het Anker (JeugdzorgPlus 92 bedden incl. 12 ZIKOS-plaatsen), de open locatie Prisma en de Gezinsbehandeling. De locaties Anker en Prisma spelen in op de maatschappelijke ontwikkelingen ten aanzien van open, gesloten en ambulante jeugdzorg en de daarbij behorende dynamiek. Met de gezinsbehandeling van Horizon wordt het hele gezin intern behandeld. Zij wonen tijdelijk op één van onze locaties.

De jongeren bij de locatie het Anker kennen, ook in vergelijking met andere JeugdzorgPlus, een 'hoog forensisch profiel'. Dit wil zeggen dat zij ernstige gedragsproblemen hebben die verblijf binnen maximale geslotenheid van een locatie zoals het Anker noodzakelijk maakt.

ZIKOS staat voor: Zeer Intensieve Kortdurende Observatie en Stabilisatie en is een landelijk erkende specialisatie. Op deze afdeling worden jeugdigen behandeld die zich in een ernstige psychiatrische crisis bevinden in combinatie met forse gedragsproblematiek

Wat vragen wij van jou
  • Je bent in het bezit van een diploma van een afgeronde academische opleiding, zoals orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie waarbij psychodiagnostische aantekening een pre is;
  • Je hebt affiniteit en relevante ervaring met onze doelgroep;
  • Van nature streef je naar verbinding, optimale samenwerking en het overdragen van kennis. In de hectiek van het werkveld stel jij de juiste prioriteiten en blijf je innovatief denken. Je beschikt over de juiste instelling en je onderschrijft daarmee zichtbaar onze kernwaarden en organisatieprincipes;
  • Het meedraaien van een bereikbaarheidsdienst kan onderdeel worden van de functie.
Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Harreveld, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Gedragskundige
Publicatiedatum 25-04-2022
Reageer voor 21-08-2022
Nummer 110360

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon