Gedragsdeskundige
Zorggroep Manna

Functieomschrijving

Ben jij onze nieuwe gedragsdeskundige? Zie jij een uitdaging in het ontwikkelen van de juiste begeleidingsstijl voor cliënten met meervoudige complexe problematiek? Heb je een open houding en goede communicatieve vaardigheden? Solliciteer dan op de functie van gedragsdeskundige. Eén ding is zeker, onze cliënten zullen je enorm dankbaar zijn voor het harde werk dat jij levert. En wij ook!

Wat doe je als gedragsdeskundige?

Als gedragsdeskundige draag je samen met onze begeleiders zorg voor het begeleidingsproces, waarbij met de cliënt gekeken wordt wat de mogelijkheden en competenties zijn. Daarnaast observeer en onderzoek je gedrag van cliënten en ben je samen met de begeleiders verantwoordelijk voor de cliëntendossiers en evaluaties. Het aanvragen van (her)indicaties behoort ook tot je taakgebied.

Je hebt korte communicatielijnen met andere betrokken hulpverleners, zowel intern als extern, en neemt deel aan MDO’s. Je neemt deel aan onze plaatsingscommissie en bent eindverantwoordelijk voor de te nemen besluiten met betrekking tot nieuwe aanmeldingen voor beschermd en begeleid wonen op de 24-uurs locaties. Daarnaast verricht je psychodiagnostisch onderzoek (WAIS-IV-NL) en verzorgt de uitwerking en rapportage hiervan.

Jouw werkzaamheden kenmerken zich door zelfstandig en professioneel handelen. Je treedt adviserend, ondersteunend en coachend op richting begeleiders en de cliënten en denkt mee over werkbare oplossingen. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan begeleiders en management en durft kritisch te zijn naar zowel jezelf als de ander. Ook lever je een bijdrage aan methodiek- en beleidsontwikkeling.

Samen met andere collega’s (teamcoaches, procescoördinator, kwaliteitsadviseur, intake coördinator en manager) werk je volgens de principes van samen-sturing  en neem je gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de begeleiding. De cliënten zijn verdeeld onder de gedragsdeskundigen op basis van de teams in de ambulante begeleiding en beschermd wonen locaties.

We zoeken iemand die:

 • in het bezit is van een WO diploma op het gebied van gedragswetenschappen (Orthopedagogiek/Psychologie);
 • een basisaantekening psychodiagnostiek heeft;
 • minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring heeft;
 • op de hoogte is van de ontwikkelingen in het vakgebied;
 • ervaring heeft met het stellen van diagnoses (is een pré);
 • doelgericht en initiatiefrijk is, goed kan plannen, organiseren en analyseren, en denkt in oplossingen;
 • bereid is om bereikbaar te zijn bij onvoorziene omstandigheden.

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving met veel zelfstandigheid;
 • Een jaarcontract met een mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Een platte organisatie met ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën: Daar staan we altijd voor open!
 • Loon en inschaling conform de cao VVT, afgestemd op jouw kennis en ervaring;
 • Pensioen bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Reiskostenvergoeding, zowel woon-werk als dienstreizen;
 • Eindejaaruitkering (8,33%);
 • Een actieve personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert.

Solliciteren op de functie

Stuur je motivatiebrief met cv z.s.m. naar Manna via [email protected] Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Marjolein Lobbes, senior gedragsdeskundige. Dit kan telefonisch via 053-3030600 of stuur een mail naar: [email protected].
Voor informatie over de procedure, kan je terecht bij Nienke Janssen, P&O adviseur, telefonisch via 06-82712708 of per mail naar [email protected] Of via een whatsapp naar nummer 06-18484526. Het bericht wordt gelezen van maandag t/m donderdag (kantooruren) en vrijdagochtend.

Wij vragen aan iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten worden vergoed door Manna.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Werkplein
Organisatie Zorggroep Manna
Locatie Zorggroep Manna
Postcode 7511AD
Stad Enschede
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Functie(s) Overig
Publicatiedatum 29-11-2022
Reageer voor 01-02-2023
Ingangsdatum 18-08-2022
Nummer 113358
Doorsturen Bekijk PDF

Zorggroep Manna

Manna biedt een totaal pakket zorg, ondersteuning en persoonlijke aandacht aan burgers in Twente met een ondersteunings- en/of zorgvraag. We doen dit liefdevol, dichtbij, in uw eigen context en bij u thuis of in kleine locaties. Onze zorg- en dienstverlening wordt verleend door gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers. We doen dit vanuit kleine teams, lokaal in de wijk. De teams zijn slagvaardig en zichtbaar. De verantwoordelijkheid ligt laag. In onze houding willen we cliënten en bewoners van de locaties uitdagen in het nemen en benutten van eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden. Manna verbindt en zet het (in)formeel (christelijk) netwerk rond elke cliënt in.

Meer over Zorggroep Manna