gedragskundige (orthopedagoog/psycholoog)
InteraktContour

Informatie

Beschik jij over een master in de gedragswetenschappen? Heb jij ervaring in de gehandicaptenzorg? En spreekt de doelgroep mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel) je aan? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten wij ons op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. We ondersteunen cliënten en hun naasten op het gebied van leven, wonen en werken. Dat doen we met behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurszorg.

Jouw werkplek

Het team gedragskundigen bestaat uit 11 psychologen en een verpleegkundig adviseur verslaving en psychiatrie. Als gedragskundige ben je gekoppeld aan zorgteams van meerdere locaties. Je bent werkzaam op de nieuwe kernvoorziening de Klokkenbelt te Almelo. Hier wonen ongeveer 66 cliënten. Daarnaast word je ingezet op woonlocatie Catharinahof in Almelo, waar ongeveer 20 cliënten wonen, en op woonlocatie de Bramer in Hardenberg, waar ongeveer 21 cliënten wonen. Bovendien ben je verbonden als gedragskundige aan de eenheid Maatschappelijke Ondersteuning (MO) van InteraktContour in deze regio.

Jouw rol

Als gedragskundige ben je betrokken bij de screening en intake van nieuwe cliënten en lever je een bijdrage aan het opstellen van het zorgplan. Om een goed beeld te krijgen van de cliënt worden onderzoeken uitgevoerd en hiervan wordt verslag uitgebracht. De resultaten worden vervolgens in overleg met de cliënt, de naasten van cliënt en begeleiders gebruikt om doelen en de juiste begeleidingsstijl vast te stellen zodat cliënten de ondersteuning en begeleiding krijgen die bij hun hulpvraag past. Het betrekken van het netwerk van de cliënt is hierbij essentieel. Je bent nauw betrokken bij complexe en urgente cliëntproblematiek en indien nodig zorg je voor de meest passende ondersteuning, begeleiding en het initiëren van behandeling van cliënten.

Een belangrijk onderdeel van je rol is het bevorderen van de kwaliteit van het begeleidingsproces. Je bespreekt met de senior begeleiders (gedragsmatige) problemen die zich voordoen en draagt ideeën en werkbare oplossingen aan. Daar waar nodig coach je medewerkers bij de begeleiding van de cliënten. Ook ben je betrokken bij deskundigheidsbevordering. Hierbij kun je denken aan het geven van trainingen over ziektebeelden, competentie gericht begeleiden, het begeleiden van casuïstiekbesprekingen en het opstellen van gedragslijnen. Vanuit het belang van goede begeleiding van onze cliënten zorg je voor goede contacten met diverse externe instanties, waaronder GGZ-instellingen.

Wat wij bieden

 • een contract voor 32-36 uur per week voor minimaal 1 jaar
 • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €3.189,- tot maximaal €4.652,- bruto per maand (FWG 60) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
 • in juni 2021 een loonsverhoging van ruim 3%
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
 • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
 • gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement
Wat wij vragen

 • een afgeronde master gedragswetenschappen (zoals Orthopedagogiek, Klinische psychologie, Ontwikkelingspsychologie of Neuropsychologie)
 • ervaring met competentiegericht begeleiden
 • ervaring met (indirecte) behandeling en multidisciplinair werken
 • werkervaring binnen GGZ is een pré
 • kennis van en ruime praktische ervaring in het werken met cliënten met NAH en verwante beperkingen is een pré
 • je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer
 • Verklaring Omtrent Gedrag (aanvraagprocedure via InteraktContour)
Word jij onze nieuwe gedragskundige?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met woensdag 19 mei aanstaande. Wanneer we de juiste kandidaat gevonden hebben, wordt de vacature eerder gesloten.
Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Máasja Verbraak-Ekelschot, teamleider gedragskundigen/GZ-psycholoog, op 06-13347473

Bekijk hier meer informatie over de locaties in Almelo.
Bekijk hier meer informatie over de woonlocatie in Hardenberg

Bekijk ook onze overige vacaturesWe voeren onze sollicitatiegesprekken face-to-face op de locatie. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. '

'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, meerdere locaties in Oost- en Midden-Nederland
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 32
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
Externe url Bekijk
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
Psycholoog klinisch
Psycholoog GZ
Psycholoog
Publicatiedatum 03-05-2021
Reageer voor 20-05-2021
Nummer 67930

InteraktContour

InteraktContour biedt zorg aan mensen met een lichamelijk beperking en mensen met hersenletsel. Dit kan zowel bij de mensen thuis (ambulante begeleiding), in een activiteitencentrum of op een woonlocatie. InteraktContour heeft kleinschalige voorzieningen in Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Samen met de cliënt en eventuele partner kijken we naar de zorgvraag en stellen we doelen. Samen benutten we mogelijkheden!

Meer over InteraktContour