Gedragswetenschapper - 28/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij die gedragswetenschapper met affiniteit voor de 12+ doelgroep? En wil jij daarnaast deel uitmaken van ons team? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Horizon Bergse Bos groeit in het aanbod voor 12+ behandelmogelijkheden en Vervangende Thuizen. .

Naast een behandelgroep en MyPlace voor jongeren van 12-15 jaar, hebben we ook de Studio's. Binnen de Studio's wonen jongeren van 16-18 jaar met een gesloten machtiging die de volgende stap maken in hun leven richting op eigen benen staan.

Wat ga je doen
Je formuleert het individuele perspectiefplan van de jongeren die bij ons verblijven, waarbij je uitvoering geeft aan zowel groeps- als individuele therapieën. Je verricht gedragsobservatie en diagnostisch onderzoek in het kader van de behandeling. Je stemt de voortgang in de behandeling van individuele jongeren, knelpunten in de uitvoering van de behandeling en het neerzetten van een behandelklimaat af met de afdelingscoördinator. Naast actieve deelname aan intern overleg onderhoud je contacten met plaatsende instanties, ouders/ verzorgers, psychiater en vooral ook ketenpartners. Ook draag je bij aan de professionele ontwikkeling van de pedagogisch medewerkers, onder meer door casuïstiekbespreking, het organiseren en begeleiden van themabijeenkomsten, het toelichten en uitleggen van perspectiefplannen en de methodische uitgangspunten. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan het sector- en het afdelingsjaarplan met betrekking tot je vakgebied.

Locatie Bergse Bos

In de Rotterdamse wijk Hillegersberg ligt het enige landelijk expertisecentrum voor jeugdigen in de leeftijd van 6 - 12 jaar. Echter door de vraag van de omgeving wordt deze leeftijdscategorie steeds verder uitgebreid. Deze bijzondere doelgroep kenmerkt zich door complexe leer- en gedragsproblemen, veelal in combinatie met psychiatrische aandoeningen. Een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team biedt deze jongens en meisjes specialistische behandeling en begeleiding op het gebied van opvoeding, onderwijs en vrije tijds besteding.Op Bergse Bos zijn open residentiële groepen, gesloten residentiële groepen en Gezin Totaal groepen. Gezin Totaal is een traject op maat; de hulp richt zich op het volledige gezin. Tevens is er een kleinschalige woon- en behandelvoorziening voor jeugdigen die niet passend zijn op de reguliere gesloten of open groepen. Als alternatief voor de gesloten jeugdzorg is er een kleinschalige voorziening waar jeugdigen met een gesloten machtiging in studios verblijven. Vanaf 2024 zullen er gesloten jeugdzorg groepen met de leeftijd boven de 12 op Bergse Bos gaan huisvesten. Naast de woon- en behandelgroepen is er een ambulant team aanwezig dat wij steeds meer uitbreiden.Ook is er een intensieve samenwerking met de Opvoedpoli Zoetermeer en Pijnacker om de juiste behandeling te kunnen bieden aan onze jongeren.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent in het bezit van een diploma op Academisch niveau (Orthopedagogiek of vergelijkbaar);
  • Wanneer je in het bezit bent van een diagnostiek aantekening is dat een pre;
  • Je hebt affiniteit en recente, relevante ervaring met onze doelgroep;
  • Je bent initiatiefrijk, vraag- en resultaatgericht, beschikt over uitvoeringsdiscipline en neemt stelling in;
  • Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en bent in staat om door gerichte vragen (maar ook het aangeven van grenzen) de zorgvraag helder te krijgen zonder dat de jeugdige en zijn netwerk daarmee de eigen verantwoordelijkheid verliest.
Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie Gedragswetenschapper is ingedeeld in schaal 11 (min. €3404,08 max. €5144,01 o.b.v. een 36-urige werkweek);
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Bergse Bos, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Rotterdam
Postcode 3055KM
Stad Rotterdam
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Gedragskundige
Publicatiedatum 13-09-2022
Reageer voor 21-10-2022
Nummer 113949

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon