Gedragswetenschapper - Orthopedagoog Noordoost
Leger des Heils regio Noordoost

Functieomschrijving

In jouw overkoepelende rol als Gedragswetenschapper verdeel je je aandacht over de complexe casuïstiek binnen 1 of meer teams die werkzaam zijn op verschillende locaties.
De situatie en de hulpvraag die op jouw bordje komt, is daarom nooit hetzelfde. De gemeenschappelijke deler van onze deelnemers is hun multi-problematiek: zij kampen vaak met dak- en thuisloosheid, verslavingen, psychiatrische klachten, justitiële kaders en/of andere problemen. Of je kunt denken aan gezinnen met complexe situaties waarbij jij adviseert aan de ambulant begeleider.
De complexiteit is uitdagend, maar vraagt soms ook veel van onze collega’s.
Daarom willen we hen zo goed mogelijk ondersteunen in hun primaire taak om er te zijn voor deze deelnemers. Als Gedragswetenschapper ben je daarin een belangrijke schakel.

Zo heb je structureel overleg met de teamleiders, trajectmanagers en de begeleiders van onze locatie. Op afstand kijk je mee in de dossiers van de deelnemers en adviseer en ondersteun je onze collega’s vanuit jouw expertise.  Je helpt lastig gedrag te begrijpen en te vertalen richting de collega’s. Zo ontwikkelen onze begeleiders meer begrip van complex gedrag en kunnen zij hun aanpak voor de individuele cliënt optimaliseren. Je adviseert hoe we incidenten kunnen voorkomen én helpt het team op weg om een situatie op te lossen als die toch escaleert. Gezamenlijk met alle betrokken collega’s zijn jullie er voor de deelnemer!

Je houd je bezig met:
 

 • Casuïstiek- en beeldvormingsgesprekken rondom de deelnemer
 • Het verzorgen van deskundigheidsbevordering richting medewerkers te voorzien van informatie rondom ziektebeelden en psychiatrische aandoeningen
 • Het optimaliseren van het thema ‘afstand en nabijheid’ op de werkvloer
 • Het mede-faciliteren van een pedagogisch leefklimaat
 • Back-up zijn voor en intervisie met je collega-gedragswetenschapper
 • Het door ontwikkelen van onze dienstverlening binnen de regio

Functie eisen

Dit ben jij
 • Je hebt een academische opleiding afgerond richting Psychologie of Orthopedagogiek
 • Je hebt een echt doeners-mentaliteit en samenwerken geeft je energie! 
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met een complexe multi-problem doelgroep
 • Je staat stevig in je schoenen en bent veerkrachtig (want: bijzondere deelnemers met uitdagende problematiek)
 • Je bent in bezit van een auto en rijbewijs, zodat je de verschillende locaties kunt bezoeken

Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.

Inschaling

Dit bieden wij
 • Enorme afwisseling in je werk, doelgroepen en hulpvragen in een mooie organisatie
 • Een contract voor 20 – 36 uur per week (fulltime is fijn – parttime is ook mogelijk)
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 10 van de cao Sociaal Werk (€ 3.221, - tot 4.830, - o.b.v. 36 uur)
 • Een overeenkomst voor een jaar met de intentie die in de toekomst om te zetten naar onbepaalde tijd
 • De betrouwbaarheid en betrokkenheid van een goede werkgever
 • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling.

Bijzonderheden

Interesse en contact

Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, dus wacht niet te lang met reageren. Dat kan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures . Eerst meer weten? Neem dan gerust contact op met Marjolein Vloedbeld Manager Behandelstaf op 088 - 065 2240
Type Vacature
Organisatie Leger des Heils regio Noordoost
Locatie Leger des Heils W&G Noordoost
Postcode 8025 AL
Stad Zwolle
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij [email protected]
Functie(s) Gedragskundige
orthopedagoog generalist
Psycholoog
Publicatiedatum 21-04-2022
Ingangsdatum Zo snel mogelijk , in overleg
Reageer voor 26-05-2022
Nummer 110230

Leger des Heils regio Noordoost

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl
 
Binnen onze regio werken ca. 650 medewerkers en we zijn onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G). Wij werken vanuit de gedachte dat ieder mens er toe doet en recht heeft op goede zorg. Wat zijn of haar afkomst of hulpvraag ook is. Onze drijfveren zijn rechtvaardigheid, solidariteit en professionaliteit. Met maatwerk willen we gericht zorg bieden, waarbij wij uitgaan van de mogelijkheden en ontwikkelingskansen van elke individuele deelnemer. Wij werken intensief samen met andere instellingen voor hulp- en zorgverlening, de gemeenten, woningcorporaties, bewonersorganisaties en overige belangrijke partijen.

Meer over Leger des Heils regio Noordoost