GEDRAGSWETENSCHAPPER voor de BABY IOG en het OUDER KIND TRAININGSHUIS (LEEFTIJD 0-5 JAAR)
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij degene die wij zoeken?

Wij zoeken een bevlogen innovatieve gedragswetenschapper, die energie krijgt van buiten de kaders antwoorden te bedenken op complexe vraagstukken zodat een gezin met de kinderen met ondersteuning van ons verder kan en die de kwetsbare LVB (Licht Verstandelijk Beperkte) cliënt centraal stelt.

Als gedragswetenschapper ben je verbonden aan het ouder-kind cluster. Het gaat binnen dit cluster om ouders met al dan niet een LVB achtergrond en hun zeer jonge kind (0-5jaar).  Hier is sprake van complexe problematiek op meerdere levensgegebieden die zich kan uiten in problematiek bij de ouder, intergenerationele en systemische problematiek en problematiek bij het zeer jonge king en zich manifesteert in de ouder-kind relatie. We zijn bezig met het ontwikkelen en implementeren van de IMH visie en de verdere ontwikkeling van e-health.

Wat wij bieden? Een specialistische werk- en leeromgeving die je energie gaat opleveren. Je gaat onderdeel uitmaken van een gedreven team die creatief antwoord probeert te geven op de complexe hulpvragen.

En dit ga je doen

Als gedragswetenschapper word je verbonden aan het Ouder Kind Trainingshuis in Almelo en aan de baby IOG (intensieve orthopedagogische gezinsbehandeling).

Voor meer informatie over Baby IOG (ambulante zorg) en ouder- en kindtrainingshuis kijk dan op de website van Ambiq. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.  

Onze teams staan te springen om met jou aan de slag te gaan als gedagswetenschapper! Samen coördineer je de hulp rondom de cliënt en het kind, jij hebt hierin de functie van behandelcoördinator en bent inhoudelijk eindverantwoordelijk voor het behandelplan. Je werkt vanuit integraal management daarin nauw samen met een clustermanager en bent in staat multidisciplinair te werken, niet alleen intern maar ook met externe instanties om te zorgen voor een gezamenlijk gedragen behandelplan. In deze functie word je ondersteund door een multidisciplinair team van o.a. pedagogische medewerkers, ambulant hulpverleners, therapeuten.

Ambiq in het kort 

Als je bij ons komt werken, dan werk je volgens de volgende principes: 

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. Ambiq volgt de CAO Gehandicaptenzorg. 

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht 

Als je nieuwsgierig bent naar Ambiq als organisatie, neem dan eens een kijkje op www.ambiq.nl

 

Functie eisen

Ben jij:

 • Betrokken
 • Vakkundig
 • Toekomstgericht

En heb jij:

 • Een afgeronde beroepsgerichte universitaire opleiding
 • Een basisaantekening diagnostiek
 • Een registratie in het SKJ of in het BIG
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring

En heb jij een visie over de ontwikkeling van een ouder-en kind behandeling?

Solliciteer dan op deze functie! 

Inschaling

Wij bieden een bruto maandsalaris van maximaal € 5.648,- (FWG 65), o.b.v. ervaring.

Bijzonderheden

In eerste instantie een tijdelijke aanstelling met vooruitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod.

Medewerkers kunnen zich bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden. Denk aan LVB, de Wet zorg en dwang, maar ook gespreks- en schrijfvaardigheden en kritisch denken.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Twente
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Monique ter Pelle, directeur, te bereiken via 088-7776000.
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
Psycholoog GZ
Publicatiedatum 15-11-2021
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 03-01-2022
Nummer 72738
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq