Gedragswetenschapper gezinshuizen/pleegzorg
Trias Jeugdhulp

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als gedragswetenschapper heb je een breed en divers takenpakket. Zo ben je inhoudelijk verantwoordelijk voor cliënt-zorgtrajecten. Daarnaast draag je zorg voor een goed verloop van het primaire proces en de daaraan gekoppelde behandelingen. Maar dat is niet het enige. Je hebt ook de verantwoordelijkheid om op basis van dossieronderzoek tot een gedegen risicoanalyse en -taxatie te komen. Vanuit daar maak jij een behandelplan. Maar je denkt ook mee over in-, door- en/of uitstroom van onze jeugdigen en levert daarin een actieve bijdrage.

 

Je begeleidt gezinshuizen op een coachende wijze, gericht op het bevorderen van eigenaarschap. Ook geef je waar nodig sturing aan het behandelproces. Je bent medeverantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit van de zorg en het verder verdiepen en ontwikkelen hiervan. Daarnaast bied je deskundigheidsbevordering aan en draag je bij aan methodiek- en beleidsontwikkeling. Administratieve taken die voortvloeien uit bovengenoemde activiteiten behoren eveneens tot de werkzaamheden.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

Je bent de perfecte kandidaat als je de volgende uitrusting bezit:

 • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie en bent SKJ-geregistreerd.
 • Je werkt competentiegericht vanuit een oplossingsgerichte houding.
 • In dialoog met de betrokkenen kun je alle zorg rond de jeugdige en zijn systeem coördineren, waarbij je de juiste uitvoering, continuïteit van zorg en de veiligheid van de jeugdige bewaakt.
 • Je bent in staat om in moeilijke situaties, bij tegengestelde belangen en zwaarwegende beslissingen het belang van de jeugdige voorop te blijven stellen.
 • Je ondersteunt diverse disciplines en adviseert voor de uitvoering van de behandeling.
 • Je hebt ervaring met het inhoudelijk sturing geven aan teams en je kunt managers gevraagd en ongevraagd adviseren vanuit jouw inhoudelijke expertise.
 • Je bent een teamplayer met sterke communicatieve vaardigheden.
 • Je bent flexibel, creatief en outreachend.
 • Je bent in staat om vanuit een complete zienswijze het competentiegericht-, oplossingsgericht- en systemisch/traumasensitief werken te benutten.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Uiteraard fijne collega’s, een informele werksfeer en een zelfstandige functie. Maar dat is niet het enige. Wij bieden:

 

 • goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform cao Jeugdzorg, salarisschaal 11;
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantiegeld van 8% van je jaarloon;
 • pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bedrijfsfitness, fietsplan en een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering.

Bijzonderheden

Wil je solliciteren?

Enthousiast geworden over deze vacature? Stuur je schriftelijke reactie met cv vóór 15 juni 2023, onder vermelding van 049-2023, aan [email protected] t.a.v. Marie van der Vegte, personeelszaken. Je ontvangt een automatisch bericht van ontvangst. Als je dit bericht niet ontvangen hebt, is de sollicitatie niet bij ons binnengekomen. De sollicitatiegesprekken zijn op donderdag 22 juni a.s..

Type Vacature
Intern nummer 049-2023
Organisatie Trias Jeugdhulp
Locatie Trias te Zwolle
Postcode 8011CM
Stad Zwolle
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging
CAO Jeugdhulpverlening
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Neem voor meer informatie contact op met Tessa Weemstra via 0613997536.
Functie(s) Gedragskundige
Publicatiedatum 17-05-2023
Reageer voor 15-06-2023
Nummer 120157

Trias Jeugdhulp

Trias Jeugdhulp biedt met zo'n 300 professionals én 500 pleegouders ondersteuning bij opgroeien en opvoeden in Overijssel. Wij bieden onder andere hulp-aan-huis, crisisopvang, 24-uurs zorg, pleegzorg en hulp bij echtscheiding. Wij bieden onze hulp bij voorkeur thuis, of in de directe omgeving van de cliënt. Voor meer informatie: www.triasjeugdhulp.nl

Meer over Trias Jeugdhulp