Gedragswetenschapper Hestia - 24/36 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij de specialist in complexe gezinsproblematiek? Kun jij je collega's op een energieke en inspirerende manier motiveren en ben je er van overtuigd dat het anders kan en moet in de jeugdzorg en transitie een must is in plaats van een opgelegd principe? Dan bieden wij jou de uitdagende functie van Gedragswetenschapper aan bij onze locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn! De vacature is vacant op onze meidengroep Hestia. Het gaat om een vaste rol; in eerste instantie voor één jaar met daarna een contract voor onbepaalde tijd.

Wat ga je doen
Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de behandeling van meiden van 12-18 jaar, die vanwege hun gedragsproblematiek niet thuis kunnen wonen. Voor de plaatsing creëer je met je collega's een zo compleet mogelijk beeld van de jeugdige en zijn gezin/netwerk, zodat er met een helder perspectief en passende doelen tot behandeling overgegaan kan worden. Je formuleert het perspectiefplan van de jeugdigen die bij ons opgenomen zijn. Waar nodig verricht je gedragsobservatie en diagnostisch onderzoek in het kader van de behandeling. Je stemt de voortgang en knelpunten in de behandeling van de jeugdigen af met het team en de afdelingscoördinator. Je weet via de pedagogisch medewerkers een behandelklimaat neer te zetten, die de jeugdigen en zijn gezin/netwerk in staat stelt een volgende stap te zetten. Ook ben je er van overtuigd dat het gezin/netwerk onderdeel zijn van de behandeling en een belangrijke sleutel om jeugdigen succesvol uit te laten stromen.

Naast actieve deelname aan intern overleg onderhoud je contacten met plaatsende instanties, ouders/ verzorgers, psychiater en vooral ook ketenpartners. Ook draag je bij aan de professionele ontwikkeling van de pedagogisch medewerkers, onder meer door casuïstiekbespreking, het organiseren en begeleiden van themabijeenkomsten, het toelichten en uitleggen van perspectiefplannen en de methodische uitgangspunten. Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de locatie- en het afdelingsjaarplan met betrekking tot je vakgebied. Je stimuleert de bij ons geplaatste jongeren en hun ouders/netwerk om zelf de regie over hun leven terug te pakken.

Hestia
Hestia is een gespecialiseerde, gesloten opvang- en behandelvoorziening voor 24 meiden van 12 tot 18 jaar, die als gevolg van misleiding, dwang en geweld het slachtoffer zijn of dreigen te worden van afhankelijkheidsrelaties, Loverboys of andere vormen van mensenhandel. Horizon levert aan deze meiden zeer specialistische behandeling op maat, afgestemd op de complexiteit van hun problematiek. Daarnaast krijgen de meiden onderwijs met de mogelijkheid om hun diploma te behalen.

Locatie Rijnhove te Alphen aan den Rijn
Met geheel eigen sport- en onderwijsvoorzieningen biedt Rijnhove residentiële zorg en onderwijs aan jeugdigen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Hierdoor hebben zij extra aandacht en begeleiding nodig die hun ouders/opvoeders niet voldoende zelf kunnen geven. De jeugdigen verblijven zowel overdag als s nachts op de groep. De behandelgroepen bestaan uit acht tot tien jeugdigen, welke samen met de groepsleiders een woning delen.

Wat vragen wij van jou
 • Je bent in het bezit van een diploma op academisch niveau, zoals orthopedagogiek of ontwikkelingspsychologie;
 • Je hebt affiniteit en ruime, relevante ervaring met jongeren met vergelijkbare problematiek;
 • Van nature streef je naar verbinding, optimale samenwerking en het overdragen van kennis;
 • Je hebt affiniteit en kennis van werken vanuit geweldloos gezamenlijk gezag;
 • In de hectiek van het werkveld stel jij de juiste prioriteiten en blijf je innovatief denken;
 • Je beschikt over de juiste instelling en je onderschrijft daarmee zichtbaar onze kernwaarden en organisatieprincipes;
 • Je hebt ervaring met het coachen van pedagogisch medewerkers en hulpverleningsprocessen;
 • Als persoon ben je een overtuigd en ken je je plussen en minnen als geen ander, flexibel, enthousiast en beschik je over een goed gevoel voor humor.
Kom je bij ons werken, dan vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent gedrag).

Wat bieden wij jou
 • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
 • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 11. Het salaris bedraagt maximaal €4896,26 bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Solliciteer en contact
Ben jij de Gedragswetenschapper die zich in dit profiel herkent en denkt ja, dit wil ik!? Solliciteer dan direct! Wij gaan graag met jou in gesprek. Voor meer informatie kun je contact opnemen Bianca Bassant, Afdelingscoördinator, via telefoonnummer 06-18548067. Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag zo spoedig mogelijk.

Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure bij gelijke geschiktheid. Voor iHUB is diversiteit en inclusie binnen de organisatie waardevol. Sollicitanten die een afspiegeling zijn van onze eigen cliënten (culturele, etnische en seksuele diversiteit en/of ervaringsdeskundigheid met de problematiek en hulpverlening) zijn van harte welkom.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 36
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Gedragskundige
Publicatiedatum 11-05-2022
Reageer voor 21-06-2022
Nummer 110797

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon