Gedragswetenschapper/Orthopedagoog
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Wil jij als gedragswetenschapper jouw deskundigheid inzetten voor een doelgroep die op meerdere vlakken ondersteuning nodig heeft? Draag jij onze bewoners een warm hart toe en wil je werken met passie en impact bij een organisatie die ertoe doet? Dan gaan we graag met jou in gesprek om te sparren over jouw wensen en onze mogelijkheden. De vacature is voor 28 uur (meer/minder uren zijn bespreekbaar).

 

Wat ga je doen

In je functie als gedragswetenschapper ben je werkzaam op de afdeling Domus+ te Lunteren. De complexiteit van casuïstiek is uitdagend en als gedragswetenschapper ben je een belangrijke schakel in de ondersteuning van het team zodat zij er kunnen zijn voor onze bewoners. Je ondersteunt en adviseert het begeleidend team op het vlak van bejegeningsvraagstukken en gedrag en stemt in- en extern multidisciplinair af bij vraag naar of noodzaak tot diagnostiek en behandeling. Je ondersteunt bij de totstandkoming van behandelplannen en bij de beleidsontwikkeling van de afdeling. Je adviseert daarnaast bij intake, indicatieaanvragen, doorstroom en uitstroom. Tevens maak je deel uit van de behandelstaf van de regio Oost. Je werkt daar in een overzichtelijk team van gedragswetenschappers waarin kwaliteit en reflectie een vanzelfsprekend onderdeel zijn van overleg.

We kunnen je alvast vertellen dat je komt te werken in een dynamische omgeving waar, door de complexe problematiek bij de bewoners, geen hulpvraag hetzelfde is. Samen met jou zetten we graag de schouders eronder om er te zijn voor onze bewoners.

Functie eisen

Om in aanmerking te komen voor de functie:

 

 • Heb je een afgeronde master pedagogische wetenschappen, bij voorkeur aangevuld met de basisaantekening orthopedagogische diagnostiek (BAPD)
 • Heb je affiniteit en bij voorkeur werkervaring met onze doelgroep (beschermd wonen voor volwassenen) die te maken hebben met psychische problematiek, middelengebruik, licht verstandelijke beperking
 • Werk je graag vanuit de herstelgerichte benadering en heb je kennis van relevante hulpverleningsmethodes
 • Beschik je over een positieve instelling waarbij je hart uitgaat naar kwetsbare mensen

Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

 

Inschaling

 • Een deskundig en enthousiast team om mee samen te werken en daarnaast word je opgenomen in een betrokken team van gedragswetenschappers
 • Salaris conform CAO Sociaal Werk schaal 10 (min. € 3.221,- tot max. € 4.830,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek)
 • Interne intervisie, bijscholing en werkbegeleiding en de mogelijkheid om je verder te specialiseren
 • Een arbeidsovereenkomst voor 28 uur per week (uren in overleg, waarbij een contract voor minder/meer uren bespreekbaar is)
 • Een contract voor in eerste instantie een jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding als je gaat fietsen en een kilometervergoeding als je met de auto reist (afhankelijk van je reisafstand en werkdagen)
 • Vakantietoeslag van 8% per jaar en eindejaarsuitkering van 8,3%
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband. Daarnaast heb je recht op maximaal 36 vitaliteitsuren die je opbouwt afhankelijk van je leeftijd
 • Diverse overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsregeling en een loopbaanbudget die je maandelijks opbouwt en kan inzetten voor je eigen ontwikkeling
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn

Bijzonderheden

Als Leger des Heils Oost helpen wij kwetsbare mensen in de maatschappij. Onze 560 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, verpleging en verzorging, palliatieve zorg en verslavingszorg.

 

Afdelingsinformatie
Domus+ is een beschermde woonvorm voor mensen met een licht verstandelijke beperking, meestal in combinatie met psychische problematiek en/of middelengebruik. Middelengebruik is gereguleerd toegestaan op Domus+. Onze deelnemers bieden wij een thuis. Op Domus+ werken we vanuit de herstel gerichte methodiek. We sluiten aan bij de mogelijkheden van de deelnemer en we helpen hen een stabiel en prettige thuissituatie te geven. Om hun dromen  te verwezenlijken zoeken wij aansluiting op hun individuele talenten.

 

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

 

Interesse en contact

We komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.

Reageren kan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op https://www.legerdesheils.nl/vacatures/vacature/gedragswetenschapperorthopedagoog-v165503

Word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan nodigen we jou gelijk uit om zo mogelijk aansluitend een dag(deel) mee te lopen.

Heb je nog vragen over de functie en/of contract? Liesbeth Veijer (Manager behandelstaf) tel. 06-1234 5338 zal ze graag beantwoorden. Heb je meer inhoudelijke vragen over de functie dan kan je bellen met Gedragswetenschapper Marieke Kooiker tel. 06 – 50165171. Voor afdelingsspecifieke informatie kan je bellen met de Afdelingsmanager Harm van Twillert, tel. 06-2576 5483.

Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Marja Hartkamp (Recruiter regio Oost) tel. 06-1240 7703 (bereikbaar op di/do/vr.morgen)

Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.

Acquisitie nav deze advertentie stellen wij niet op prijs.

 

Type Vacature
Intern nummer 53-2022
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Domus+ Lunteren
Postcode 6741 MK
Stad Lunteren
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor één jaar, bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot omzetting naar onbep. tijd
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Liesbeth Veijer 06-12345338
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
Publicatiedatum 16-06-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 21-07-2022
Nummer 111812

Leger des Heils regio Oost

Domus+ is een beschermde woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking, meestal in combinatie met psychiatrische problematiek en/of middelengebruik. Onze deelnemers bieden wij een thuis. Op Domus+ werken we vanuit de herstel gerichte methodiek. We sluiten aan bij de mogelijkheden van de deelnemer en we helpen hen een stabiel en prettige thuissituatie te geven. Om hun dromen te verwezenlijken zoeken wij aansluiting op hun individuele talenten.

Meer over Leger des Heils regio Oost