Gedragswetenschapper (orthopedagoog generalist nvo/basis orthopedagoog/ ontwikkelingspsycholoog)
Leger des Heils Overijssel

Functieomschrijving

Wil jij direct aan de slag binnen een organisatie die ertoe doet in onze samenleving?
Reageer op onze vacature en wij nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie.
Wij bieden je werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft en een plek waar je veel kan leren.

De gedragswetenschapper (orthopedagoog-generalist/basis orthopedagoog/ontwikkelingspsycholoog) draagt bij aan het realiseren van de doelstelling van de organisatie door het inhoudelijk aansturen van de behandeling en begeleiding van cliënten en het ondersteunen van de uitvoerende hulpverleners. Daarnaast behoren psychodiagnostiek, methodiekontwikkeling en deskundigheidsbevordering tot de taken.In het dagelijks werk ondersteun en coach je de uitvoerende medewerkers in het geven van dagelijkse begeleiding. Tevens bevorder je de deskundigheid op het specifieke taakgebied “krachtgericht werken”. Dit alles in nauwe afstemming met de leidinggevende van de afdeling. Je levert gevraagd en ongevraagd een concrete bijdrage aan beleidsontwikkeling, onderzoek en goede communicatieprocessen. Je hebt een cruciale methodisch aansturende rol in het cliëntoverleg. Je onderhoudt de voor de functie relevante samenwerkingsverbanden of gaat deze aan.

 

Functie eisen

Jij:

 • Je hebt minimaal een afgeronde academische opleiding gedragswetenschappen (orthopedagogiek/ psychologie). Bij voorkeur met registratie als GZ-psycholoog of Orthopedagoog Generalist.
 • Je hebt ruime ervaring met gezinssystemen en opvoeringsvraagstukken
 • Je hebt relevante werkervaring met een doelgroep met specifieke problematiek t.a.v. psychiatrie, verslaving en/of LVB
 • Je kan bijdragen aan de uitbouw van en beleidsontwikkeling op de afdeling
 • Je bent een ervaren en daadkrachtige coach van individuele professionals en teams
 • Je hebt kennis van de gedragsmatige benadering, sociaal competentiemodel en herstelgericht werken
 • Je beschikt over uitstekende sociale- en communicatieve vaardigheden en een goed schriftelijk uitdrukkingsvermogen
 • Je bent zelfstandig, inspirerend en motiverend, flexibel en stressbestendig en hebt een sterk doorzettingsvermogen
 • Je kan goed samenwerken in teamverband en bent professioneel integer
 • Het bezit van rijbewijs en auto is een pré
 • Bij voorkeur ben je lid van NVO/NIP

Inschaling

Wij:

 • Wij doen wat we geloven en verwachten dus dat je een betrokken christen bent en vanuit deze levensovertuiging de doelstelling van de Stichting Leger des heils Welzijns- en Gezondheidszorg kunt onderschrijven. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.
 • Wij bieden een goed salaris conform de CAO Sociaal Werk Schaal 10 (min. € 3.197,= tot max. 4.712,= bruto per maand bij fulltime dienstverband à 36 uur per week).
 • We hebben aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals opname in het pensioenfonds, een loopbaanbudget en keuzebudget (o.a. vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 8,3%)
 • We bieden je een aantrekkelijke baan binnen een leuk team
 • Wij geven jou in eerste instantie een baan voor minimaal een jaar met uitzicht op verlenging.

Wij zijn een krachtgerichte organisatie die voortdurend uitgaat van en gelooft in de mogelijkheden van onze deelnemers. We zoeken dan ook een gedreven kandidaat die een basishouding hanteert van hoop en optimisme en deelnemers ondersteunt in hun eigen herstel. 

Reageren op deze vacature (nr. 17-20)

Heb jij belangstelling voor het vervullen van deze vacature, dan kun je direct solliciteren via de button “Solliciteer” op de webiste: www.werkenbijhetlegerdesheils.nl

Gezien de vakantieperiode is er een langere tijd genomen om te kunnen reageren op deze vacature. Reageren kan tot en met 27 juli 2020 (17.00 uur). Het sollicitatiegesprek wordt in overleg met jou gepland.

We verzoeken je enkel te reageren indien je een christelijke levensovertuiging hebt en je voldoet aan de opleidingseisen.

 

 

Bijzonderheden

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Jouw werkplek is het Leger des Heils W&G Overijssel waar ongeveer 400 medewerkers dag in dag uit klaar staan voor deze mensen.

Wij zoeken versterking voor de afdeling Ambulante Zorg Twente. Deze afdeling bestaat uit twee onderdelen, te weten ‘10’ voor Toekomst en Begeleid Wonen. '10' voor Toekomst richt zich op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar. De gezinnen kampen met veel problemen, waardoor ze hun zelfstandigheid dreigen kwijt te raken. Begeleid Wonen biedt langdurige en zo nodig intensieve, praktische begeleiding aan individuen en eventueel gezinnen die worden bedreigd in hun zelfstandigheid. Bij zowel ‘10’ voor Toekomst als Begeleid wonen is er aandacht voor specifieke psychische en/of verslavingsproblemen en het sociaal netwerk.

Meer weten?
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Marja hartkamp (HR adviseur), tel. 06-12407703. Zij kan je meer vertellen over de arbeidsvoorwaarden en de organisatie. Als je vragen hebt over de inhoud van de functie en de afdeling Ambulante Zorg, dan kan je bellen met Kees van Harten (Manager Primair Proces), tel. 06-51450590. Hij vertelt je graag meer over het werk van de afdeling Ambulante Zorg. Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/overijssel.

 Ter info:

 • Conform het Werving en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature. Sollicitaties worden enkel in behandeling genomen indien deze worden ontvangen via de site: www.werkenbijhetlegerdesheils.nl
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.  

Acquisitie nav deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Type Vacature
Intern nummer 17-20
Organisatie Leger des Heils Overijssel
Locatie Ambulante Zorg Twente
Postcode 7514 AA
Stad Enschede
Werkveld Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor een jaar met mogelijkheden voor verlenging
CAO CAO Sociaal Werk
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Kees van Harten 06-51450590
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
orthopedagoog generalist
Psycholoog
Publicatiedatum 11-06-2020
Ingangsdatum zsm
Reageer voor 28-07-2020
Nummer 53314

Leger des Heils Overijssel

Afdelingsinformatie ‘10’ voor Toekomst: Met haar programma '10' voor Toekomst richt Leger des Heils Overijssel zich op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar. De gezinnen kampen met veel problemen, waardoor ze hun zelfstandigheid dreigen kwijt te raken. Vaak gaat het om zelfstandigheid op het gebied van wonen en/of de opvoeding van kinderen. De langdurige, intensieve, praktische hulp en begeleiding bestaat uit het aanbieden van een programma van ambulante zorg, gericht op aspecten van het dagelijks leven. De naam ‘10’ voor Toekomst verwijst enerzijds naar de 10 aspecten waarop de ondersteuning en begeleiding zich richt (bijvoorbeeld huishouding, budgetbeheer, zelfzorg, opvoeding, manier van daginvulling, sociaal netwerk) en anderzijds naar een goede toekomst, een toekomst met een 10. Er is aandacht voor specifieke psychische of verslavingsproblemen. Afdelingsinformatie Begeleid Wonen: De afdeling Begeleid Wonen biedt langdurige en zo nodig intensieve, praktische begeleiding aan cliënten en eventueel gezinnen die worden bedreigd in hun zelfstandigheid. De begeleiding richt zich op aspecten van het dagelijks leven, zoals de huishouding, de zelfverzorging, algemene ontwikkeling, budgetbeheer, dag invulling, met aandacht voor specifieke psychische en/of verslavingsproblemen en het sociaal netwerk.

Meer over Leger des Heils Overijssel