Gedragswetenschapper/Orthopedagoog
Leger des Heils regio Oost

Functieomschrijving

Wil jij verschillende uitdagende werkzaamheden uitvoeren en aan de slag binnen verschillende doelgroepen? Heb jij na je studie al enige praktijkervaring opgedaan of wil je met je afgeronde studie een stap binnen het werkveld maken? Laat het ons weten en kom als Gedragswetenschapper bijdragen aan een gezonde en veilige leefomgeving voor gezinnen, kinderen en ouders en onze ambulant begeleiders ondersteunen met jouw kennis.

*Heb je belangstelling maar wil je meer uren werkzaam zijn, solliciteer dan ook. Binnen de regio Oost hebben we meerdere mogelijkheden.

In deze vacature zijn we in eerste instantie op zoek naar een gedragswetenschapper/orthopedagoog die ons tijdelijk wil ondersteunen in verband met ziektevervanging. Zoek jij een baan met meer vastigheid, ook dan zijn er mogelijkheden en gaan we graag met jou in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Wat ga je doen

Als gedragswetenschapper ben je een belangrijke schakel in de ondersteuning van het team zodat zij er kunnen zijn voor onze doelgroep. Je adviseert samen met je collega gedragswetenschapper bij nieuwe aanmeldingen voor pleegkinderen en pleeggezinnen. Je draagt mede zorg voor de screening en matching en je coacht en adviseert de pleegzorgwerkers. Je draagt bij aan deskundigheidsbevordering door het bieden van werkbegeleiding, casuïstiekbespreking en je adviseert in verslaglegging. Je bent up to date van de laatste ontwikkelingen die spelen binnen pleegzorg en kunt daarin het team voorzien van informatie. Je ondersteunt en adviseert het begeleidend team op het vlak van bejegeningsvraagstukken en gedrag. Je coacht begeleiders bij het methodisch handelen, zowel op teamniveau als met individuele collega’s. Je neemt initiatief om de kwaliteit van de zorg die geboden wordt te bewaken en te vergroten.

Samen met jou willen we graag die extra stap zetten voor degene die dat het hardst nodig hebben.

Tevens maak je deel uit van de behandelstaf van de regio Oost. Je werkt daar in een overzichtelijk team van gedragswetenschappers waarin kwaliteit en reflectie een vanzelfsprekend onderdeel zijn van overleg. Je komt te werken binnen een professioneel team en met een diverse doelgroep en grote variatie aan taken.

 

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek of psychologie (bij voorkeur een registratie als orthopedagoog-generalist, psycholoog NIP of GZ psycholoog)
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur werkervaring met onze doelgroep (jeugdigen, gezinnen met meervoudige en complexe problematiek, pleegzorg)
 • Je werkt graag vanuit de herstelgerichte benadering en je hebt kennis van relevante hulpverleningsmethodes
 • Je beschikt over een positieve instelling waarbij je hart uitgaat naar kwetsbare mensen

Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit

 

Inschaling

 • Een deskundig en enthousiast team om mee samen te werken en daarnaast word je opgenomen in een betrokken team van gedragswetenschappers
 • Salaris gedragswetenschapper is conform CAO Jeugdzorg schaal 11 (min. € 3.506,= en max. € 5.298,= bruto per maand bij een 36-urige werkweek)
 • Interne intervisie, bijscholing en werkbegeleiding en de mogelijkheid om je verder te specialiseren
 • 25 Vakantiedagen
 • Vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering van 8,3%
 • Reiskostenvergoeding
 • Een goede pensioenregeling (Pensioenfonds voor Zorg en Welzijn)

 

Bijzonderheden

Als team Pleegzorg van het Leger des Heils Oost geloven we in “Samen Sterk” staan met ouders en pleegouders rondom het kind. Dit doen we door op een betrokken en persoonlijke manier te begeleiden. We blijven ons ontwikkelen om kwaliteit te leveren en ook als team elkaar te ondersteunen en versterken. We zijn dichtbij wanneer nodig en bereid om net dat stapje extra te zetten als dat gewenst is.
We zijn actief in regio Oost (Provincies Overijssel -exclusief Steenwijkerland en omgeving Zwolle- en Gelderland -exclusief omgeving Nijmegen) Zie: https://www.legerdesheils.nl/locatie/leger-des-heils-regio-oost. Het kantoor is in Apeldoorn waar je geregeld je collega’s zult ontmoeten om te werken of voor vergaderingen.

Naast het begeleiden van pleeggezinnen biedt het team ook extra producten aan zoals het begeleiden van begeleide omgangen met biologische ouders, VIPP, VIB, beoordelingsbogen en Words & Pictures. Wij doen onze eigen werving & selectie van nieuwe pleeggezinnen evenals de matching van de pleegkinderen met onze pleeggezinnen. Daarnaast voorzien we onze pleegouders van informatie als het gaat om de laatste ontwikkelingen op het gebied van pleegzorg.

Leger de Heils

Doorgaan waar anderen stoppen. Samen strijden voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Werken met passie en impact, vanuit ons christelijke geloof. Dat is werken bij het Leger des Heils. Leger des Heils Oost is onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Onze 650 medewerkers en 225 vrijwilligers zetten zich in om jaarlijks 2.700 hulpvragers te ondersteunen. Dat doen we middels jeugdhulpverlening, pleegzorg, ambulante begeleiding, kindercoaching, begeleiding van zwerfjongeren, woonbegeleiding, beschermd wonen, dagbesteding, verpleging en verzorging, palliatieve zorg, verslavingszorg en de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Wil je meer weten over het Leger des Heils neem dan eens een kijkje op www.legerdesheils.nl of www.legerdesheils.nl/oost

Interesse en contact

Draag jij onze (pleeg-)gezinnen een warm hart toe, en heb je ervaring binnen het jeugddomein of zelfs pleegzorg? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Reageren kan via www.legerdesheils.nl/vacatures  bij de button ‘Solliciteer direct’ onderaan de pagina.

De vacature staat open tot we de juiste kandidaat gevonden hebben.

 

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Liesbeth Veijer (manager behandelstaf) tel. 06-1234 5338. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Marja Hartkamp (recruiter regio Oost) tel. 06-1240 7703 (bereikbaar op di/do/vr-morgen)

 

Ter info:

 • Conform het Werving- en Selectiebeleid van St. Leger des Heils W&G hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op deze vacature.
 • Screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure.
 • Het kunnen verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is noodzakelijk. De kosten hiervoor worden vergoed.
Type Vacature
Intern nummer 04-2023
Organisatie Leger des Heils regio Oost
Locatie Pleegzorg
Postcode 7339 GK
Stad Ugchelen
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 20
Uren tot 20
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Jeugdzorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij Liesbeth Veijer (manager behandelstaf) 06-1234 5338
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
orthopedagoog generalist
Psycholoog
Psycholoog GZ
Publicatiedatum 14-02-2023
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 20-04-2023
Nummer 116879

Leger des Heils regio Oost

Pleegzorg regio Oost biedt verschillende vormen van pleegzorg aan voor jongeren van 0 – 21 jaar. Denk aan langdurige pleegzorg (de opvoedingsvariant) en weekend- en vakantiepleegzorg. Onze zorg is er altijd op gericht dat een kind uiteindelijk weer naar huis kan of gezond kan opgroeien in een plaatsvervangend gezin.

Meer over Leger des Heils regio Oost