Gedragswetenschapper voor ambulant in regio Noord-Veluwe
Omega Groep

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

We hebben voor de ambulante gezinsbegeleiding in regio Noord-Veluwe een vacature voor gedragswetenschapper (16-32 uur per week). Wil jij naast de reguliere werkzaamheden vanuit jouw specialisme meedenken in de productontwikkeling en deskundigheidsbevordering binnen Omega Groep en de regio? Lees dan verder. We kijken naar je uit!

De baan

In de regio Noord-Veluwe zijn we vanaf juni actief na een gunning op de ambulante jeugdhulp. Je komt in een klein, groeiend, team met enthousiaste en vakbekwame medewerkers. Het team biedt ondersteuning aan ouders, jeugdigen en het netwerk, waarbij problematiek speelt rond bijvoorbeeld; een autisme spectrum stoornis, lichtverstandelijke beperking, psychosociale problematiek en/of persoonlijkheidsproblematiek. Als gedragswetenschapper ben je goed op de hoogte van de cliënten en hun hulpvragen. Je houdt de vinger aan de pols, terwijl ook de medewerkers je benaderen met diverse vragen. Goed kunnen uit- en doorvragen en praktisch meedenken, out of the box, maar ook vanuit onze visie is essentieel. Het werk is heel dynamisch, iedere dag is anders.

Een aantal van de meest voorkomende werkzaamheden zijn:

 • Coaching, advisering en werkbegeleiding aan medewerkers (en cliënten);
 • Volgen en bespreken van de voortgang van de begeleiding, het begeleidingsplan en de risico inventarisatie. Waar nodig ondersteun je de begeleiders bij het schrijven van de begeleidingsplannen, de inzet van passende interventies en bespreekt deze met alle betrokkenen.
 • Bij complexere problematiek ben je ook betrokken bij de intake en bezoek je indien nodig het gezin, heb je gesprekken met gezinsleden, enz.
 • Uitvoeren van- of verwijzen naar diagnostisch onderzoek waar nodig;
 • Teamoverleg waarbij je de regierol pakt op inhoud o.a. versterken van het werken vanuit de visie, de SKJ standaarden/richtlijnen, meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld, relatie met het voorveld, gebruikte methodieken.
 • Het zorgen voor deskundigheidsbevordering, zelf door inhoudelijke thema’s (klinische lessen) in het teamoverleg of regelen via externe organisaties;

Je gaat nauw samenwerken met de clustermanager Barbara Velthoven. In gezamenlijkheid draag jullie de verantwoordelijkheid om met het team vanuit de visie en de eisen van de Jeugdhulp Regio Noord Veluwe te werken. Jullie dragen verantwoording af aan de regiomanager.

Afhankelijk van het aantal gewenste uren is het mogelijk om de werkzaamheden te combineren met werkzaamheden voor ambulant in regio Midden Flevoland.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding richting orthopedagogiek of psychologie. Een GZ-opleiding is een pré.
 • Je bent SKJ-geregistreerd;
 • Je hebt ervaring met WLZ-, LVB- en GGZ problematiek;
 • Je hebt kennis van de contextuele benadering en kan deze in praktijk brengen;
 • Je beschikt over veerkracht en bent positief ingesteld, je denkt vanuit mogelijkheden;
 • Je kunt procesmatig denken, doorpakken en laat je niet opslokken door de waan van de dag;
 • Je kunt op een liefdevolle manier begrenzen met humor en een knipoog.

Wij bieden

 • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
 • Een dienstverband voor minimaal 16 uur met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 60/65. De uren worden in overleg vastgesteld. Eventueel is er de mogelijkheid om ook uren bij ambulant Flevoland te maken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een opleidingsbudget van € 1.000,- per jaar in het kader van herregistraties, goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, Persoonlijk Budget Levensfase, reiskostenvergoeding, fietsregeling en een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.

ONTMOETEN
Ben je nieuwsgierig geworden naar de functie en/of Omega Groep? Neem dan gerust contact op met Henrieke Boeve. Zij is regiomanager en te bereiken op 06-82012274.  

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie-eisen en ben je enthousiast geworden? Dan zijn we benieuwd naar wie je bent! Stuur dan jouw motivatiebrief en cv naar [email protected] onder vermelding van 2022-80 Gedragswetenschapper ambulant Noord-Veluwe. De vacature sluit op zondag 9 oktober. Als je aan de gestelde eisen voldoet dan ontmoeten we je graag op korte termijn voor een verdere kennismaking. Hopelijk tot snel!

Type Vacature
Intern nummer 2022-80
Organisatie Omega Groep
Locatie Noord-Veluwe (Nunspeet)
Postcode 8071 AA
Werkveld Jeugdzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 16
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Gedragskundige
Psycholoog GZ
Publicatiedatum 23-09-2022
Reageer voor 10-10-2022
Nummer 114173
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep