GEDRAGSWETENSCHAPPER VOOR CRISISGROEP, ZIB LOCATIE EN CRISISGEZINNEN
Ambiq

Functieomschrijving

Kom jij ons dynamische team versterken? Wij zijn op zoek naar jou! Een bevlogen gedragswetenschapper die de kwetsbare LVB (Licht Verstandelijk Beperkte) cliënt centraal stelt en samen met een team van professionals een zo sterk mogelijk pedagogisch en behandelklimaat biedt aan jongeren met LVB en bijkomende gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek.

Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid.

En dit ga je doen

Dagen complexe zorgvragen jou uit?

Werk je graag samen met enthousiaste collega’s? Onze teams staan te springen om met jou aan de slag te gaan als gedagswetenschapper! Samen coördineer je de zorg rondom de cliënt, jij hebt hierin de functie van behandelcoördinator. Je werkt vanuit integraal management daarin nauw samen met een clustermanager. In deze functie word je ondersteund door een multidisciplinair team van o.a. pedagogische medewerkers, therapeuten en psychiater.

En krijg je positieve energie van het meedenken en ontwikkelen van nieuw beleid en nieuwe behandelmogelijkheden?

Hoe zien de behandellocaties er uit?

In Hengelo hebben we op het gezondheidspark meerdere zeer intensieve behandellocaties, waaronder 2 J-SG:LVB groepen (jeugd Sterk gedragsgestoord Licht verstandelijk Beperkt), ZIB-locaties, crisisopvang en de observatie en diagnostiekgroep. Er wordt nauw samengewerkt met het onderwijs van De Bouwsteen.

De crisisopvang biedt veiligheid, rust en perspectief voor jongeren die (acuut) hun woonplek hebben moeten verlaten. Binnen de crisisopvang wordt gewerkt vanuit een oplossingsgerichte en systeemgerichte visie. Samen met de cliënt, het systeem en andere hulpverleners wordt er gekeken naar wat er nodig is om de eerste stap in de gewenste richting te nemen.  Bij ons staat de jongere op nummer één!

Bij een Zeer Intensieve Behandellocatie (ZIB) verblijven jongeren 24/7 uur. Behandeling, onderwijs en vrije tijd vindt op één terrein plaats. Als jongeren met hun complexe problematiek vastlopen op meerdere leefgebieden, dan komen ze bij de ZIB. Hier creëren we een leef- en leeromgeving waar jongeren zich gezien en gehoord voelen. Het doel is dat jongeren minder problemen ervaren, zich sterker voelen en meer vaardigheden leren voor een zo zelfstandig mogelijk leven.

Als er ernstige problemen zijn in een gezin, dan kan dat ertoe leiden dat een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen en soms per direct het huis moet verlaten. Het lukt dan niet meer om het binnen het eigen gezin op te lossen. Deze kinderen worden in speciale behandelgroepen of crisisopvanggezinnen opgevangen.

Ambiq in het kort 

Als je bij ons komt werken, dan werk je volgens de volgende principes: 

Wij zijn specialist op het gebied van licht verstandelijke beperkingen (LVB) en bijkomende gedragsproblematiek voor kinderen en (jong)volwassenen. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen aan, waardoor een cliënt antwoord op bijna alle hulpvragen aangeboden kan worden in hun nabije omgeving. Wij hebben vier expertthema’s: agressie, hechting, seksualiteit en trauma.  

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. Ambiq volgt de CAO Gehandicaptenzorg. 

 • Vraaggericht 
 • Systeemgericht 
 • Oplossingsgericht 
 • Competentiegericht 

Wil je weten nou écht weten wat een gedragswetenschapper doet en wat de rest van de organisatie aan een gedragswetenschapper heeft?

Als je nieuwsgierig bent naar Ambiq als organisatie, neem dan eens een kijkje op www.ambiq.nl

Liever eerst een kop koffie drinken?
Ben je geïnteresseerd geraakt en benieuwd naar de mogelijkheden? Wil je eerst vrijblijvend een kop koffie komen drinken met een van onze gedragswetenschapper die jou meer kan vertellen over het werken bij Ambiq? Maak dan een afspraak via het secretariaat, te bereiken via 088-7776000.

Functie eisen

Ben jij:

 • Betrokken
 • Vakkundig
 • Toekomstgericht

En heb jij:

 • Een afgeronde beroepsgerichte universitaire opleiding
 • Een basisaantekening diagnostiek
 • Een registratie in het SKJ of in het BIG
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring

Spreekt deze vacature jou aan?

Solliciteer dan op deze functie! Solliciteren kan tot 1 november 2020

Inschaling

Wij bieden een bruto maandsalaris van maximaal € 5.476,- (FWG 65), o.b.v. ervaring.

Bijzonderheden

In eerste instantie een tijdelijke aanstelling met vooruitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, werkkostenregelingen.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq
Postcode 7555SK
Stad Hengelo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 32
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Monique ter Pelle, directeur, te bereiken via 088-7776000.
Functie(s) Gedragskundige
Orthopedagoog
Psycholoog GZ
Publicatiedatum 29-09-2020
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 16-01-2021
Nummer 55015
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq