Gedragswetenschapper voor woonlocaties in Zwolle voor 24-36 uur per week
Omega Groep

Functieomschrijving

Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms is er een beetje hulp nodig. Bij Omega Groep begrijpen we dat als geen ander. Bij ons gaat het om wie je bent, zowel voor cliënten als medewerkers. Vanuit deze erkenning, nabijheid en vertrouwen werken we aan betekenisvolle ontmoetingen. Om zo een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit.

Vanwege uitbreiding hebben we voor woonlocaties in Zwolle een mooie vacature voor een betrokken gedragswetenschapper voor minimaal 24 uur per week. Ben jij graag nabij en wil je écht tijd voor jouw cliënten? Dan is deze vacature misschien iets voor jou!

DE BAAN
Als gedragswetenschapper ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke begeleiding van bewoners. Omega Groep biedt 24-uurs zorg in nabijheid aan (jong-) volwassenen met een licht verstandelijke beperking, psychosociale en/of psychiatrische problematiek. De zorgvraag richt zich op ondersteuning bij voor hen specifieke vraagstukken die invloed hebben op hun leven. In de regio Zwolle bieden we zowel beschermd-, begeleid- als groepswonen. In overleg kom je op één of meerdere locaties te werken.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de casuïstiek. Je begeleidt, coacht en adviseert de begeleiders en deelt jouw kennis met het team. Je werkt veel op de woonlocatie zodat je tijd hebt om de bewoners en de collega’s op betekenisvolle wijze te ontmoeten. Zo bouw je een veilige relatie met ze op. Vanuit deze relatie heb je recht van spreken, ook wanneer de bewoner het moeilijk heeft.
Je gaat nauw samenwerken met de clustermanager. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de woonlocatie. Je vertaald de begeleidingsbehoefte van de bewoner in onder andere begeleidingsafspraken en doelen. Jullie dragen verantwoording af aan de regiomanager.
Bij Omega Groep werken we systemisch en contextueel vanuit het gedachtengoed van Nagy. Deze weet je te vertalen naar concreet handelen voor onze begeleiders met de cliënten en hun systeem. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het zorgbeleid en bent alert op verbeteringen. Je denkt en leest mee op de inhoud en weet diepgang te geven. Zo nodig verricht je psychodiagnostisch onderzoek.
Omega Groep is volop in ontwikkeling en we nodigen je dan ook uit om vanuit je specialisme actief mee te denken binnen de organisatie en de regio.

Een aantal van de meest voorkomende werkzaamheden zijn:

 • Coaching, advisering en begeleiding aan medewerkers en cliënten;
 • Samen met de clustermanager het coördineren van instroom, plaatsing, door- en uitstroom met behulp van dossierscreening, beeldvorming, beschrijvende diagnostiek, advisering;
 • Teamoverleg waarbij je de regierol pakt op inhoud;
 • Aansturen en bewaken van het Mijn Omega Plan en de risico inventarisatie d.m.v. Plan, Do, Check, Act. Waar nodig ondersteun je de begeleiders bij het schrijven van de begeleidingsplannen en bespreekt deze met alle betrokkenen.
 • Overleg op cliëntniveau met betrokken medewerkers en het cliëntsysteem;
 • Uitvoeren van- of verwijzen naar diagnostisch onderzoek waar nodig;
 • Multidisciplinaire overleggen en verslaglegging hiervan;
 • Volgen van de cliëntrapportages.

Benieuwd naar onze organisatie? Neem dan eens een kijkje op onze website.

Wat bieden wij jou?

 • Bij Omega Groep gaat het om wie je bent. We hebben aandacht voor jouw vitaliteit en balans.
 • Je krijgt een contract voor minimaal 24 uur (nader overeen te komen) met een salaris conform de cao gehandicaptenzorg, functiegroep 60/65.
 • Je krijgt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een opleidingsbudget van € 1.000,- per jaar in het kader van herregistraties, goede pensioenregeling, eindejaarsuitkering van 8,33%, balansverlof, reiskostenvergoeding, fietsregeling en een laptop en telefoon voor zakelijk gebruik.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding richting orthopedagogiek of psychologie.
 • Je hebt ervaring met de doelgroep volwassenen met LVB en GGZ-problematiek.
 • Je hebt kennis van de contextuele benadering en kan deze in praktijk brengen.
 • Je beschikt over een helikopterview en kunt snel schakelen en adviseren. Theorie zet jij om in handvatten en begeleidingsbehoeften.
 • Je kunt teams begeleiden en coachen in het toepassen van de juiste begeleidingsstijl bij bewoners. Iedere bewoner en ieder teamlid heeft iets anders nodig.
 • Je kunt op een liefdevolle manier begrenzen met humor en een knipoog.

Ontmoeten

Herken jij jezelf, voldoe je aan de functie-eisen en ben je enthousiast geworden? Dan zijn we benieuwd naar wie je bent! We ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv via [email protected] onder vermelding van 2022-106 Gedragswetenschapper Zwolle. De vacature sluit op dinsdag 6 december. Als je aan de gestelde eisen voldoet dan ontmoeten we je graag voor een sollicitatiegesprek. Deze zal plaatsvinden op donderdagmiddag 15 december of op een eerder, passend moment.

Meer weten of eerst een kopje koffie of thee drinken? Neem dan gerust contact op met regiomanager Machteld Dijkslag via 06 20650822.

Type Vacature
Intern nummer 2022-106
Organisatie Omega Groep
Locatie Omega Groep
Postcode 8025 BC
Stad Zwolle
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 24
Uren tot 36
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Functie(s) Gedragskundige
Publicatiedatum 08-11-2022
Reageer voor 06-12-2022
Nummer 115367
Doorsturen Bekijk PDF

Omega Groep

Het gaat om wie je bent Het leven is fantastisch en moeilijk tegelijk. Soms gaat het vanzelf, soms heb je een beetje hulp nodig. Geruststellende gedachte is dat dit voor alle mensen geldt. Wat altijd helpt is mensen in je nabijheid die het goed met je voorhebben. Bij Omega Groep staat de ontmoeting tussen mensen dan ook centraal. Deze menselijke ontmoeting is het uitganspunt van alles wat we bij Omega Groep doen. Het appèl wat de ene mens op de andere mens doet vormt de bron van onze relaties. Daarom zijn de erkenning van wat de cliënt nodig heeft om kwaliteit in zijn leven te ervaren èn de erkenning van wat de medewerker nodig heeft om daaraan een bijdrage te kunnen leveren verankerd in de visie van Omega Groep.

Meer over Omega Groep