Gedragswetenschappers
Cosis

Introductie en uren

Het Cosis Expertisecentrum is voor het cluster wonen op zoek naar gedragswetenschappers in de regio Coevorden en Meppel ter vervanging van zwangerschap voor 24 tot 32 uur per week.

Wij zijn op zoek naar gedragswetenschappers (startende en ervaren)?voor de versterking van de zorg die geboden wordt door Cosis. Standaard treed je bij ons in dienst met een tijdelijke aanstelling, maar met de juiste ervaring en competenties willen we je een contract voor onbepaalde tijd aanbieden.

Wat vinden we belangrijk?

Dat jouw focus als Gedragswetenschapper ligt op behandeling, advisering, beleidsontwikkeling, deskundigheidsbevordering en relatiebeheer. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het doen van (neuro)psychologisch onderzoek, analyseren van onderzoeksresultaten, adviseren van begeleiders, zowel individueel als in teamverband. Je bent een echte verbinder en toont daadkracht.

Je bent op afstand maar toch nauw betrokken bij de zorg rondom de cliënt en voert hierover ook gesprekken met het cliëntsysteem en met diverse in- en extern betrokkenen. Dit doe je samen met de persoonlijk begeleider. Dit is een doorlopend proces, dat wil zeggen dat je niet alleen acteert als er iets speelt, maar ook op de momenten dat er geen concrete vraag ligt, volg je de cliënt vanaf de zijlijn.

Je maakt de vertaalslag van de theorie en de onderzoeksresultaten naar de praktijk en bent in staat dit goed over te brengen. Daarbij kijk je verder dan alleen het gedrag van de cliënt. Je bent in staat om vanuit de menselijke behoefte van de cliënt, diens behoefte aan kwaliteit van leven, levensgeluk en levensvreugde naar problematiek te kijken en vanuit deze hulpvragen de behandeling van de cliënt te omschrijven dan wel vorm te geven. Naast samenwerken met de cliënt, werk je complementair samen met de leidinggevende van de locatie. Als hoofdbehandelaar ben je regievoerder in de behandeling.

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen op het leven. Cosis is er in Groningen en Drenthe voor kinderen en volwassenen met een beperking, en voor mensen die gebruik maken van de maatschappelijke opvang.?We willen ontdekken wie de cliënt is en zijn oprecht geïnteresseerd in zijn of haar persoonlijke vraag. We staan voor gepersonaliseerde dienstverlening. We ondersteunen onze cliënten om zelf grip te krijgen en te houden op hun leven.

De methodieken die binnen Cosis gehanteerd worden zijn passend bij de doelgroepen (van zeer ernstig verstandelijk beperkt tot en met LVB) en zijn: Triple C, Urlings, Oplossingsgericht werken, Competentiegericht werken, IRB individuele rehabilitatie benadering, Vlaskamp en Floorplay.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt de masteropleiding tot orthopedagoog of psycholoog afgerond, bij voorkeur de GZ-psycholoog of Orthopedagoog Generalist.
 • Je hebt kennis van onderzoeksmethoden en gedragswetenschappelijke/zorginhoudelijke beleidsaspecten, hebt specifieke deskundigheid en aantoonbare werkervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je werkt graag zelfstandig, daarnaast ben je binnen multidisciplinaire teams en de vakgroep gedragswetenschappers een actief lid.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, hebt een groot analytisch- en inlevingsvermogen.
 • Je bent verbindend, kunt inspireren en toont daadkracht, stimuleert reflectie op verschillende gebieden.
 • Je hebt de bereidheid voor het draaien van een telefonische consultatiedienst (buiten kantoortijden, 3 keer per jaar).
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto.
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag kunnen overleggen.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Dezelfde salarisschaal als je collega's Gedragswetenschapper minimaal € 3.738 ,- en maximaal € 5.648 ,- volgens FWG 65 van de cao-gehandicaptenzorg (op basis van fulltime dienstverband).
 • Standaard treed je bij ons in dienst met een tijdelijke aanstelling, maar met de juiste ervaring en competenties willen we je een contract voor onbepaalde tijd aanbieden.
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz).
 • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Een team in ontwikkeling met ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet er toe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website.

Word jij onze nieuwe collega?

Ben jij uitgedaagd door deze vacaturetekst en weet jij dit aan ons over te brengen door middel van een pakkende motivatie? Reageer vóór donderdag 27 januari 2022.

Je kunt solliciteren via de button 'solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel met Marieke Jager, Teamcoördinator op telefoonnummer 06 822 622 70. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een Whatsapp bericht met jouw naam en vraag, zodat we zo spoedig mogelijk contact met je op kunnen nemen.

Meer weten over jouw nieuwe werkplek?

Op de locaties waar je werkzaam bent komen meerdere cliëntprofielen voor, namelijk Koen, Geesje en Clemens. Mocht je hier meer over willen weten, klik dan hier!

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Type Vacature
Intern nummer 2022-2184
Organisatie Cosis
Locatie Cosis Expertisecentrum
Postcode 9735AD
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Gedragskundige
Publicatiedatum 13-01-2022
Reageer voor 27-01-2022
Nummer 107159

Cosis

Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Meer over Cosis