Geestelijk Begeleider bij Livio
Livio

Organisatie

Livio is een zorgaanbieder op het terrein van verzorging, verpleging en thuiszorg in Twente en in de Noord-Oost Achterhoek. Livio zorgt ervoor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig hun eigen leven kunnen blijven leiden. Voor de organisatie zijn zo’n 2200 medewerkers en 1000 vrijwilligers actief. Bij Livio geloven we in waardevolle zorg. Wij vinden dat de keuze van de cliënt en de eigen regie daarbij centraal staan. Bovendien vinden wij dat, door goed in te zetten op het welzijn en welbevinden van onze cliënten, wij in staat zijn betere zorg te leveren en bijdragen aan meer levensgeluk. We gaan hierbij uit van wat wel kan en niet van wat niet meer kan.

Wat zoekt Livio:  
Een geestelijk begeleider die samen met collega's (multidisciplinair) aandacht schenkt aan de levensbeschouwelijke en zingevingsvragen van bewoners en hun naasten.  

Wat ga je doen? 

  • Je biedt zowel begeleiding in groepen als individueel.  
  • Je draagt bij aan het organiseren van en gaat voor in vieringen en herdenkingsbijeenkomsten.  
  • Je begeleidt de vrijwilligers.  
  • Naast spiritualiteit in de palliatieve zorg is het morele klimaat een belangrijk aandachtsgebied voor jou. Je ondersteunt collega's door middel van het leiden van morele beraden en door klinische lessen te geven rond ethische vragen en rond spiritualiteit in palliatieve zorg.  
  • Je denkt actief mee over inhoudelijke ontwikkelingen in de (geestelijke) zorg.  

 Wat biedt Livio?

  • Een uitdagende en boeiende functie, waarin je de vrijheid krijgt om een daadwerkelijke bijdrage te leveren aan het welbevinden van onze cliënten en de (verdere) ontwikkeling ven het geestelijk begeleiderschap;
  • Een mooie werkplek bij een vooraanstaande werkgever in het oosten van het land waar oog hebben voor elkaar hoog in het vaandel staat ('noaberschap')
  • Enthousiaste collega’s, een open cultuur en een omgeving waar resultaatgericht werken wordt gewaardeerd en coachend leiderschap centraal staat.
  • Een salaris afhankelijk van kennis en ervaring in schaal FWG 55 - 65, conform de cao VVT aangevuld met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een uitstekende pensioenregeling.

 

Jouw profiel

Je beschikt over minimaal een HBO opleiding theologie of geestelijke verzorging. Deze is bij voorkeur aangevuld met een training Klinisch Pastorale Vorming (of vergelijkbaar). Je staat vermeld (of bent bereid je aan te melden) bij de SKGV. Je beschikt over een 'sociale antenne' en goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je hebt affiniteit met bewoners van een verpleeg/verzorghuis en mensen met een psychogeriatrische achtergrond. Tevens beschik je over een oecumenische instelling en je hebt een binding met een eigen kerkgenootschap of het humanistisch verbond. Het is van belang dat je inzicht hebt in verschillende geloofstradities. Je kunt zelfstandig werken en ook in teamverband. Je bent bereid en in staat om met andere disciplines samen te werken en kunt acteren op verschillende niveaus, zowel in de interne organisatie als daarbuiten. Daarnaast ben je op de hoogte van de ontwikkelingen rond geestelijke zorg in de 1e lijn en bent bereid daar actief in te participeren. Tenslotte ben je in staat visie en beleid te ontwikkelen en te implementeren in de organisatie. 

Bijzonderheden

Informatie over de functie is te verkrijgen bij collega Margot Dijkman (m.dijkman@livio.nl) of bel haar via het algemene nummer van Livio (0900-9200)

Het kunnen overleg van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor aanstelling bij Livio.

De eerste gesprekken staan gepland op 25 november

  

 

 

Type Vacature
Organisatie Livio
Locatie Livio, verpleeghuis De Cromhoff
Postcode 7543EC
Stad Enschede
Werkveld Verpleging & Verzorging
Opleidingsniveau Wo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Informatie verkrijgen bij Margot Dijkman, Geestelijk Begeleider, via tel. 0900-9200.
Functie(s) Geestelijk verzorgende
Publicatiedatum 04-11-2019
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 18-11-2019
Nummer 49339
Doorsturen Bekijk PDF

Livio

Samen gaan we zorgen voor meer leefplezier bij Livio! En met samen bedoelen we cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers en collega’s. Bij Livio of in de wijk, dat maakt niets uit. Ondanks ziekte, beperkingen of ongemakken wil Livio mensen helpen leefplezier te ervaren. Wij geloven er namelijk in dat leefplezier het leven zinvoller maakt. Livio biedt diensten en producten op het gebied van zorg, wonen en gezondheid. Alleen door een nauwe samenwerking tussen Livio collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers kunnen we de beste invulling geven aan de interesses en behoeften van de cliënt. Met de opgedane kennis over de benodigde zorg en gewenste invulling van het welbevinden, kunnen we ons nog meer richten op het ervaren van leefplezier (door middel van belevingsgerichte of persoonsgerichte zorg). Daarnaast is het voor de familie van de cliënt fijn om te weten hoe ook zij een gerichte bijdrage aan het leefplezier van hun naaste kunnen leveren, maar daarbij kunnen rekenen op heldere, transparante ondersteuning vanuit Livio. De kernwaarden van Livio zijn: • Toewijding • Professionaliteit • Verantwoordelijkheid Livio. We zijn er wanneer nodig.

Meer over Livio