Geestelijk verzorger 20 uur per week
Zorggroep Solis

Functieomschrijving

Je begint je dag met een gesprek op een somatische afdeling met meneer Jolink die zich moeilijk uit en zich na zijn opname afvraagt wat voor zin alles nog heeft, nu hij hier moet wonen. In het gesprek help je hem woorden te geven aan wat er in hem omgaat, verheldert wat impliciet is en geeft ruimte om de teleurstelling en het verdriet te uiten. Jij biedt vervolgens ondersteuning en kaders waarbinnen het levensverhaal een hertaling krijgt. Je onderzoekt samen waar de zingeving stokt en waar nieuwe betekenissen gegeven kunnen worden. Na dit oriënterende gesprek maak je een afspraak voor een vervolg. Na de lunch richt je de ruimte waar de gespreksgroep plaatsvindt in en verwelkomt de leden van deze groep. Samen praten jullie over levensthemas als vriendschap, geluk, of eenzaamheid. Je inspireert, neemt de mensen mee in verschillende gedachtegangen rondom het thema en zorgt ervoor dat iedereen gehoord wordt.  Aan het eind van de dag bereid je inhoudelijk de herdenking voor die volgende week zal plaats hebben. Als laatste ga je naar mevrouw Drayer die op de psychogeriatrische afdeling verblijft. Jij biedt ruimte en structureert het gesprek zodat zij haar geloofsbeleving kan uitdrukken.

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega geestelijk verzorger.

Jij:

  • functioneert als zelfstandig werkend geestelijk verzorger in een team met nog twee geestelijk verzorgers en werkt samen met andere disciplines
  • bent afgestemd op de belevingswereld van mensen zoals in de casuïstiek beschreven en begeleidt cliënten bij zingeving en spiritualiteit
  • bent in staat bezinningsbijeenkomsten, zoals bijvoorbeeld herdenkingen, vorm te geven, organiseren en leiden
  • hebt organisatietalent en kunt vanuit vernieuwing denken en acteren. Je bent in staat om de ethische aspecten in de ouderenzorg te herkennen en deze een plek te geven door middel van beleidsontwikkeling en implementatie in de organisatie
  • bent communicatief vaardig, kunt helder formuleren en advies geven binnen verschillende werksettingen
  • bent in staat een moreel beraad te leiden, of je bent bereid om je daarin te bekwamen
  • beschikt over een academische opleiding humanistiek of theologie (geestelijke zorg) en je bent lid van de VGVZ  en geregistreerd of bereid je te registeren bij het beroepsregister SKGV

Inschaling

Salaris
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal 4.886,73 bruto per maand (FWG 60) bij een volledige werkweek (36 uur per week).

Bijzonderheden

Scholing
Wij werken met het Solis Leerplein, een digitale leeromgeving. Hier heb je gemakkelijk en snel in beeld welke scholingen je kan doen om je te blijven ontwikkelen als professional.

Meer informatie
Neem contact op met Miek den Daas of Esseldien Wennink, beide geestelijk verzorger, via telefoonnummer: (0570) - 69 82 00. 

Solliciteren
Je kunt tot en met 8 december 2021 reageren via onderstaande knop solliciteren. Een referentenonderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Medewerkers hebben voorrang volgens interne procedure. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 14 december 2021.

N.B. Om de veiligheid van onze cliënten en medewerkers te waarborgen is voor alle nieuwe medewerkers die bij Zorggroep Solis in dienst komen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Deze kosten worden door Solis vergoed.

Type Vacature
Organisatie Zorggroep Solis
Locatie Zorggroep Solis in Deventer
Postcode 7413AP
Stad Deventer
Werkveld Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Functie(s) Geestelijk verzorgende
Publicatiedatum 23-11-2021
Reageer voor 09-12-2021
Nummer 73114

Zorggroep Solis

Zorggroep Solis verleent sinds 1267 zorg aan mensen in Deventer en omgeving. We weten de weg in de zorgwereld. Van begin tot begeleiding in de laatste levensfase. Tot Zorggroep Solis behoren: woonzorg- en revalidatiecentrum PW Janssen, De Bloemendal, Groote & Voorster, St Jurriën en Spikvoorde, Hospice de Winde, Ortis paramedische praktijken, Vte en Buro Saartje voor bemiddeling in huishoudelijke hulp. Zorggroep Solis heeft bovendien een chronische pijnkliniek en een centrum voor palliatieve dag- en intervalzorg.

Meer over Zorggroep Solis