Geestelijk Verzorger
Carintreggeland

Functieomschrijving

Waardevol leven staat bij Carintreggeland voorop. De wens van de cliënt is daarbij het uitgangspunt. Waardevol leven is voor Carintreggeland ook waardevol werken, want wij vinden het belangrijk dat medewerkers goed, veilig en prettig kunnen werken. Wij doen dit op het gebied van zorg, wonen en welzijn.
Bij Carintreggeland werkt een groot aantal enthousiaste behandelaren, medici, paramedici en psychologen, ondergebracht in vakgroepen die samen met de vakgroep geestelijk verzorgers het Expertisecentrum vormen. Voor de vakgroep geestelijke verzorging zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste collega.

In de functie van geestelijk verzorger verleen je professionele begeleiding aan individuele cliënten op basis van hun persoonlijke geloofs- en levensovertuiging. De begeleiding richt zich op zingeving, spiritualiteit en geloofs- en levensvragen. Je organiseert en begeleidt bijeenkomsten die de persoonlijke zingeving ondersteunen (gesprekskringen, vieringen, etc.) Je werkt ook met vrijwilligers en geeft ondersteuning aan individuele medewerkers en zorgteams op het gebied van zingeving en ethiek.

Je functioneert zowel als zelfstandig werkend geestelijk verzorger als in een team en in nauwe samenwerking met andere disciplines. Je verzorgt lessen en cursussen voor medewerkers. Indien nodig ben je aanwezig bij het multidisciplinair overleg.

 

Functie eisen

Je hebt een afgeronde opleiding Theologie, Geestelijke Verzorging op academisch niveau of een academische opleiding Humanistiek. Je bent ingeschreven of bereid je in te schrijven bij het beroepsregister SKGV. Je hebt affiniteit met de ouderenzorg en bij voorkeur ervaring als geestelijk verzorger binnen de verpleeghuiszorg zowel op somatisch als op psycho-geriatrisch gebied. Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en je hebt het vermogen om zelfstandig en in multidisciplinair verband te kunnen werken. Bovendien beschik je over een stevig netwerk bestaand uit (levensbeschouwelijke) organisaties in het belang van de cliënt, of je bent in elk geval in staat om dit netwerk op te bouwen. Gezien de nauwe samenwerking met het netwerk rondom onze cliënten, is het woonachtig zijn in ons verzorgingsgebied belangrijk.

Jij bent
Jij bent flexibel, positief en jij past je makkelijk aan in verschillende situaties, culturen en ontwikkelingen. Je hebt een open houding voor de levensbeschouwing van mensen. Je bent een goede luisteraar en prettig in de omgang. Je kunt goed zelfstandig werken, maar jij kunt ook goed samenwerken met collega’s, vrijwilligers en andere professionals.

Wij bieden

Een uitdagende en zelfstandige functie binnen een professionele en dynamische organisatie waar een collegiale en informele werksfeer heerst. Een salaris conform de cao VVT, inschaling afhankelijk van kennis en ervaring.
Carintreggeland voert een actief scholingsbeleid.
Je wordt opgenomen in het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
Verder kun je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een fietsenplan en een gratis lidmaatschap van de Carintreggeland Ledenorganisatie.

Bijzonderheden

Wij zijn verplicht een Verklaring omtrent gedrag (VOG) in het personeelsdossier op te nemen.

Vanwege de maatregelen in de aanpak van het coronavirus (COVID-19) kan het zijn dat een eerste kennismaking plaatsvindt door middel van videobellen. Bijvoorbeeld via WhatsApp. We doen ons uiterste best om jouw sollicitatieprocedure zo goed mogelijk te laten verlopen, zodat we je snel mogen verwelkomen als nieuwe collega!

Type Werkplein
Intern nummer 20-191
Organisatie Carintreggeland
Locatie Hengelo, De Boortoren
Postcode 7554RS
Stad Hengelo
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Niveau 5
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 28
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Verpleging & Verzorging en Thuiszorg
Externe url Bekijk
Informatie verkrijgen bij drs. Rienke Vedders-Dekker, vakgroepvoorzitter Geestelijke Verzorging, telefoon 06 51112652 of met mevrouw drs. Teresa Furtado Plácido, manager expertisecentrum en innovatie, telefoon 06 50425708
Functie(s) Geestelijk verzorgende
Publicatiedatum 30-09-2020
Reageer voor 28-10-2020
Nummer 55079

Carintreggeland

Ieder mens is uniek en waardevol. Vanuit die overtuiging bieden wij (gezondheids)zorg, wonen en welzijn op maat. Met oprechte aandacht en oog voor onze cliënten. Zodat zij zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat gewend zijn. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar en onze partners in de zorg. Een van onze pijlers is ons brede aanbod. Een aanbod dat we blijven aanpassen en uitbreiden. Persoonlijke zorg, waarin mensen centraal staan. We bieden wijkverpleging, verpleeghuiszorg en geriatrische revalidatiezorg, maar ook dagvoorzieningen, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. En nog zoveel méér. Vernieuwing zit in ons DNA. Elke dag werken we aan steeds betere zorg. Dat doen we zelf maar ook met andere organisaties, betrokken burgers en partners. Anticiperen op de vraag van onze cliënt, levert prachtige ideeën op. We zijn een grote organisatie, maar we hebben onze zorg kleinschalig ingedeeld. Onze medewerkers zijn zorgprofessionals, die ook na hun opleiding doorleren en zich blijven ontwikkelen. Maar wat hen echt onderscheidt is niet aangeleerd. Hun wens om te zorgen voor een ander. Genieten van het contact met mensen, luisteren en alles willen doen voor een glimlach. Dat is waardevol leven volgens Carintreggeland. Carintreggeland heeft zo’n 4.000 medewerkers en 3.000 vrijwilligers en is werkzaam in Twente.

Meer over Carintreggeland