Ambulant Geregistreerd Jeugd- en Gezinsbegeleider, regio Enschede
Aveleijn

Functieomschrijving

Jij bent gedreven om cliënten in een multiproblem gezinssituatie in hun kracht te zetten.
Jij weet om te gaan met verantwoordelijkheid en jij vertrouwt op je eigen professionaliteit.
Is dit wie jij bent?
Lees dan snel verder.

Aveleijn is namelijk op zoek naar:

Geregistreerd Jeugd- en Gezinsbegeleiders
(28 - 32 uur per week)

om het team ambulante gezinsbegeleiding in regio Enschede te versterken.

Jouw functie
Je begeleidt jeugdigen met een verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand, gedragsproblematiek en/of psychiatrische problematiek in onveilige, risicovolle en complexe gezinssituaties. Daarbij ondersteun, adviseer en activeer je ouders met als doel het bevorderen van de zelfredzaamheid van het gezin en een veilige opgroeisituatie voor de jeugdige.
Het werkgebied is Enschede, Losser, Oldenzaal en Dinkelland.

Je werkt samen met het gezin aan oplossingen voor complexe gezins- of crisissituaties. Hiertoe zet je de IAG methodiek in, die uitgaat van de eigen kracht van mensen. De nadruk ligt op het verbeteren van de onderlinge communicatie in het gezin, het versterken van opvoedvaardigheden en het vergroten van ontwikkelingsmogelijkheden van het kind of de kinderen. Daarbij kan uitbreiden van het sociale netwerk en kennisoverdracht van betekenis zijn.

Jij en het team
Als geregistreerde jeugd- en gezinsbegeleider bepaal jij of je zelf in het gezinssysteem aan de slag gaat of dat een niet geregistreerde begeleider de verantwoorde zorg kan bieden. Samen met het gezin/systeem werk je aan het opstellen en realiseren van een multidisciplinair plan van aanpak.
Je werkt hierbij volgens de richtlijnen Jeugdhulp.

Je pleegt zelf interventies in het gezin en/of voert de regie ten aanzien van de inzet van de juiste specialismen voor de hulpverlening aan het gehele gezin of systeem.

Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij conform gestelde eisen aan je registratie en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wie ben jij?
Jij gaat van betekenis zijn binnen de gezinnen en het ambulante team. Je neemt je ervaring en kennis mee in deze uitdagende en afwisselende baan. Jij bent altijd op de hoogte van de ontwikkelingen binnen ons vakgebied, het hulpaanbod en de relevante wet- en regelgeving. Jij kent het jeugddomein Twente als geen ander en werkt actief samen.

Als ervaren begeleider kun jij regie voeren in complexe gezins- of crisissituaties, waarbij meervoudige partijdigheid aan de orde is en weet jij methodisch te werken vanuit een oplossingsgerichte houding.

Je hebt een HBO bachelor afgerond in de richting van Social Work of vergelijkbaar en je beschikt over een SKJ beroepsregistratie. Onze missie en kernwaarden passen bij jou!

aveleijn-kwaliteitsrapport-banner-1024x456

Inschaling

Wie zijn wij?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

  • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
  • Een baan in een uitdagende werkomgeving
  • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. De functie is ingedeeld in functiegroep 50 (maximaal € 3.894,- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie. 

Bijzonderheden

Heb jij interesse in deze uitdagende ambulante functie bij Aveleijn in regio Enschede?
Laat het ons weten door te reageren en wij nemen contact met je op.  

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Erna Springer, manager,
via [email protected]

We zien je reactie graag tegemoet!

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Ambulant Enschede in Enschede
Postcode 7521 HJ
Stad Enschede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Erna Springer, manager, via [email protected]
Functie(s) begeleider ambulant
Begeleider niveau 6
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 28-04-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 30-05-2022
Nummer 110459
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn