gespecialiseerd begeleider afasie
InteraktContour

Informatie

Heb jij een afgeronde agogische opleiding of een hbo-opleiding logopedie? Ben je iemand met de nodige (levens)ervaring? En wil je graag werken met cliënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)? Dan is deze vacature misschien iets voor jou!

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten. Met gespecialiseerde zorg en ondersteuning richten wij ons op wat nog mogelijk is. Binnen de eenheid Behandeling van InteraktContour werken professionals vanuit verschillende disciplines intensief samen. Vanuit de thuissituatie helpen onze behandelaren cliënten en hun naasten verder op hun pad. De behandelprogramma's bestaan uit verschillende zorgpaden die grotendeels in het samenwerkingsverband Hersenz ontwikkeld zijn.

Jouw werkplek

Je gaat je volledig richten op de afasiebehandelgroepen. Het werkgebied is verspreid over Midden- en Oost-Nederland. Dat betekent dat je bijvoorbeeld kunt worden ingezet bij een behandellocatie in Almere, maar ook in Almelo. Daarvoor zul je regelmatig moeten reizen, maar op dit moment werken we ook nog veel digitaal. In eerste instantie ben je inzetbaar voor het hele werkgebied, maar het behoort tot de mogelijkheden om het werkgebied op te delen.
We zoeken iemand die vooral in de zomerperiode beschikbaar is. In de periode daarna blijf je oproepbaar, maar zul je minder kunnen worden ingezet.

Jouw rol

Als gespecialiseerd begeleider afasie werk je volgens het behandelprogramma Hersenz, dat bestaat uit verschillende zorgpaden. In deze behandeling leren mensen met NAH omgaan met de gevolgen van hun hersenletsel in het dagelijks leven. Cliënten volgen een intensief traject met individuele behandelingen en groepsbehandelingen, waarbij zowel aandacht is voor de cognitieve als de fysieke gevolgen van het hersenletsel. Ook wordt de naaste omgeving bij de behandeling betrokken.

Als gespecialiseerd begeleider afasie begeleid je de afasiebehandelgroepen. Het doel hierbij is dat cliënten met afasie hun communicatieve zelfredzaamheid verbeteren en na de behandeling weer zo zelfstandig mogelijk verder kunnen. Je werkt nauw samen met de afasietherapeut en andere behandelaren. Hersenz-behandeling wordt namelijk interdisciplinair aangeboden. Het team bestaat uit (GZ-)psychologen, cognitief meebehandelaren (meestal hbo-psychologen of maatschappelijk werkers), psychomotorisch therapeuten, fysiotherapeuten en natuurlijk afasietherapeuten. De teams zijn zelf-organiserend en staan inhoudelijk onder leiding van een regiebehandelaar (psycholoog).

Wat wij bieden

 • een aanstelling op basis van een invalcontract, voor de duur van een jaar
 • salaris conform de CAO gehandicaptenzorg van minimaal €2.085,- tot maximaal €3.189,- bruto per maand (FWG 45) bij een fulltime dienstverband (inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding)
 • in juni 2021 een loonsverhoging van ruim 3%
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand)
 • scholing in de begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel
Wat wij vragen

 • een afgeronde agogische opleiding op hbo-niveau of een hbo-opleiding logopedie
 • je brengt de nodige (levens)ervaring met je mee
 • veiligheid kunnen waarborgen op fysieke aspecten en in het verantwoord en goed gebruiken van materialen en hulpmiddelen
 • je kunt in april of mei starten en bent in de zomerperiode beschikbaar
 • je beschikt over rijbewijs B en eigen vervoer
 • Verklaring Omtrent Gedrag
Word jij onze nieuwe gespecialiseerd begeleider afasie?

Past deze rol bij jou en heb je interesse in deze vacature? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton. Wij leren jou graag kennen. Wie weet zijn wij een match! Je kunt reageren tot en met vrijdag 19 maart aanstaande. Wil je eerst meer weten over deze functie of over InteraktContour? Bel dan met Pauline Pitt, gespecialiseerd begeleider afasie, op 06-36370413 of met Janneke Seinen, afasietherapeut, op 06-83989968. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Emma van Reijmersdal, operationeel manager Behandeling, op 06-82948147.

Meer informatie over de eenheid Behandeling vind je hier

Bekijk ook onze overige vacatures


'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld'

Type Vacature
Organisatie InteraktContour
Locatie InteraktContour, meerdere locaties in Oost- en Midden-Nederland
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Inval
Externe url Bekijk
Functie(s) Logopedist
Overig
Publicatiedatum 18-02-2021
Reageer voor 20-03-2021
Nummer 57783

InteraktContour

InteraktContour biedt zorg aan mensen met een lichamelijk beperking en mensen met hersenletsel. Dit kan zowel bij de mensen thuis (ambulante begeleiding), in een activiteitencentrum of op een woonlocatie. InteraktContour heeft kleinschalige voorzieningen in Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Samen met de cliënt en eventuele partner kijken we naar de zorgvraag en stellen we doelen. Samen benutten we mogelijkheden!

Meer over InteraktContour