Gespecialiseerd begeleider Kind en Jeugd
Aveleijn

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Heb jij een afgeronde HBO opleiding?
Beschik je ook over een groot aanpassingsvermogen? Dan is deze functie en locatie misschien de perfecte stap in jouw carrière. 

Wij zoeken een

gespecialiseerd begeleider
(28 - 32 uur per week)

om het team op kind/jeugd locatie Bernadettebos in Neede te ondersteunen.

Waar ga je werken?
Het Bernadettebos in Neede is een 24-uurs woonvoorziening met 26 kinderen. Bernadettebos richt zich op kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die een gestructureerde en veilige leefomgeving nodig hebben. Alle kinderen en jongeren hebben een behandelindicatie op grond van de verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen.

Bernadettebos maakt onderdeel uit van de doelgroep Kind, Jeugd en Gezin (Jeugdpleijn), waarbij het uitgangspunt is om met het kind en het gezin in dialoog te treden en hen in hun eigen kracht te zetten. De hulpvraag wordt zoveel mogelijk in de eigen omgeving oplossingsgericht beantwoord met kortdurende evidence en/of practise based interventies, zowel intramuraal als extramuraal.

Jij en de cliënt
Ben jij nieuwsgierig genoeg om steeds te kijken achter de vraag van de cliënt, samen te ontdekken hoe we nog een stapje kunnen zetten? Kun je dat vormgeven vanuit professie en echtheid en aansluiten bij de sociaal emotionele ontwikkeling en beleving van de cliënt. Gericht op talenten en houdt tegelijkertijd oog voor de kwetsbaarheid. Samen met de cliënt en verwant geef je betekenis aan het persoonlijke levensverhaal en onderzoek je op welke gebieden de cliënt wil groeien. Dit leg je vast in het digitale Ondersteuningsplan.

Jij en het team
Deze baan is een nieuw te ontwikkelen functie binnen het team en vraagt daarom om een groot aanpassingsvermogen.

Op Bernadettebos werken 4 teams. Op ieder team wordt een gespecialiseerd begeleider aangesteld. Je werkt vanuit een gedeelde passie en verantwoordelijkheid aan gezamenlijke doelen. Je neemt hierin een ambassadeursrol en coacht, stimuleert en ondersteunt jouw collega’s in het team. Hierbij werk je nauw samen met de gedragswetenschapper. Deze functie is nadrukkelijk verbonden met het werken op de groep en vindt haar meerwaarde in de coördinatie van complexe zorg en begeleiding. Tevens ben je betrokken bij de instroom van nieuwe cliënten, ondersteun je de persoonlijk begeleiders met het opstellen van de plannen en neem je deel of leid je multidisciplinaire gesprekken.

Binnen Aveleijn werken we reflectief. Je kunt reflecteren op je eigen handelen, staat open voor feedback en geeft feedback aan anderen. Als professional houd je je vak bij door deel te nemen aan (interne) scholing en deel je je kennis met anderen.

Functie eisen

Wat vragen wij?

Je hebt:

 • Een relevante beroepsopleiding op minimaal HBO niveau (Social Work of vergelijkbaar agogisch)
 • Een SKJ-registratie, of de mogelijkheid deze binnen een jaar te behalen
 • Ervaring in het coachen en stimuleren van collega’s
 • Kennis van en ervaring in de Gehandicaptenzorg , aangevuld met specifieke vakkennis op het gebied van autisme, psychische/psychiatrische problematiek
 • Aantoonbare ervaring met de doelgroep jeugdigen en specifieke vakkennis van deze doelgroep
 • Inzicht in je eigen handelen en je bent in staat te relativeren

Je bent: reflectief, inventief, mentaal en fysiek stabiel en hebt een gezonde dosis humor.

Je kunt:

 • Methodisch werken vanuit een oplossingsgerichte houding
 • Uitstekend communiceren in alle voorkomende situaties en op verschillende niveaus
 • Met een helicopterview naar vraagstukken kijken en hierbij oplossingen aandragen

Inschaling

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in een waarden gedreven en financieel gezonde organisatie waar goed werkgeverschap hoog op de agenda staat. Aveleijn behoort tot “de beste werkgevers”! (https://www.beste-werkgevers.nl/wie-zijn-het/).
Wij zetten jou als medewerker centraal en bieden daarom het volgende:

 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden
 • Een baan in een uitdagende werkomgeving 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg.
 • De functie is ingedeeld in functiegroep 45 (maximaal € 3.452,- bij een 36-urige werkweek) en de salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve ziektekostenverzekering, het meerkeuzesysteem en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Onze digicoaches bieden jou de kans om je verder te ontwikkelen in digitale vaardigheden. Vanzelfsprekend verwachten we bij aanvang een basis beheersing.
 • Breng jij als medewerker straks zelf iemand aan voor Aveleijn? Dan ontvang je van ons, na indiensttreding van deze nieuwe collega, als beloning een financiële attentie
  2714-Neede-Bernadettebos-01_web-1024x541

Bijzonderheden

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie?Graag ontvangen wij dan jouw reactie met cv en motivatie en zien we elkaar snel!

Wil je graag eerst meer informatie over de functie?
Hiervoor kun je contact opnemen met Fredi Keizer, manager a.i., via [email protected].

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Aveleijn
Locatie Aveleijn, Bernadettebos in Neede
Postcode 7161RJ
Stad Neede
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd In overleg
Uren van 28
Uren tot 32
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Fredi Keizer, manager a.i., via [email protected]
Functie(s) Begeleider niveau 6
Begeleider wonen
Begeleider/Werkbegeleider
Maatschappelijk werker (HBO-MWD)
Publicatiedatum 20-04-2022
Ingangsdatum in overleg
Reageer voor 31-08-2022
Nummer 110169
Doorsturen Bekijk PDF

Aveleijn

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn ondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. We werken vanuit kleinschalige locaties in heel Twente en de gemeente Berkelland. Met ca. 80 locaties in de gemeente Berkelland en de 14 Twentse gemeenten zijn we regionaal sterk verankerd. We maken integraal onderdeel uit van de lokale samenleving en helpen onze cliënten de maatschappij zoveel mogelijk te begrijpen, zodat ze er positief deel van uit kunnen maken. Vanuit de missie ‘leven vol betekenis’ en de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ creëren we ruimte voor de ontwikkeling van een eigen identiteit. We helpen onze cliënten doelen te vinden én te realiseren. Want als je weet wie je bent kun je groeien, vernieuwen en grenzen verleggen. Voor jezelf en in je relatie met anderen. Via begeleiding, trainingen en evenementen investeren we in talenten, vaardigheden, creativiteit, vriendschappen en positieve energie. Binnen de woon- en zorgomgeving staan gezondheid, geborgenheid, veiligheid en respect centraal. We werken vanuit de • kwaliteit van bestaan van Schalock; • driehoek cliënt, verwant en begeleider; • positieve psychologie (oplossingsgericht). Gemeenten en ketenpartners willen we stimuleren en inspireren op weg naar de invulling van het nieuwe zorgstelsel, waarbij we een actieve samenwerkingspartner zijn met een duurzame bijdrage voor de samenleving.

Meer over Aveleijn