Gespecialiseerd Persoonlijk Begeleider, team Lichtenvoordseweg, 28 uur per week
Sius (voorheen De Lichtenvoorde)

Leven is ontdekken

Vanuit deze overtuiging doen wij wat we doen.

Bij Sius is iedereen welkom die ondersteuning nodig heeft. Waar ze vandaan komen, hun leeftijd, wat ze wel of niet kunnen, waar ze in geloven, hun seksuele voorkeur, alles is goed. Want het gaat om hen, om wie zij zijn. We willen graag weten wat zij belangrijk vinden. Wat hun kracht is en wat hun gelukkig maakt. En hoe zij het leven kunnen leiden dat zij graag willen. Wij ondersteunen hun daarbij.

Voor ons team Lichtenvoordseweg Jeugd en behandelgroep in Groenlo zijn wij op korte termijn op zoek naar een enthousiaste en gemotiveerde

    Gespecialiseerd Persoonlijk  Begeleider
                    (28 uur per week)

Locatie Lichtenvoordseweg
Dit is een open orthopedagogische behandelgroep waar jongeren in de leeftijd van circa 8-20 jaar met een licht verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblemen verblijven. De Lichtenvoordseweg bevindt zich dichtbij het centrum van Groenlo.

De locatie bestaat uit 3 leefgroepen met 6 jongeren per groep. Het kernteam is verdeeld in 3 sub-teams, ieder sub-team is in principe verbonden aan 1 leefgroep. De Lichtenvoordseweg heeft een divers team met mensen met verschillende kwaliteiten en uiteenlopende leeftijden.

Er is sprake van individuele behandeldoelen en –trajecten, waarin de jongere zo veel mogelijk zelf de regie voert. De jongeren gaan overdag naar school, werk of dagbesteding, en de vrije tijd is ingevuld zoals passend bij de mogelijkheden van de jongere en zijn/haar netwerk. Het netwerk van de jongere wordt zo veel mogelijk betrokken bij de behandeling. Er wordt gewerkt met het rapportage- en behandelsysteem Jouw Omgeving, waardoor de jongere betrokken wordt bij de voortgang van de behandeling en alles wat daar in de dagelijkse routine bij komt kijken.

Er wordt gewerkt volgens de methodiek “competentiegericht werken” en er zijn aanvullende scholingen op gebied van seksualiteit en weerbaarheid. De behandeling wordt vormgegeven in een team van pedagogisch medewerkers, met ondersteuning van een gedragskundige, zorgteammanager en aanvullende disciplines en therapeuten.

Wat wij vragen?

 • Je hebt een afgeronde vakgerichte HBO- opleiding.
 • Je bent daadkrachtig en durft de regie te pakken.
 • Zelfinzicht is nodig om goed op je eigen handelen en doen te kunnen reflecteren.
 • Je werkt methodisch.
 • Je dient te beschikken over een grote mate van flexibiliteit. Dit betekent dat je je benadering snel kunt aanpassen om doelgericht en effectief te kunnen handelen.
 • Ervaring in het werken met LVB-jongeren is een pré.
 • Je neemt verantwoordelijkheid binnen de kaders van je functie, toont vakmanschap en professionaliteit.
 • Je hebt sociale vaardigheden zoals tact, motiveren, stimuleren, luistervaardigheid en overtuigingskracht.
 • Je toont doorzettingsvermogen, bent representatief, integer en hebt lef.
 • Je bent in bezit van rijbewijs B.

Wat zijn de taken?

 • Verantwoordelijk voor het behandelklimaat en de uitvoering van de behandeling binnen de woongroep.
 • Verantwoordelijk voor het zorg- en (mede verantwoordelijk voor) het behandelplan. Het behandelplan wordt geschreven onder verantwoordelijkheid van de gedragskundige. De gespecialiseerd persoonlijk begeleider draagt zorg voor opname van het behandelprogramma in het elektronisch cliëntendossier.
 • Het vorm en inhoud geven aan al datgene dat is afgesproken in de zorgplannen, rekening houdend met de algemeen aanvaardbare normen (o.a. Inspectie Volksgezondheid).
 • Geeft binnen de kaders van de observatie en het behandelklimaat inhoud en vorm aan het dagelijkse leven binnen de woongroep.
 • Het adequaat handelen in afwijkende situaties en het daarbij behouden van de regie in de omgang met de cliënt.
 • Draagt zorg voor de juiste veiligheid binnen de woongroep en neemt zo nodig maatregelen ter voorkoming van onveilige situaties.
 • Het bevorderen van deelname door cliënten aan de samenleving door het stimuleren van nieuwe contacten in de samenleving.
 • Betrekt ouders, verwanten en andere professionals optimaal bij de behandeling en begeleiding.
 • Het uitvoeren van specifieke ondersteunende taken ten behoeve van het functioneren van het team.
 • Het deelnemen aan werkoverleg.
 • Het stimuleren en motiveren van teamleden door middel van het geven en ontvangen van feedback.

 

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende, afwisselende baan bij een innovatieve organisatie die volop in beweging is.
 • Veel ruimte voor zelfsturing, eigen ontwikkeling en scholing.
 • Je komt te werken bij een organisatie met het ‘World-class Workplace label 2020’: Nederlands grootste onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap.
 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 3.0 functiegroep 45. Naast onregelmatigheidstoeslag, ontvang je jaarlijks vakantietoeslag (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%).

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Kirsten Wegman, zorgteammanager. Zij is telefonisch bereikbaar via nummer 0544-371130.

Solliciteren?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Je kunt solliciteren tot en met zondag 5 december.

De gesprekken vinden plaats op vrijdag 10 december tussen 12:00 en 14:30 uur. We vragen je hier alvast rekening mee te houden.

Je kunt je sollicitatie uitsluitend sturen via www.zorgselect.nl. Hier tref je de vacature aan onder nummer 73146 en heb je direct de mogelijkheid om te reageren.

Voor meer informatie over Sius kun je kijken op www.sius.nl

 

Type Vacature
Organisatie Sius (voorheen De Lichtenvoorde)
Locatie Sius, Team Lichtenvoordseweg in Groenlo
Postcode 7141DW
Stad Groenlo
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar
Functie(s) Begeleider niveau 6
Persoonlijk Begeleider
Publicatiedatum 24-11-2021
Ingangsdatum z.s.m.
Reageer voor 06-12-2021
Nummer 73146
Doorsturen Bekijk PDF

Sius (voorheen De Lichtenvoorde)

Sius biedt zorg en ondersteuning in de regio Oost-Gelderland. Wij zijn er voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Je kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld jeugdzorg, wonen met ondersteuning, begeleiding bij werk en zorgadvies en behandeling. Elke dag, op ieder moment.

Bij Sius is iedereen welkom. Het maakt niet uit wie je bent, hoe oud je bent of waar je in gelooft. Belangrijker dan de hulpvraag van onze cliënten vinden wij zijn/haar mogelijkheden. Het gaat om onze cliënt. Om de dingen die hij/zij belangrijk vindt. En dat hij/zij het leven kan leiden dat hij/zij wilt. Wij ondersteunen daarbij. Dat is waar het om gaat bij Sius.

Met meer dan 680 medewerkers en zo’n 350 vrijwilligers zetten we ons elke dag in voor onze bijna 840 cliënten. We hebben 45 locaties in heel Oost-Gelderland.

Meer over Sius (voorheen De Lichtenvoorde)