Gezinsbegeleider, 32 uur per week
Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Functieomschrijving

Je stimuleert jongeren met complexe gedragsproblematiek en hun ouders/opvoeders om zelf de regie over hun leven te pakken. Dat vergt passie, flexibiliteit, lef en doorzettingsvermogen. Jij geeft talent een kans!

Vanuit de dynamiek en complexiteit van het gezinssysteem breng je de mogelijke systeemproblematiek in kaart. Je voert de gezinsbegeleiding uit conform de afspraken, waarbij de werkdoelen van de ouders en jongeren leidend zijn. Je onderhoudt contact met en begeleidt ouders en kind(eren) en verwijst de ouders indien nodig door voor aanvullende hulpverlening of bemiddeling. Je levert een bijdrage aan het opstellen van behandelplannen van het gezin en draagt zorg voor de verslaglegging betreffende de voortgang, correspondentie en registratie van de uitgevoerde werkzaamheden. Voor mogelijke voor- en na trajecten doe je de voorbereiding en uitvoering. Ook onderhoud je contact met externe partijen.

Functie eisen

Wie ben jij?

Om jouw functie zo goed mogelijk te vervullen, breng je ervaring en kennis mee:
 

  • Je bent in het bezit van een relevant HBO diploma, bijvoorbeeld SPH of Pedagogiek en SKJ geregistreerd;
  • Je hebt minimaal 3 jaar recente en relevante ervaring;
  • Je hebt kennis van en inzicht in het hulpaanbod (sociale kaart) en hulpverleningsmethodieken.
  • Je beschikt over een contextuele kijk en visie op het ontstaan van en in stand houden van problematische gezinsinteracties;
  • Je goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden komen tot uitdrukking in jouw heldere advisering over de uitvoering van behandelplannen en in rapportage;
  • Je bent gewend ambulant te werken en beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer;
  • Je bent een doorzetter, flexibel, enthousiast en staat stevig in je schoenen.

Inschaling

Wat mag je van ons verwachten?

Bij Horizon bieden we je een uitdagende, intensieve functie bij een dynamische organisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao Jeugdzorg en de functie Gezinsbegeleider is ingeschaald in schaal 8 (max. € 3431,71 o.b.v. een 36-urige werkweek). Daarnaast zijn er aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering) en kun je je volop blijven ontwikkelen door middel van diverse trainingen.

Bijzonderheden

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anja Winters, Afdelingshoofd, telefoonnummer 06 – 5536 3011.

 

Solliciteer!

Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk 21 maart 2019 via de knop “Direct Solliciteren” op onze website http://www.horizon.eu/werken-bij/vacatures.

 

Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld. Interne kandidaten hebben voorrang in deze procedure.

Type Vacature
Organisatie Horizon Jeugdzorg en Onderwijs
Locatie Horizon in Harreveld
Postcode 7135JJ
Stad Harreveld
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
Functie(s) Begeleider niveau 6
Publicatiedatum 27-02-2019
Reageer voor 21-03-2019
Ingangsdatum 27-02-2019
Nummer 44047
Doorsturen Bekijk PDF

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon Jeugdzorg en Onderwijs