Gezinscoach De Klim-Op Kampen
Stichting Philadelphia Zorg

Informatie

Voor de kinderen die we vanuit De Klim-op, specialistisch centrum voor kind, jeugd en gezin te Kampen ondersteunen zoeken wij een Gezinscoach die 24 uur per week wil werken.

Ondersteun jij graag kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking en hun gezinnen? Vind je het leuk om op een systeemgerichte manier intensieve gezinsondersteuning te bieden in de thuissituatie? Ben je een kei in het contact met ouders/ verzorgers en in het doel- en oplossingsgericht werken vanuit de vragen die leven? Dan is dit dé uitdaging die jij zoekt!

Binnen Philadelphia, De Klim-op, bieden we ondersteuning aan kinderen en hun ouders/gezinnen met een kind met een verstandelijke en/of meervoudige beperking of ontwikkelingsproblematiek. We hebben een divers aanbod. Neem gerust eens een kijkje op onze website: https://klim-op-kampen.nl/.

Jouw werkplek
De Klim-op aan Harmoniepad 1 te Kampen is jouw uitvalsbasis. In de praktijk bezoek je kinderen en ouders/ verzorgers in de thuissituatie. Alle kinderen die we ondersteunen hebben een verstandelijke of meervoudige beperking of een bijzondere zorgvraag. Zij krijgen ondersteuning naar behoefte en niveau. Ieder kind is uniek en heeft zijn/ haar eigen ondersteuningsvraag en mogelijkheden. In combinatie met de ondersteuningsvraag van ouders en de mogelijkheden binnen het gezin en het netwerk wordt duidelijk wat wij vanuit de gezinsondersteuning kunnen betekenen. We richten ons op een goed leven en vinden het belangrijk de eigen kracht van ouders/gezinnen te versterken. Hierbij werken we oplossingsgericht en kijken we samen met ouders systeemgericht naar welke ondersteuning het meest passend is. Samenwerken vinden we belangrijk, zowel met andere betrokken collega's/ disciplines binnen ons expertisecentrum als met ketenpartners, betrokken netwerk, verwijzers.

Wanneer sprake is van complexere problematiek of ingewikkelde opvoedsituaties wordt een intensief ondersteuningstraject ingezet. Onze gezinscoaches bieden deze ondersteuning. Vaak is duidelijk geworden dat de ervaren problemen waarmee een kind of gezin is aangemeld niet los gezien kan worden van een bepaalde dynamiek of onderliggende patronen binnen een gezin. Er wordt hierbij naar de gehele gezinssituatie gekeken en er wordt samen met ouders en andere betrokkenen onderzocht wat nodig is en welke ondersteuning passend is. Als gezinscoach draag je bij aan verdere professionalisering van ons ondersteuningsaanbod en coach en werk je samen met gezinsondersteuners die de meer praktische gezinsondersteuning bieden. Omdat we volop in ontwikkeling zijn en een grote diversiteit aan ondersteuningsvragen binnen krijgen verwachten we, wanneer je start als gezinscoach, in de beginfase van je tijd bij De Klim-op, een zekere flexibiliteit t.a.v. je werkzaamheden: praktische gezinsondersteuning en intensieve gezinsondersteuning kunnen nog wat door elkaar heen lopen. Een bepaalde mate van flexibiliteit is noodzakelijk in de functie van gezinscoach: naast dat we 'binnen kantoortijden' ondersteuning bieden vindt een deel van de ondersteuning die we bieden plaats na schooltijd/ dagbesteding en in de avonden.

Jouw uitdaging
Elke werkdag is anders en heeft zijn eigen dynamiek en mooie momenten. Jij kent de kinderen en gezinnen die jij ondersteuning biedt als geen ander. Je weet het verschil te maken door zoveel mogelijk aan te sluiten bij de kinderen en gezinnen en bij hun ondersteuningsvraag.
 • Je biedt intensieve ondersteuning (gezinscoach) op maat bij kinderen/ gezinnen thuis en ondersteunt hen bij het realiseren van een goed leven en optimale ontwikkeling;
 • Je werkt samen met ouders/ verzorgers en een ieder die een rol van betekenis speelt rondom de ondersteuningsvraag waarmee je bezig bent;
 • Je bent een goede casusregisseur en hebt een ondernemende insteek;
 • Je haalt het beste uit de ander en coacht vanuit jouw kennis en kunde gezinsondersteuners die meer praktische ondersteuning bieden in gezinnen bij de uitoefening van hun werk.
Over jou
De cliënt staat voor jou centraal, je gaat oplossingsgericht te werk en je kan goed omgaan met onverwachte situaties. Je weet vanuit een houding van gelijkwaardigheid aan te sluiten bij de gezinnen die je ondersteunt en hun omgeving. Je bent benaderbaar, sterk in communiceren op alle niveaus en zet de belangen en het goede leven van de kinderen met wie je werkt bovenaan. Je kan schriftelijk goed formuleren en je maakt je het werken in de computerprogramma's die we gebruiken vlot eigen. Je staat stevig in je schoenen en doet wat je belooft. Je gaat proactief te werk, toont lef en denkt in mogelijkheden. Ook beschik je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Mensen voelen zich snel op hun gemak in jouw bijzijn, zowel cliënten, familie als collega's.

Je beschikt over een SKJ-registratie. Je bent in staat overstijgend te kijken naar de dynamiek die in gezinnen speelt, je geeft woorden aan wat je ziet, bent in staat een analyse te maken en op tactisch-strategische wijze patronen bespreekbaar te maken en te beïnvloeden in goede samenwerking met het gezin. Zo kijk jij verder dan symptoomgedrag. Je hebt een goed ontwikkeld reflectief vermogen, weet wat je eigen ontwikkelthema's zijn en je daagt cliënten en collega's uit tot reflectie en ontwikkeling. Je bent een vakman/ vakvrouw: dat wat jij binnen gezinnen tegen komt en dat wat jij in hulpverlenend handelen doet weet je te verbinden aan sociaal wetenschappelijke en methodische kaders en professionele standaarden. Je zet onderbouwde en/of veel belovende en tot resultaat leidende (evidence based en practice based) interventies in.

Je hebt:
 • een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van Zorg en Welzijn;
 • een volwaardige SKJ-registratie (als je deze niet hebt heeft het geen zin te solliciteren);
 • ervaring binnen de ambulante hulpverlening aan gezinnen, bij voorkeur met cliënten met een verstandelijke- en/of meervoudige beperking;
 • een flexibele instelling waarin het voor jou geen probleem is om onregelmatig te werken binnen een vaak vastgesteld dienstpatroon, waarbij jij je eigen agenda beheert;
 • affiniteit met zelforganisatie en regelarme zorg;
 • de beschikking over een rijbewijs en auto.
Dit krijg je van ons
Bij Philadelphia haal jij het beste uit jezelf, voor de ander. Om dit te kunnen doen moet je zelf ook goed in je vel zitten. Want dit werk vraagt veel van je. En kun je alleen maar goed doen, als je zelf ook lekker in je vel zit.
Wij bieden jou:
 • volop ruimte voor eigen inbreng, waarbij je het vertrouwen krijgt om mee te werken aan projecten en activiteiten en/of op andere plekken binnen De Klim-op van betekenis te zijn;
 • allerlei trainingen om bij te blijven en fris te blijven in je vak;
 • faciliteiten om 'goed in je vel' te zitten. Van timemanagement tot coaching, nét wat je nodig hebt;
 • een brutosalaris volgens de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2085,- en maximaal €3189,- (FWG 45) bij een fulltime dienstverband van 36 uur, gebaseerd op je ervaring en opleiding;
 • een contract voor bepaalde tijd, bij gebleken geschiktheid zetten we die graag om naar onbepaalde tijd;
 • Kijk hier voor al onze arbeidsvoorwaarden.
Echt iets voor jou?
Vertel ons waarom jij denkt dat je bij ons past. Doe dit zo snel mogelijk via de sollicitatieknop op werkenvoor Philadelphia.
Heb je nog vragen? Bel of app met Albert Meijer Keizer, Manager Zorg & Begeleiding, op telefoonnummer 06 - 21 67 43 61. Of stuur een mail: albert.meijer-keizer@philadelphia.nl.
Omdat we de vacature op zo'n kort mogelijke termijn willen invullen behouden we ons het recht voor om tussentijds kandidaten uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek.

Het recruitment-team van Philadelphia werkt zonder tussenkomst van werving en selectiebureaus.

Type Vacature
Organisatie Stichting Philadelphia Zorg
Locatie Kamperfoelie (de Klim-op), Kampen
Postcode 8265 PK
Stad Kampen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Externe url Bekijk
Functie(s) Gezinshulpverlener
begeleider ambulant
Begeleider niveau 6
Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 5
Overig
Publicatiedatum 18-11-2021
Reageer voor 17-12-2021
Nummer 72974

Stichting Philadelphia Zorg

Begeleiding bieden aan mensen met een verstandelijke beperking is bijzonder. Je werkt met mensen die uniek zijn en die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen met een lichte verstandelijke beperking, ouderen die intensieve zorg nodig hebben of mensen met een ernstige meervoudige beperking. Bij Philadelphia ondersteunen we als het nodig is en durven we los te laten als het kan. Met liefde, lef en meesterschap en een eigen leven voor de cliënten als ambitie.

Je kunt bij ons in veel verschillende functies werken. Bijvoorbeeld als begeleider op een woonlocatie of bij een dagbesteding. Als jobcoach of in een staffunctie op kantoor.

Met inmiddels zo’n 8.600 cliënten, 7.500 medewerkers en 600 locaties staan we als moderne zorgaanbieder midden in de samenleving. Bij Philadelphia werken betekent van de gebaande paden af durven wijken om zo de mogelijkheden van de mensen die we ondersteunen écht centraal te zetten. Spreekt deze werkwijze je aan? Kom bij ons werken!

Kijk op werkenvoorphiladelphia.nl voor alle actuele vacatures.

Philadelphia.
Het beste uit elkaar.

Stages en leer-werkplekken
Veel collega’s die je bij Philadelphia treft zijn ooit begonnen op een stage- of een leerwerkplaats. Het is een uitstekende manier om kennis te maken met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Van collega’s met liefde voor hun vak leer je immers meer. Lees verder over stages en leer- werkplekken. Ook als vrijwilliger ben je van harte welkom. Wist je dat dit een opstap kan zijn naar een betaalde baan? Lees meer op deze pagina.

Meer over Stichting Philadelphia Zorg