Gezinscoach JeugdzorgPLUS - 16 uur
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Jij bent de 'brug' tussen de jongeren en de ouders. Je staat nauw in contact met het kind, de ouders en het team op de groep. Met jouw motivatie en daadkracht, ben jij misschien wel de pedagogisch Gezinscoach die wij zoeken, want je hebt affiniteit met de jongeren binnen JeugdzorgPLUS groepen en systemische interventies. Naast het dagelijkse werk is er veel in ontwikkeling binnen JeugdzorgPLUS. Graag nodigen we je uit om je bijdrage te leveren aan de transitie binnen JeugdzorgPLUS. Klinkt dit interessant? Dan gaan we graag met je in gesprek voor de rol van Gezinscoach op onze locatie Rijnhove in Alphen aan den Rijn.

Wat ga je doen
Vanuit de dynamiek en complexiteit van het gezinssysteem breng je de systeemproblematiek in kaart. Je betrekt als vanzelfsprekend het netwerk bij de behandeltrajecten, waarbij de werkdoelen van de ouders en jongeren leidend zijn. Je gaat daarin vooral aan de slag met de ouders van de jeugdigen zodat zij regie over hun kinderen terug krijgen. Dit betekent dat je als gezinscoach instaat moet zijn om verdiepingsvragen te stellen om problematieken helder te krijgen om de visie van ouders in kaart te kunnen brengen. Net jou kennis van verschillende problematieken geef je psycho-educatie omtrent hechting, autisme, ODD en andere stoornissen en zet je als gezinscoach systemische interventie in.

Je begeleidt ouders en kinderen en verwijst indien nodig de ouders door voor aanvullende hulpverlening of bemiddeling. Je levert een bijdrage aan het opstellen van het behandelplan van het gezin en draagt zorg voor de verslaglegging betreffende de voortgang, correspondentie en registratie van de uitgevoerde werkzaamheden. Je bent onderdeel van de teams en zorgt voor goede afstemming met de groepen. Voor mogelijke voor- en na trajecten doe je de voorbereiding en uitvoering. Ook onderhoud je contact met externe partijen en daarnaast ben je de spil in ouderbetrokkenheid op onze JeugdzorgPLUS locatie.

Locatie Rijnhove te Alphen aan den Rijn

De locatie Rijnhove is onderdeel van Horizon, Zorg en Onderwijs en ligt in Alphen aan den Rijn aan de rand van het centrum. Het is een mooie groene locatie verweven in de wijk en gelegen aan 2 parken. Met 2 interne scholen en eigen sportvoorzieningen waaronder een zwembad, biedt Rijnhove residentiële zorg en onderwijs aan jeugdigen van 12 tot 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Hierdoor hebben zij extra aandacht en begeleiding nodig die hun ouders/opvoeders niet voldoende zelf kunnen geven. De jeugdigen verblijven zowel overdag als s 'nachts op de groep. De kleinschalige JeugdzorgPLUS 2.0 behandelgroep bestaat uit 6 jeugdigen, welke samen met de Pedagogisch Medewerkers een woning delen. We spreken over 2.0 omdat we hier echt anders omgaan met onze jeugdigen. Bij Rijnhove is de transitie in JeugdzorgPLUS in volle gang. Er bestaat een 8-20 uur programma waar leren en ontwikkelen centraal staat en behandeling, onderwijs, outdoor- en sportactiviteiten, gezonde leefstijl en mind o.a. onderdeel van zijn.

Wat vragen wij van jou
  • Je bent in het bezit van een relevant HBO-diploma, bijvoorbeeld SPH, Pedagogiek, Social Work en daarnaast ben je SKJ geregistreerd;
  • Je hebt minimaal 3 jaar recente en relevante werkervaring;
  • Je hebt kennis van en inzicht in het hulpaanbod (sociale kaart) en hulpverleningsmethodieken;
  • Jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheden komen tot uitdrukking in heldere advisering over de uitvoering van behandelplannen en in rapportage;
  • Je bent gewend ambulant te werken en beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer. Daarnaast ben je flexibel in je werktijden.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 9 en bedraagt maximaal € 4.085,- bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Toegang tot veel trainingen en opleidingen, dus genoeg mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Part time
Uren van 16
Uren tot 16
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Gezinshulpverlener
Publicatiedatum 21-02-2022
Reageer voor 21-10-2022
Nummer 108273

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon