Gezinshuisouder - 24 uur per maand
Horizon

Wat ga je doen

iHUB gaat voor een veerkrachtige generatie in 2040. Hierbij nemen we de levenslust van kinderen en jongeren als vertrekpunt. Om ons ideaal te realiseren zoeken wij mensen met energie en een hart dat klopt voor kinderen en jongeren.

Ben jij de stevige, gemotiveerde en flexibele gezinshuisouder die wij zoeken? Heb je affiniteit voor onze doelgroep en wil je graag onderdeel uitmaken van ons team? Dan bieden wij jou de geweldige functie van vervangend gezinshuisouder bij Rijnhove in Alphen aan den Rijn.

Wat ga je doen
Binnen een woning op het terrein van locatie Rijnhove woont een gezinshuisouder, samen met zes kinderen/jongeren die om uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. Zij creëren een gezinssituatie en maken daarnaast onderdeel uit van hun behandeling. De kinderen binnen dit gezinshuis hebben (complexe) gedragsproblematiek en hebben goede zorg en begeleiding nodig. Zij gaan naar school op het terrein van Rijnhove, of naar een andere geschikte school op een acceptabele reisafstand. De gezinshuisouder woont permanent op ons terrein, maar de weekenden vrij en daarnaast ook nog de mogelijkheid om vakantiedagen op te nemen. Voor deze weekenden en de vakanties wil Horizon zorgen voor vervanging, zodat de kinderen in het gezinshuis kunnen blijven. Bij de weekendvervanging ben je van 19:00 uur op vrijdag tot 19:00 uur op zondag, in het gezinshuis aanwezig.

Locatie Rijnhove biedt residentiële Zorg (Open en JeugdzorgPlus) en Onderwijs aan jongeren tussen de 12 en 18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Naast behandelgroepen is er een crisisgroep waar een jongere voor korte duur in een veilige omgeving kan verblijven om tot rust te komen en opnieuw een toekomstperspectief te bepalen. Een deskundig, professioneel en betrokken multidisciplinair team biedt deze jongeren in deze periode begeleiding.

Wat vragen wij van jou
  • Je hebt bij voorkeur een afgeronde vakgerichte MBO-opleiding met relevante werkervaring of een HBO-opleiding zoals SPH / Pedagogiek / MWD /Toegepaste Psychologie / CMV;
  • Ervaring in een vergelijkbare setting in de jeugdhulpverlening is een pre;
  • Je beschikt over kennis van en inzicht in groepsdynamische processen, de toepassing en integratie van opvoedingstheorieën, gedragstherapeutische technieken en de gangbare gedragsbeïnvloedingmethoden.
Wanneer je bij ons komt werken vragen wij om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Wat bieden wij jou
  • Een prettige en toegankelijke werksfeer in een dynamisch team waar samenwerking voorop staat;
  • Een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar met een mogelijkheid tot verlenging;
  • Salaris conform CAO Jeugdzorg, de functie is ingedeeld in schaal 7. Het salaris bedraagt maximaal € 3.451,-bruto per maand bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband;
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, korting op allerlei culturele activiteiten via CultuurWerkt, fietsplan, bijdrage werkgever t.b.v. zorgverzekering en 200 vakantie-uren per jaar bij 36 uur per week;
  • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
  • Overige arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg.

Type Vacature
Organisatie Horizon
Locatie Rijnhove, locatie van Horizon Jeugdzorg en Onderwijs in Alphen a/d Rijn
Postcode 2406AG
Stad Alphen aan den Rijn
Werkveld Jeugdhulpverlening
Opleidingsniveau Niveau 4
Arbeidstijd Part time
Uren van 24
Uren tot 24
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Externe url Bekijk
Functie(s) Gezinshuisouders
Publicatiedatum 21-02-2022
Reageer voor 21-12-2022
Nummer 108271

Horizon

Samen bouwen aan de toekomst Echt contact hebben met jongeren, daar begint alles mee in Avenier. Dat is een voorwaarde om jongeren met ernstige gedragsproblemen op weg te helpen naar een waardevolle plek in onze samenleving. Pedagogisch medewerkers, gedragswetenschappers, docenten, trainers en Individueel Trajectbegeleiders werken samen met de jongeren. Maar ook de ouders hebben een belangrijke rol. Opvoeding, onderwijs, training, en therapie zijn de elementen van de behandeling. Met ambulante, open, gesloten en justitiële jeugdzorg willen wij nog meer kansen bieden voor jongeren die er zonder hulp niet uit komen. We hebben locaties in Zutphen, Harreveld en Sassenheim.

Meer over Horizon