Gezinshuisouders Assen
Ambiq

Functieomschrijving

Weet jij wat opvoeden en een gezin runnen inhoudt? Zie jij uitdaging in complexe zorgvragen? En kun jij met geduld, begrip en bijkomende humor werken met jongeren met een lichtverstandelijke beperking?

Dan is de functie gezinshuisouder misschien iets voor jou!

Op dit moment zoeken we gezinshuisouders voor een gezinshuis van Ambiq in Assen (Kloosterveen).  Het belangrijkste is  dat jij een goed thuis kan bieden aan jongeren. Alternatieve gezinsvormen zijn daarom net zo welkom als traditionele gezinsvormen om gezinshuisouders te worden bij Ambiq.

Wat ga je doen?

In een gezinshuis wordt 24-uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek. Als gezinshuisouder geef je jongeren die veel hebben meegemaakt en vaak op veel verschillende plekken hebben gewoond de kans zichzelf te ontwikkelen in een gezin. Je leeft samen met de jongeren en vormt 24 uur per dag een gezin. Hierbij ben je als gezinshuisouder samen met professionals verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de kinderen/jongeren die in het gezinshuis wonen.

Dit doe je natuurlijk niet alleen! Als werknemer van Ambiq krijg je alle ondersteuning en begeleiding die nodig is van een leidinggevende en een gedragswetenschapper. Samen zorgen jullie voor de beste hulp en ondersteuning voor de jongeren. Daarnaast krijg je als gezinshuisouder ook huishoudelijke ondersteuning.

Het gezinshuis in Assen

Je woont- samen met je partner en eventueel jullie kinderen -in een huis van Ambiq in Assen. In het gezinshuis is plek voor 4 cliënten. Op dit moment wonen er 2 meisjes van 11 jaar en 2 jongens van 11 en 15 jaar in het gezinshuis. Het huis staat aan het Stedehof 30-32- en 34 in Assen. In de wijk Kloosterveen, een vrij nieuwe Vinex wijk. De huisnummers geven al aan dat het oorspronkelijk een blok van 3 afzonderlijke woningen betreft die verbouwd zijn tot één woning.

Het is een zogeheten gezinshuis-plus. Die plus wil zeggen dat de opgenomen kinderen ook STP onderwijs kunnen volgen in één van de lokalen. En STP staat voor school toelating programma. Dat wil niet zeggen dat alle jongeren uit het gezinshuis ook verplicht het STP moeten volgen. Als ze zover zijn dat ze naar het regulier onderwijs kunnen mogen ze best nog blijven.

De woning is ruim opgezet met een gezellige woonkamer. Fantastisch is dat er voor de jongeren een grote ,,speelkamer,, aanwezig is. Met eigen TV en knutselmogelijkheden. Boven zijn de slaapkamers,  8 in getal. Er zijn 3 badkamers met toilet wat heel praktisch is om b.v. jongens en meisjes te scheiden. Ook de gezinshuisouders hebben zo hun eigen badgelegenheid. Het is de bedoeling dat de jongeren voor langere tijd in het gezinshuis verblijven. De praktijk heeft uitgewezen dat het best wel tijd kost voordat een kind “geland” is. En beseft dat het op een veilige plek zit zonder geweld of eventuele andere gevaren. Een mooie slogan voor gezinshuisouders is altijd "De kracht van het gewone leven". Naast een baan is dit een bijzondere invulling van je leven.

Als bovenstaande je nieuwsgierigheid prikkelt aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dan kunnen we van gedachten wissen over het invullen van een geweldig dankbare functie waarbij je veel kinderen kunt helpen hun weg in de maatschappij te vinden.

Visie gezinshuizen

Gezinshuizen zijn een belangrijk onderdeel van Ambiq. Om (verdere) ontwikkelachterstand en problematiek te voorkomen, zijn kinderen gebaat bij een veerkrachtige omgeving. Een veerkrachtige omgeving is in staat om te gaan met stress en tegenslag, of daarvan te herstellen. Een gezinshuis is zo’n veerkrachtige omgeving, vanwege de continue aanwezigheid van professionals en de inbedding in een professionele en maatschappelijke context. Een gezinshuis is een veilige, stabiele plek voor een kwetsbare doelgroep waar zij zich thuis kunnen voelen, kunnen herstellen en zich ontwikkelen. Waar ze zich, in andere woorden, kunnen welbevinden, ondanks het complexe probleemgedrag en lange, zware hulpverleningsgeschiedenis.

 

Functie eisen

Tenminste één van de gezinshuisouders heeft een relevante, zorggerichte opleiding, minimaal MBO+ niveau, aangevuld met aantoonbare ervaring in opvoedsituaties met jongeren;

  • Je kunt en durft het aan om kinderen en jongeren, die een specifieke opvoeding nodig hebben, een veilige en stabiele thuissituatie te bieden;
  • Je hebt kennis van de normale ontwikkeling van kinderen, met zicht op handicaps en stoornissen. Daarbij zicht op aanpak, opvoeding en behandeling.
  • Je hebt een goede algemene ontwikkeling om te kunnen inspelen op vragen, overtuigingen, normen en waarden van geplaatste cliënten.
  • Je hebt levenservaring en bent stabiel in manier van handelen en gedrag;
  • Je denkt in mogelijkheden en haalt voldoening uit kleine succesjes;· Je hebt affiniteit, inlevingsvermogen en ervaring met kinderen en/of jongeren die behandeling of begeleiding nodig hebben;
  • Je hebt deze competenties in huis: flexibel, oplossingsgericht, systeemgericht, zelfstandig en ondernemend;
  • Je hebt een goed ondersteunend eigen sociaal netwerk;
  • Je bent bereid om te werken volgens de werkwijze van Ambiq; openheid en bereidheid om over eigen handelen te praten en te rapporteren.
  • Je bent in het bezit van rijbewijs en auto.

Mocht je voor je gevoel grotendeels, maar niet helemaal, aan een van de harde functie-eisen voldoen neem dan toch vooral contact op om samen te verkennen wat de eventuele mogelijkheden zijn! Ook als  je geïnteresseerd bent in andere mogelijkheden om bij Ambiq te werken gaan wij graag met je in gesprek.

Liever eerst een kop koffiedrinken?

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd naar de mogelijkheden als gezinshuisouder bij Ambiq? Kom dan eerst een keer een kop koffiedrinken, dan vertellen we je meer over de functie en beantwoorden we je vragen. Maak een afspraak met Jurre de Jong (clustermanager), hij is bereikbaar via het algemene nummer van Ambiq: 088-7776000.

 

Inschaling

FWG 45 Gehandicaptenzorg

Bijzonderheden

Over Ambiq

Ambiq is een orthopedagogisch behandelcentrum voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en bijkomende problematiek. Wij bieden onze medewerkers een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving gericht op LVB-cliënten, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. Op onze website staat welke hulp we kunnen bieden: www.ambiq.nl.

Inschaling

Wat je van ons krijgt: een heel bijzondere baan, met daarnaast:

. Salaris volgens FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg;

· Een dienstverband van in totaal uur 54 uur, verdeeld over beide partners;

· Goede afspraken m.b.t. verlof en vrije weekenden;

· Begeleiding en ondersteuning van deskundigen binnen Ambiq, ook in de     dagelijkse behandeling;

· Huishoudelijke ondersteuning;

· Een ruime woning van Ambiq.

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod. Ambiq is een World class Work place.

Je kunt je bij Ambiq ontwikkelen door onder andere ons online opleidingsplatform WIJZER - online leren. Het online leerplatform bevat cursussen, trainingen, podcasts en webinars op allerlei interessante vakgebieden.

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast is het inwinnen van referenties een onderdeel van deze sollicitatieprocedure.

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq Noord/Midden Hoogeveen-Assen e.o.
Postcode 7902 NS
Stad Hoogeveen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Mbo+
Arbeidstijd Full time
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Jurre de Jong, clustermanager, telefoonnummer: 088-7776000
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Gezinshuisouders
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 13-01-2022
Ingangsdatum In overleg
Reageer voor 01-07-2022
Nummer 107151
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Werken bij Ambiq betekent dat je vanuit je hart LVB-cliënten op weg helpt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. We werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. We werken vanuit onze visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. We zijn een specialist op LVB en bieden ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. We zijn een ambitieuze, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden agressie, gehechtheid, seksualiteit en trauma. Kom jij bij ons werken? Kijk op www.werkenbijambiq.nl

Meer over Ambiq