Gezinshuisouders en crisis-gezinshuisouders
Ambiq

Functieomschrijving

Een gezinshuis is een gewoon woonhuis, midden in een gewone woonwijk, waar kinderen/jongeren met een licht verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag zo gewoon mogelijk in een veilige omgeving kunnen opgroeien en behandeling krijgen voor hun problematiek.

De gezinshuisouders zijn de zorgprofessionals. Zij vormen samen met de specialisten om hen heen (zoals een gedragswetenschapper, therapeuten en een clustermanager) het behandelteam waarbij de kinderen/jongeren en hun netwerk centraal staan. De kinderen/jongeren verblijven in het gezinshuis voor de duur van hun behandeling. De plaatsingen kunnen daarom kortdurend of langdurend zijn.

In een gezinshuis wordt 24 uurs behandeling geboden, zeven dagen per week. U woont dus samen met de kinderen/jongeren in één huis, al dan niet met uw eigen gezin. Als gezinshuisouders bent u verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de bij jullie opgenomen kinderen/jongeren.

De dienstwoning die wij beschikbaar hebben in Assen ligt in de moderne en jonge wijk Kloosterveen. Er zullen minimaal vier kinderen/jongeren van Ambiq tegelijkertijd bij de gezinshuisouders in het gezinshuis verblijven.

Daarnaast zijn wij ook op zoek naar crisis-gezinshuisouders. Dit zijn gezinshuisouders die specifiek kinderen/jongeren opnemen voor een korte duur (eventueel in hun eigen woning). De kinderen/jongeren wonen tijdelijk in het gezinshuis met als doel om weer te stabiliseren in een kleinschalige omgeving. Het gaat hier vrijwel altijd om acute opnames, dus flexibiliteit is een broodnodige kwaliteit van deze gezinshuisouders.

Functie eisen

  • Eén van beide gezinshuisouders heeft een relevante, zorggerichte opleiding, minimaal HBO;
  • Personen die het aankunnen en aandurven om jongeren die een specifieke opvoeding nodig hebben voor een bepaalde tijd een veilige en stabiele thuissituatie te bieden;
  • Personen met levenservaring die stevig in hun schoenen staan en die de balans goed kunnen bewaken tussen werk en privé;
  • Personen die denken in mogelijkheden en die voldoening halen uit kleine succesjes;
  • Gevaagde competenties: flexibel, oplossingsgericht, systeemgericht, zelfstandig, reflectief en ondernemend;
  • Een goed ondersteunend eigen sociaal netwerk;
  • In bezit van rijbewijs en auto
  •  

Voldoet u niet volledig aan de eisen, neem dan toch vooral contact op met Ambiq om uw mogelijkheden te bespreken. We zijn ook altijd geïnteresseerd in gezinnen die een logeeradres kunnen bieden voor een weekend of in vakanties.

Inschaling

FWG 45

Bijzonderheden

Solliciteren kan via de website van ZorgSelect door het uploaden van een brief waaruit duidelijk uw motivatie blijkt en het cv van u (en uw eventuele partner).

De sollicitatietermijn sluit op 29 april 2019

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq Noord/Midden Hoogeveen-Assen e.o.
Postcode 7902 NS
Stad Hoogeveen
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Full time
Uren van 54
Uren tot 63
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Linda Vos, clustermanager, via tel.nr. 088-7776005 of per mail: l.vos@ambiq.nl
Functie(s) Gezinshuisouders
Publicatiedatum 14-03-2019
Reageer voor 30-04-2019
Ingangsdatum 01-06-2019
Nummer 44398
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq