GEZINSHUISOUDERS (LVB)
Ambiq

Functieomschrijving

Ben jij maatschappelijk betrokken? Wij zoeken bevlogen toppers die geprikkeld worden door complexe zorgvragen. Wat wij bieden? Een ambitieuze en specialistische werk- en leeromgeving, divers werk en een hoge mate van verantwoordelijkheid. 

In een gezinshuis wordt 24uurs behandeling geboden aan jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblematiek binnen jouw eigen gezin. Als gezinshuisouder ben je samen verantwoordelijk voor de behandeling, opvoeding, begeleiding en verzorging van de bij jullie opgenomen kinderen/jongeren.

Je woont daartoe in een woning van Ambiq, al dan niet met jullie eigen gezin/kinderen. Als werknemer van Ambiq krijg je natuurlijk alle ondersteuning en begeleiding die nodig is van een leidinggevende en een gedragswetenschapper.

In deze specifieke woning is het de bedoeling om trajecten vorm te geven met een intensieve doelgroep. Omdat dit naast een baan ook een invulling van je leven is, kunnen we voorstellen dat je hierover van gedachten wilt wisselen. Neem vooral contact met ons op om een afspraak te maken!

 

Functie eisen

· Eén van beide gezinshuisouders heeft een relevante, zorggerichte opleiding, minimaal HBO;
· Het aankunnen en aandurven om kinderen/jongeren, die een specifieke opvoeding nodig hebben, een veilige en stabiele thuissituatie te bieden;
· Levenservaring en stabiliteit in handelen en gedrag;
· Denken in mogelijkheden en voldoening kunnen halen uit kleine succesjes;
· Affiniteit, inlevingsvermogen en ervaring met kinderen en/of jongeren die behandeling of begeleiding nodig hebben;
· Tijd en energie hebben om in deze kinderen en jongeren te investeren;
· Gevraagde competenties: flexibel, oplossingsgericht, systeemgericht, zelfstandig en ondernemend;
· Een goed ondersteunend eigen sociaal netwerk;
· Openheid, bereidheid om over het eigen handelen te praten en te rapporteren;
· In het bezit van rijbewijs en auto.

Voldoet u niet volledig aan de eisen, neem dan toch vooral contact op om samen te verkennen wat de eventuele mogelijkheden zijn!

Inschaling

Ambiq biedt aan de gezinshuisouders:
· Salaris volgens FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg;
· Een dienstverband van in totaal  uur 72 uur (verdeeld over twee dienstverbanden van 36 uur);
· Goede afspraken m.b.t. verlof en vrije weekenden;
· Begeleiding en ondersteuning door deskundigen binnen Ambiq, ook in de dagelijkse behandeling;
· Huishoudelijke ondersteuning;
· Een ruime woning in Deventer.

Bijzonderheden

Ambiq heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, werkkostenregelingen en een aantrekkelijk scholingsaanbod (BHV, Oplossingsgericht werken, Systeemgericht werken en Weerbaarheid & bejegening).

Onderdeel van onze aanstellingsprocedure is het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Daarnaast doen wij een referentiecheck. 

Type Vacature
Organisatie Ambiq
Locatie Ambiq, regio Noord/Midden Deventer e.o.
Postcode 7415 KP
Stad Deventer
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Onregelmatig
Arbeidsovereenkomst Bepaalde tijd met uitzicht op vast
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij Mevrouw R. Hermsen (clustermanager) via 088 7776000 of 6006. Een afspraak maken t.b.v. een vrijblijvend informatief gesprek behoort natuurlijk eveneens tot de mogelijkheden. Algemene informatie over Ambiq: www.ambiq.nl
Functie(s) Begeleider niveau 4
Begeleider niveau 6
Gezinshuisouders
Gezinshulpverlener
Pedagogisch medewerker
Publicatiedatum 03-09-2020
Ingangsdatum Zo spoedig mogelijk
Reageer voor 01-11-2020
Nummer 54566
Doorsturen Bekijk PDF

Ambiq

Ambiq als werkgever: specialistisch, ambitieus, aandacht en ontwikkeling. Werken bij Ambiq betekent de cliënt centraal zetten, waarbij we werken vanuit de hulpvraag van de cliënt en zijn/haar systeem. Als medewerker werk je met jongeren met een lichtverstandelijke beperking in combinatie met (ernstige) opvoed- en gedragsproblematiek. Ambiq werkt hierbij vanuit haar visie systeemgericht, oplossingsgericht en competentiegericht om de hulpvraag van de cliënt zo optimaal mogelijk met de cliënt te beantwoorden. Ambiq is een specialist op LVB en biedt ambulante ondersteuning en intramurale hulpverlening. We bieden een compleet pakket aan zorgvormen waardoor een antwoord op bijna alle hulpvragen geboden kan worden in de nabije omgeving van de cliënt. Ambiq is ambitieus, open en betrokken organisatie waar veel aandacht is voor jouw ontwikkeling. Er zijn mogelijkheden voor scholing en je kunt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de expertgebieden Trauma, Seksuele gedagsproblematiek, Hechtingsproblematiek en Agressie. Samenwerking en verbinding zoeken met elkaar staat centraal bij ons: Je collega’s staan altijd voor je klaar. Zelfstandigheid en eigen (professionele) verantwoordelijkheid is belangrijk. De drie kernwaarden van Ambiq zijn betrokken, vakkundig en toekomstgericht. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de richtlijnen cao-gehandicaptenzorg.

Meer over Ambiq