GGD Twente zoekt casemanagers Centrum Seksueel Geweld
GGD Twente

Functieomschrijving

In Nederland melden zich dagelijks gemiddeld 13 slachtoffers van seksueel geweld bij het Centrum Seksueel Geweld. Aanranding- en verkrachtingsslachtoffers en slachtoffers van online seksueel geweld kunnen stressklachten krijgen zoals herbelevingen, problemen met concentratie, slapen en boosheid. Dit kan gepaard gaan met gevoelens van schuld, schaamte of zelfs leiden tot een posttraumatische stressstoornis, depressie of seksuele problemen. Ook op medisch gebied kunnen problemen ontstaan.

Wil jij deze slachtoffers helpen door ze op te vangen, te begeleiden en ervoor te zorgen dat zij de beste zorg krijgen? Ben jij iemand die in onvoorziene hectische situaties helder en rustig blijft, overzicht houdt, de situatie overziet en ervoor zorgt dat de juiste zorg wordt ingezet?

Dan is dit jouw kans om wat te doen en te betekenen voor slachtoffers van seksueel geweld. Voor de locatie Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek zoeken wij een casemanager.

Het Centrum Seksueel Geweld Twente-Achterhoek
Het Centrum Seksueel Geweld is het expertise centrum van Nederland voor slachtoffers van seksueel geweld. In Nederland bestaan 16 locaties van het Centrum Seksueel Geweld.

Het Centrum Seksueel Geweld is een multidisciplinaire samenwerking en biedt dag en nacht hulp aan iedereen die kort geleden een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Bij dit centrum kunnen slachtoffers rekenen op medische, psychologische en forensische hulp. Dit voorkomt dat zij iedere keer opnieuw hun verhaal moeten doen en op verschillende plekken hulp moeten gaan zoeken.

Goede eerste opvang door specialisten verkleint het risico op medische problemen en psychische klachten aanzienlijk. Bovendien vergroot het de pakkans van daders. In het Centrum Seksueel Geweld werken artsen, verpleegkundigen, psychologen, hulpverleners en politiemensen nauw samen om goede zorg te bieden. Het doel van het Centrum Seksueel Geweld is om mensen die een aanranding of verkrachting hebben meegemaakt zo snel mogelijk te helpen, omdat dit de kans op lange termijn klachten aanzienlijk verkleint. Op de website van Centrum Seksueel Geweld (www.centrumseksueelgeweld.nl) vind je nog meer informatie.

Wat houdt het in om casemanager te zijn?
De casemanager is het vaste aanspreekpunt voor het slachtoffer en de schakel tussen de verschillende disciplines. Als casemanager is het jouw taak om het slachtoffer gedurende het bezoek aan het Centrum Seksueel Geweld bij alle onderzoeken en interventies te begeleiden. Ook verleen je medische zorg zoals het geven van vaccinaties, morning-afterpil en zwangerschapstest. Na het bezoek aan het Centrum Seksueel Geweld verleen je nazorg, geef je psycho-educatie en begeleid je het slachtoffer gedurende een maand. Je maakt samen met een arts/psycholoog de inschatting of verdere medische en psychosociale hulpverlening noodzakelijk is.

Als casemanager draai je beschikbaarheids- en bereikbaarheidsdiensten. Concreet betekent dit dat je één keer per zeven weken een week piketdienst hebt. Daarnaast stemmen de casemanagers iedere vier à vijf weken met elkaar af in het casemanager overleg. Tussen de piketdiensten door ben je bezig met het verlenen van nazorg. Op jaarbasis ben je ongeveer 180 uur per jaar kwijt met je werk als casemanager.

Jouw kwaliteiten
Dat je enthousiast en gedreven bent spreekt voor zich. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Tijdens je piketdienst ben je beschikbaar en je ziet het als een uitdaging om op onverwachte momenten te worden opgeroepen. Onze toekomstige collega:

 • kan goed omgaan met onverwachte situaties en is hierin flexibel;
 • heeft affiniteit met jeugdigen en weet contact te maken;
 • werkt zelfstandig maar kan ook goed in teamverband functioneren;
 • is communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk;
 • motiveert zorgmijders, haakt niet af en zet door.

Jouw team
Je komt te werken bij de afdeling Algemene Gezondheidszorg (AGZ), in het team Centrum Seksueel Geweld. Het team bestaat uit 7 casemanagers die om de beurt de piketdienst verzorgen. Binnen het Centrum Seksueel Geweld werk je samen met artsen, verpleegkundigen, psychologen en politiemensen. De coördinator houdt zich bezig met de organisatie rondom het Centrum Seksueel Geweld.

AGZ kent verder de volgende teams: Infectieziektebestrijding, Tuberculosebestrijding, Milieu en Gezondheid, Inspectie en Hygiëne, Seksuele Gezondheid, Forensische geneeskunde en OGGZ.

Functie eisen

Wat wij vragen

 • Je hebt een afgeronde HBO-V opleiding.
 • Je bent BIG-geregistreerd.
 • Je bent bereid om je te verdiepen in SOA-bestrijding, anticonceptie en hulpverlening na seksueel geweld.
 • Je vindt het geen probleem om een piketdienst te draaien.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en hebt de beschikking over een auto.
 • Je kunt binnen 1 uur op de locatie van GGD Twente, Enschede zijn.
 • Je bent flexibel en kunt de piketwerkzaamheden combineren met je andere werkzaamheden.

In het kader van de wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (wkkgz) zijn wij verplicht om het functioneren van iedere nieuwe zorgverlener na te gaan, voordat we deze aannemen (vergewisplicht). Dat houdt in dat we referenties opvragen bij vorige werkgevers en het BIG-register raadplegen. Ook moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen.”

Inschaling

Wat wij bieden
In eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, waarbij verlening tot de mogelijkheden behoort. Salaris: voor het draaien van de beschikbaarheids- en bereikbaarheidsdiensten ontvang je een piketvergoeding op basis van de 10/16 regeling, gebaseerd op een functiewaardering in schaal 10 (maximaal € 4.494,-- op fulltime basis). De uren voor daadwerkelijke inzet, opleiding, bijeenkomsten en vergaderingen krijg je uitbetaald op basis van bovengenoemde functieschaal. Detachering vanuit je huidige werkgever behoort tot de mogelijkheden evenals een aanstelling op basis van inhuur.

Wanneer je aangesteld wordt als casemanager Centrum Seksueel Geweld ga je, indien nodig, diverse trainingen volgen om je inhoudelijke kennis aan te vullen. Jaarlijks komen daar nog een aantal trainingen bij om de kennis van de casemanagers op peil te houden.

Bijzonderheden

GGD Twente
GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente en bestaat uit de afdelingen Algemene Gezondheidszorg (AGZ), Jeugdgezondheid (JGZ) en een centrale stafafdeling. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de veertien Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

Ja, ik wil deze baan!
Ben jij enthousiast geworden en toe aan een mooie uitdaging? Stuur ons dan je motivatiebrief en CV. Solliciteer kan uitsluitend via dit online formulier.

 • Je CV en motivatiebrief stuur je als bijlage mee.
 • Reageren kan tot en met donderdag 27 januari 2022. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 8 februari 2022. We willen je vragen hier alvast rekening mee te houden.

Vragen? Neem dan contact op met Margot Vlutters, manager AGZ, tel.  06 387 836 20. Margot vertelt je graag meer over deze vacature. Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met één van onze collega’s van het team P&O, via 053 487 66 36 of via [email protected]

Voor deze vacature wordt gelijktijdig zowel in- als extern geworven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Type Vacature
Organisatie GGD Twente
Locatie GGD Twente, Regio Twente
Postcode 7511JM
Stad Enschede
Werkveld Overig
Opleidingsniveau Hbo
Arbeidstijd Oproepkracht
Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar, mogelijkheden voor vast dienstverband
Functie(s) Casemanager
Publicatiedatum 12-01-2022
Reageer voor 28-01-2022
Nummer 107113
Doorsturen Bekijk PDF

GGD Twente

Als GGD Twente willen we dat je zo gezond mogelijk bent en blijft. Net als de omgeving waarin je woont en leeft. Ons werk is erop gericht je gezondheid te verbeteren. Door je te helpen gezonde keuzes te maken. En te voorkomen dat je ziek wordt. Zo werken we aan een gezonde Twentse samenleving. GGD Twente is dé gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.

Meer over GGD Twente