Groene wolk/ Nieuw Wehl/ Begeleider dagbesteding III/ 91,3% mogelijkheid om te verdelen over meerdere personen/ per direct/ ( m/v )
Elver

Functieomschrijving

Ben jij een buitenmens? En houd je er van om de post te bezorgen, klusjes in de wijk te doen en lekker te koken en zie jij een uitdaging in het bieden van een betekenisvolle dag aan mensen met een complexe zorgvraag? En vind je het leuk een groep in ontwikkeling vooruit te helpen. Dan zijn wij opzoek naar jou!

 

Begeleider dagbesteding III m/v

(91,3 % mogelijkheid om te verdelen over meerdere personen)

 

Organisatie

In alles wat we doen bij Elver stellen we de cliënt centraal. Wij vinden het belangrijk dat de cliënt zoveel mogelijk de regie heeft over zijn eigen leven. De verwant en begeleider ondersteunen hem of haar om dit zoveel als mogelijk vorm te geven en te realiseren. Samen vormen zij “de driehoek” dat het fundament is van waaruit de zorg, begeleiding en ondersteuning inhoud krijgt. We werken met zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging.

 De Groene Wolk is een actieve dagbestedingsgroep die op dit moment bestaat uit 5 cliënten. Onze cliënten hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking en hebben een zeer intensieve begeleidingsbehoefte.

 Binnen de Groene Wolk staan we voor een zinvolle, uitdagende invulling van de dag waarbij we het een uitdaging vinden om de deelnemers te stimuleren in hun zelfstandigheid. We gaan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met onze deelnemers aan, waarbij we onze begeleiding continu afstemmen op de behoefte van de deelnemer op dát moment. De nadruk ligt op het samen doen en het optimaal benutten van ieders mogelijkheden. Om zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op de behoefte van onze deelnemers, werken we veelal in subgroepen. Het moeilijk verstaanbaar gedrag mag er zijn, maar we proberen altijd zo snel en goed mogelijk weer de draad op te pakken, door bv de activiteit wel te doen maar dan kleiner/korter

 De deelnemers hebben veel behoefte aan herkenbaarheid in hun dagritme. Binnen deze herkenbare en terugkerende activiteiten proberen we juist ook variatie aan te brengen. Bijvoorbeeld door op een zonnige middag de fiets te pakken en naar de kinderboerderij in Doetinchem te fietsen.

 We ondernemen met enige regelmaat activiteiten om het gewone leven buiten het instellingsterrein te ervaren. Zo gaan we in de zomer af en toe picknicken, zwemmen we met een aantal deelnemers in het zwembad in Zevenaar en ondernemen we elk jaar een grote activiteit waarbij we naar een pretpark of de dierentuin gaan.

Uitgebreide functieomschrijving

Functie eisen

De competenties die wij graag zien zijn:

 • Enthousiasme
 • Stressbestendig
 • Doorzettingsvermogen
 • Zowel individueel als samen kunnen werken
 • Geduld
 • Inlevingsvermogen
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit

Wij verwachten van onze collega dat hij/zij:

 • Fysiek en mentaal weerbaar is
 • Flexibel is in het werken
 • Duidelijkheid en voorspelbaarheid kan bieden
 • Een certificaat voor de weerbaarheid heeft
 • Ervaring en affiniteit heeft in het bieden van een zeer intensieve begeleiding
 • Denkt in mogelijkheden en niet in beperkingen
 • Goed zijn/haar grenzen aan kan geven

 Voor onze bewoners is het van belang dat jij beschikt over een aantal sociale vaardigheden, denk hierbij aan: tact, geduld, invoelend vermogen, motiveren en stimuleren. Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid is van belang bij het schrijven van rapportages, voor de overdracht van informatie binnen het zorgteam en in de contacten met bewoners waarbij gebruik wordt gemaakt van mimiek. Tijdens het verzorgen is het belangrijk dat jij ordelijk en hygiënisch werkt.

Wij vragen van jou dat jij in het bezit bent van een relevant diploma op minimaal niveau 3.

Denk hierbij aan: Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ), Sociaal Pedagogisch Werk (SPW), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Pedagogiek, Verzorgende IG of Verpleegkundige.

Inschaling

Wat bieden wij jou?

Zodra je bent aangenomen krijg je de kans om verschillende (online) cursussen en trainingen te volgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een weerbaarheidstraining (in teamverband), medicatie- en epilepsiecursus. Wij bieden je een functie binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao Gehandicaptenzorg (vakantietoeslag 8% en eindejaarsuitkering 7,05%). Elver biedt diverse collectiviteitskortingen op het gebied van (zorg)verzekeringen.

Daarnaast bieden wij een uitgebreid Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKA) met onder andere een fietsplan, pc-plan (voordeliger een tablet of laptop bijvoorbeeld aanschaffen) en hebben wij een personeelsvereniging die jaarlijks verschillende activiteiten organiseert. Deze functie is ingedeeld in functiegroep 35 conform FWG 3.0, salariëring is afhankelijk van diploma en ervaring.

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO gehandicaptenzorg.

Bijzonderheden

Vervolg

Je hebt tot 26 februari 2019 de tijd om te reageren op deze vacature, reageer direct via de knop ‘solliciteren’.

Elver is verplicht om van nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in het bezit te hebben en een referentiecheck te hebben gedaan, voordat de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Voor vragen en/of inlichtingen kunt u contact opnemen met De Groene Wolk, telefoonnummer 0314 – 696 269. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 – 16.30 uur. Op de woensdag van 9.00 – 12.30 uur.

Type Vacature
Organisatie Elver
Locatie Elver, Dagbestedingsgroep "De Groene Wolk"
Postcode 7031 HW
Stad Wehl
Werkveld Gehandicaptenzorg
Opleidingsniveau Niveau 3
Arbeidstijd In overleg
Arbeidsovereenkomst Nader te bepalen
CAO Gehandicaptenzorg
Informatie verkrijgen bij De Groene Wolk, telefoonnummer 0314 – 696 269. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 – 16.30 uur. Op de woensdag van 9.00 – 12.30 uur.
Functie(s) Begeleider niveau 3
Publicatiedatum 12-02-2019
Reageer voor 26-02-2019
Nummer 43674
Doorsturen Bekijk PDF

Elver

Elver heeft als missie: ‘Er zijn om bij te dragen aan een gelukkig bestaan voor mensen met een verstandelijke beperking.’ ‘Er zijn’ betekent dat we er onvoorwaardelijk zijn; alert en aandachtig. Op de verschillende locaties in de omgeving Arnhem, Laag-Soeren en Nieuw-Wehl willen wij de beste zorg leveren en voor iedere cliënt een zo goed mogelijk leven creëren. ‘Elk verhaal telt’ en het verhaal van ieder mens is uniek. Daarom zetten we elke stap in nauw overleg met de cliënt, zijn familie en verwanten. Zo nodig betrekken we verwijzers of specialisten en schakelen we andere professionals van Elver in. Samenspel leidt uiteindelijk tot succes, is onze overtuiging. De ruim 1200 medewerkers van Elver werken in zelfstandige teams. Deze hebben hun eigen verantwoordelijkheid en regelruimte. Het vertrouwen dat professionals vakbekwaam zijn is het uitgangspunt. Ook de vrijwilligers zijn niet meer weg te denken binnen Elver. Ze zijn niet alleen een verrijking voor het leven van de cliënt, maar ook voor begeleiders én familieleden en verwanten.

Meer over Elver